Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

2020/08/02  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Portfolióban olvastuk, hogy az "Akon City" névre keresztelt gigaberuházást még 2018-ban indították el Szenegálban, nem messze Dakartól. A város gazdaságában a fizetőeszköz Akon saját kriprovalutája, az "AKoin" (ééérted...) lesz majd a tervek szerint.

Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

Amit a hiphop és R&B énekes, dalszerző és lemezproducerről tudunk, azt a Wikiről tudjuk...

Aliaune Damala Badara Akon Thiam (Akon) St. Louis-ban született 1973–ban, szenegálból származó muszlim szülők gyermekeként, édesapja Mor Thiam jazzdobos.Az éneklés akkor kezdte énekelni, amikor grogkereskedés vádjával egy időre elzárták, de amikor kiszabadult, elkezdte felvenni a börtönben szerzett dalait: az első kislemeze Locked Up címmel 2004 elején jelent meg.

 

Akon segítkezett Bone Thugs-n-Harmony, Three 6 Mafia, DJ Khaled, Fabolous, 50 Cent, T.I., Mario, Daddy Yankee, New Kids On The Block, Alexandra Burke, Lady Gaga, Flo Rida valamint az E-40 albumának elkészülésében is.

Szerepelt Bone Thugs-n-Harmony I Tired, Three 6 Mafia That's Right, DJ Khaled We Takin' Over, 50 Cent I Still Kill, Colby O' Donis What You Got, Lady Gaga Just Dance, T-Pain Bartender, Kardinal Offishal Graveyard Shift és Dangerous klipjeiben. 2009-ben már Tami Chynn Frozen, Sway Silver & Gold, Busta Rhymes Arab money című számának remix változatában, Shontelle Stuck With Each Other, DJ Drama Day Dreaming (feat. Snoop Dogg and T.I.), Fat Joe One, valamint Tay Dizm Dream Girl videóiban is látható.

2008 februárjában Michael Jackson segítségével közösen kiadtak egy közös remixet Wanna Be Startin’ Somethin’ címmel. Ez a szám több országban is bekerült a Top 10-be. Együtt írták a Hold My Hand című dalt is, amely Jackson első posztumusz albuma első kislemezeként jelent meg 2010-ben.

 

Ez kétnapos dala:

 

A tervek szerint az Akon City egy olyan okos város lesz, ami teljesen megújuló energiából tartja fent magát, az első fázis 2023-ig befejeződik, addigra már várhatóan utak, kórház, pláza, rezidenciák, szállodák, rendőrség, iskola, hulladékkezelő létesítmény és napenergia-erőmű építésére is sor kerül. A projekt második szakaszát 2024. és 2029. között hajtják végre, ekkortól biztosítják, hogy az új város gazdasága kriptovalutával működhessen. A projekt végét 2030-ra időzítették, utolsó simításokként parkokkal, egyetemekkel, stadionnal és ipari komplexummal is felszerelnék a várost. (porfolio)

Akon, Michael Jackson, Akon City

 

 

Szólj hozzá!


Tartsd életben zenével a némafilmeket

Tartsd életben zenével a némafilmeket

Az egyik nagy mulasztásom, hogy a tavalyi korlátos Művészetek Völgye, vagyis az általam meglátogatott egyik Völgyhétvége alkalmával kihagytam a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Kensington törölte 2021-es turnéját – elmarad a budapesti koncert is

A zenekar a Facebookon közölte a hírt. A budapesti koncert az Akváriumban lett volna 2021. március 23-án – ez a 2020. október 18-i koncert pótdátuma volt, ami pedig a 2020. márciusi koncert pótdátuma volt...

Zenekar, előadó vagy? Van már bakelitlemezed? Most lesz!

A Bandcamp most minden egyes előadó számára elérhetővé tette, hogy saját, egyedi vinylje legyen – olvastuk a Kreatív.hu-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek