Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

2020/08/02  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Portfolióban olvastuk, hogy az "Akon City" névre keresztelt gigaberuházást még 2018-ban indították el Szenegálban, nem messze Dakartól. A város gazdaságában a fizetőeszköz Akon saját kriprovalutája, az "AKoin" (ééérted...) lesz majd a tervek szerint.

Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

Amit a hiphop és R&B énekes, dalszerző és lemezproducerről tudunk, azt a Wikiről tudjuk...

Aliaune Damala Badara Akon Thiam (Akon) St. Louis-ban született 1973–ban, szenegálból származó muszlim szülők gyermekeként, édesapja Mor Thiam jazzdobos.Az éneklés akkor kezdte énekelni, amikor grogkereskedés vádjával egy időre elzárták, de amikor kiszabadult, elkezdte felvenni a börtönben szerzett dalait: az első kislemeze Locked Up címmel 2004 elején jelent meg.

 

Akon segítkezett Bone Thugs-n-Harmony, Three 6 Mafia, DJ Khaled, Fabolous, 50 Cent, T.I., Mario, Daddy Yankee, New Kids On The Block, Alexandra Burke, Lady Gaga, Flo Rida valamint az E-40 albumának elkészülésében is.

Szerepelt Bone Thugs-n-Harmony I Tired, Three 6 Mafia That's Right, DJ Khaled We Takin' Over, 50 Cent I Still Kill, Colby O' Donis What You Got, Lady Gaga Just Dance, T-Pain Bartender, Kardinal Offishal Graveyard Shift és Dangerous klipjeiben. 2009-ben már Tami Chynn Frozen, Sway Silver & Gold, Busta Rhymes Arab money című számának remix változatában, Shontelle Stuck With Each Other, DJ Drama Day Dreaming (feat. Snoop Dogg and T.I.), Fat Joe One, valamint Tay Dizm Dream Girl videóiban is látható.

2008 februárjában Michael Jackson segítségével közösen kiadtak egy közös remixet Wanna Be Startin’ Somethin’ címmel. Ez a szám több országban is bekerült a Top 10-be. Együtt írták a Hold My Hand című dalt is, amely Jackson első posztumusz albuma első kislemezeként jelent meg 2010-ben.

 

Ez kétnapos dala:

 

A tervek szerint az Akon City egy olyan okos város lesz, ami teljesen megújuló energiából tartja fent magát, az első fázis 2023-ig befejeződik, addigra már várhatóan utak, kórház, pláza, rezidenciák, szállodák, rendőrség, iskola, hulladékkezelő létesítmény és napenergia-erőmű építésére is sor kerül. A projekt második szakaszát 2024. és 2029. között hajtják végre, ekkortól biztosítják, hogy az új város gazdasága kriptovalutával működhessen. A projekt végét 2030-ra időzítették, utolsó simításokként parkokkal, egyetemekkel, stadionnal és ipari komplexummal is felszerelnék a várost. (porfolio)

Akon, Michael Jackson, Akon City

 

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek