Másfél milláért megvehetted volna Liam Gallagher... csörgődobját

2021/11/16  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

A becsült ár hétszereséért, 3600 fontért (1,5 millió forint) kelt el Liam Gallagher csörgődobja, melyet a Wonderwall című slágerben is használt.

Másfél milláért megvehetted volna Liam Gallagher... csörgődobját

A zenész a hangszert a (What's The Story) Morning Glory című album készítésekor használta 1995-ben Monmouthshire-ben, így olyan Oasis-slágereken hallható, mint a Wonderwall és a Champagne Supernova. A lemez meghatározó volt a brit pop számára, több mint 22 millió példányban kelt el, megkapta az elmúlt 30 év legjobb lemezének járó Brit Awards elismerést, ez lett minden idők egyik legtöbbet eladott albuma, a Wonderwall pedig az első olyan dal az 1990-es évekből, amely elérte az egymilliárdos streamingelést a Spotify-on.

"Az a felvétel olyan sokat jelent annyi ember számára, sokak életét megváltoztatta" - vélekedik Nick Brine, a lemez egykori hangmérnöke, aki együtt dolgozott a Coldplay-jel, Bruce Springsteennel és a The Stone Roses-szal is. A csörgődobot később használták a Kasabian, az Arctic Monkeys, a The Verve és Seasick Steve dalaiban is.

"A felvételek után a hangszer eléggé leharcolt volt (ahogy az a fotón is látszik), így ki akarták dobni. De én megtartottam..." – mondta Nick.

A derbyshire-i Hansons aukciósház árverésén egy internetes licitálóé lett a csörgődob, melynek árát eredetileg 300-500 fontra becsülték. Egy másik még vevőre vár, ha valaki leküzdhetetlen vágyat érez egy Gallagher-csörgődob iránt :)


   
  

Liam Gallagher, Oasis, árverés, csörgődob

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek