Mamma Mia!

Most emeltek vádat a Run DMC 18 éve lelőtt tagjának gyilkosai ellen

2020/08/18  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

2002-ben volt hír, hogy New Yorkban meggyilkolták Jam Master Jayt, a Run DMC egyik tagját a három közül. A 37 éves rappert egy zenei stúdióban lőtték fejbe.

Falfestmény Queensben

A Run DMC tagjai tették először széles körben népszerűvé és elfogadottá a hiphop zenét. Ennek legemlékezetesebb állomása a rapegyüttes és az Aerosmith nyolcvanas években készített közös száma, a nagy sikerű Walk This Way. A New York-i Queens hiphoptrió volt továbbá a műfaj első együttese, amely a Billboard sikerlistáin is csúcsra ért. Az 1984-es Rock Box volt az első tisztán rapszám, amit az MTV lejátszott. Mizell halála után a rajta kívül Joseph "Run" Simmonsból és Darryl "DMC" McDanielből álló projekt feloszlott.

(forrás még)

A gyilkosság után számos elmélet napvilágot látott, az egyik szerint a szálak a Milwaukee kokainbizniszbe vezettek,d e a tetteseket nem lelték. Az ügyész mostani közlése szerint a két álarcos, akik videójátékozás közben lőtték le a rappert, az áldozat ismerősei voltak, indítékuk pedig a drogkereskedelemmel kapcsolatos. A korabeli cikkek szerint a rapperen kívül többen jelent voltak a stúdióban, mégsem tudott senki értékelhető vallomást tenni az elkövetőket illetően, a belső kamerákat pedig vagy lekapcsolták, vagy olyan helyzetbe forgatták, hogy ne mutassanak semmit.

A két gyanúsított egyikét, a 36 éves Karl Jordant vasárnap tartóztatták le, bűntársa, az 56 éves Ronald Washington 17 éves börtönbüntetését tölti, hivatalosan jövő héten vádolják meg – az ő neve már 2007-ben felmerült a gyilkossággal kapcsolatban. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Jason Mizell (ez a rapper polgári neve) a halála előtti hónapokban nagyjából tíz kilogramm kokaint vásárolt, és a gyanúsítottakkal elszámolási vitába keveredett.

"Nagyon régen kezdtük a nyomozást, a 2000-es évek elején, de rengeteg kihívással szembesültünk. A gyilkosság azonban olyan bűn, amelyben az idő múlása nem jelenti a tettesek megmenekülését" – magyarázta az ügyész.

A gyilkosságról a Netflix készített egy dokut.

Run DMC zenésze mellett korábban több más neves rapper, így Tupac Shakur és Notorious B.I.G. is gyilkosság áldozata lett  ami meg a közelmúltat illeti, elképesztő, hogy arat a halál – jobbára erőszakos – a műfaj képviselői között:

Szűk egy hónap alatt már a 4. amerikai rappert lőtték le

 

Amerikai rappernek lenni nem életbiztosítás – 43 éves korában meghalt Bad Azz

 

Agyonlőttek egy embert a lelőtt rapper temetésén

 

Agyonlőtték a húszéves amerikai rappert


   

Run DMC, Jam Master Jay, rap, rapper, gyilkosság, USA

 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest