Most Prince hamvairól szólnak a hírek

2021/03/26  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A hét elején az volt a hír, mi lett Lemmy hamvaival, most egy másik műfaj legendás képviselője földi maradványai kerültek a médiaérdeklődés középpontjába.

Most Prince hamvairől szólnak a hírek

Egy, csak egyetlenegy napra kiállítják (ez a jó szó?) Prince hamvait. Természetesen nem porvalójában, hanem egy egyedi tervezésű urnában (képünkön). A zenész 2016 áprilisában a fentanyl elnevezésű fájdalomcsillapító túladagolásának következtében, váratlanul hunyt el. Holttestére a liftben találtak rá.

Az az egyetlen nap a zenész születésnapja (április 21.) lesz, a  helyszín pedig Paisley Park, Prince egykori házi stúdiója – tessék kitágítani a képzeletet, ahogy a legendás hamvakat tartalmazó urna is mutatja, nem egy szobáról van szó: a ház alagsorában, egy lifttel megközelíthető, acéllal megerősített, számzáras ajtó mögött található légkondicionált terem őrizte a zenész hangfelvételeit. Az ajtó nyitásához szükséges kódot csak az énekes ismerte, így halála után csak fúrógéppel tudott bejutni a vagyonát kezelő cég...

Prince egykori otthona és alkotóhelye ma már múzeumként funkcionál. Halála után az egyik "fő attrakció" az volt, hogy a látogatók megtekinthették a zenész hamvait az épület egy központi helyén, de a család kérésére az urnát elrejtették a kíváncsi tekintetek elől.

A jeles napra azok juthatnak be, akiknek sikerült helyet foglalni a múzeum weboldalán. Már most tudni lehet, hogy sokan lesznek: 70 csoportra osztva juthatnak majd be az épületbe és percet tölthetnek Prince földi maradványainak társaságában.

A Hamu és gyémánt nyomán.

 

Elárulták, mi történt a Motörhead frontemberének hamvaival

 

 

 

 

 

Prince, hamvak, Paisley Park

 

 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek