Öt metál nótát küldünk a nepáliaknak a sáskák ellen

2020/07/01  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

Igazán nem tudjuk, mire alapozzák az állítást: a metáltól irtóznak ennyire, vagy a sáskák hallószerveiről vannak alapos kutatásaik, mindenesetre úgy gondolják, a (heavy) metállal el lehet űzni a sáskákat.

Öt heavy metal nótát küldünk a nepáliaknak – a sáskák ellen

A bibliai tíz csapás között a 8. helyet foglalják el a sáskák – a koronavírus-járvány konkrétan nem szerepel a listában, bár utalás van rá... Szóval, van bajuk a nepáliaknak, mert nem elég, hogy a 28 millió lakosú himalájai országban a legutóbbi adatok szerint négy nap alatt közel kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma, még sáskajárás is nehezíti az amúgy sem könnyű helyzetet. A kettő meg ott kapcsolódik össze, hogy a járvány miatt számos ország lezárta határait, csökkentette légi teherszállításait, és így megszakadt a globális ellátási lánc rovarirtószerekből is, ráadásul csökkent a termelésük Európában és Ázsiában.

Nepál mezőgazdasági minisztériuma első körben pénzt ajánlott fel a begyűjtött rovarokért: kilónként 20-100 rúpiát (50-250 forintot fizetnek) érte. Ha ez nem oldaná meg a megfelelő mértékben a sáska-problémát, a kormány fontolóra vette, hogy üvöltő heavy metál zenével késztetik távozásra a nagyétkű rovarokat. Az ötlet onnan jött, hogy a módszert a szomszédos Indiában már alkalmazzák...

Sem az indiaiak, sem a nepáliak sáska-setlistjét nem ismerjük, de elindítunk egy gondolatmenetet – szerintünk a death/black metál egyébként alkalmasabb a feladatra –, lehet csatlakozni hozzá.

Ha csírájában nem is lehet elfojtani a bajt, akkor kell támadni a sáskákat, amikor nagy csoportokban könnyű célpontokká válnak – vélekednek a szakemberek. Mi ezzel indítanánk:

 

 

 

 További javalatok?

 

 

 

heavy metal, Nepál, sáskajárás

 

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek