Öt metál nótát küldünk a nepáliaknak a sáskák ellen

2020/07/01  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

Igazán nem tudjuk, mire alapozzák az állítást: a metáltól irtóznak ennyire, vagy a sáskák hallószerveiről vannak alapos kutatásaik, mindenesetre úgy gondolják, a (heavy) metállal el lehet űzni a sáskákat.

Öt heavy metal nótát küldünk a nepáliaknak – a sáskák ellen

A bibliai tíz csapás között a 8. helyet foglalják el a sáskák – a koronavírus-járvány konkrétan nem szerepel a listában, bár utalás van rá... Szóval, van bajuk a nepáliaknak, mert nem elég, hogy a 28 millió lakosú himalájai országban a legutóbbi adatok szerint négy nap alatt közel kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma, még sáskajárás is nehezíti az amúgy sem könnyű helyzetet. A kettő meg ott kapcsolódik össze, hogy a járvány miatt számos ország lezárta határait, csökkentette légi teherszállításait, és így megszakadt a globális ellátási lánc rovarirtószerekből is, ráadásul csökkent a termelésük Európában és Ázsiában.

Nepál mezőgazdasági minisztériuma első körben pénzt ajánlott fel a begyűjtött rovarokért: kilónként 20-100 rúpiát (50-250 forintot fizetnek) érte. Ha ez nem oldaná meg a megfelelő mértékben a sáska-problémát, a kormány fontolóra vette, hogy üvöltő heavy metál zenével késztetik távozásra a nagyétkű rovarokat. Az ötlet onnan jött, hogy a módszert a szomszédos Indiában már alkalmazzák...

Sem az indiaiak, sem a nepáliak sáska-setlistjét nem ismerjük, de elindítunk egy gondolatmenetet – szerintünk a death/black metál egyébként alkalmasabb a feladatra –, lehet csatlakozni hozzá.

Ha csírájában nem is lehet elfojtani a bajt, akkor kell támadni a sáskákat, amikor nagy csoportokban könnyű célpontokká válnak – vélekednek a szakemberek. Mi ezzel indítanánk:

 

 

 

 További javalatok?

 

 

 

heavy metal, Nepál, sáskajárás

 

 

Szólj hozzá!


Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit...

Először május elején indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Így osztoznak a magyar és külföldi fellépők a VOLT nagyszínpadán

Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után június 21 és 25 között ismét lesz VOLT Fesztivál – világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével. A szervezők ígérik, hogy hamarosan jönnek majd újabb nevek is.

100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A nyár folyamán a legkülönbözőbb műfajokban alkotó előadók, s változatos dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertek...
Új koncertek