Prince végrendelet nélkül halt meg: hat év kellett a 160 millió dolláros vagyon szétosztásához

2022/01/25  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az énekes 2016-ban halt meg fentanil-túladagolásban. Hatalmas vagyon maradt utána, amelynek elosztása komoly kihívást jelentett az ügyvédek számára. A zenei öröksége ennél egyszerűbb ügylet... dúdoljuk.

Ne kérjétek, hogy kiderítsük, ki van a fotón... Prince-családja. Vagy egy része...

A világásztár halála óta dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért. Időközben Prince (született: Prince Rogers Nelson) két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt, másik két testvére nyolcvanas éveiben jár – olvastuk a Magyar Narancsban.

A Wikipédia meg ezt írja:

"Prince kisebbik húga, Tyka 1960. május 18-án született. Mindkét testvér élénk érdeklődést mutatott a zene iránt."

Ha kiszámoljuk, akkor Tyka most kábé 62 éves... Hol az igazság? Mindenhol... ha hihetünk egy bulvárlapnak, amely szerint

Prince ritkán beszélt a családjáról, amelybe beletartozott az édesanyja, Mattie, az édesapja, John, egy vér szerinti húga, Tyka és hat féltestvére. (Prince egyetlen gyereke, Boy Gregory egyhetes korában Pfeiffer-szindrómában halt meg.)

Tyka Nelson hat gyermek édesanyja. Tyka drogfüggő volt és prostituáltként dolgozott, amikor idősebb testvére, Prince segítségével elvonóra ment. Az élete örökre megváltozott, és gospelénekesnő lett, hat albumot adott ki.

Prince féltestvérei apja és Vivian Nelson házasságából: Sharon Nelson, John R. Nelson, Lorna Nelson és Norrine Nelson. Lorna 2006-ban halt meg 63 éves korában. Egy másik féltestvér, Duane Nelson 1958-ban született Vivian és John gyermekeként, amikor Prince apja még Mattie-vel volt házas. Duane, Prince egykori biztonsági főnöke 2013-ban halt meg 52 éves korában. Alfred Jackson Prince féltestvére Mattie egy korábbi kapcsolatából született. Egy sokadik cikk megemlít egy Omarr Baker nevű, többedik féltestvért is (52 éves, ennek még lesz jelentősége), úgyhogy egyelőre pluszban vagyunk, róla azt sejtjük, Prince és közte az édesanya a kapocs...

Minnesotában a féltestvéreket ugyanúgy kezelik, mint a teljes jogú testvéreket, így egyenlő mértékben jogosultak elméletileg az örökségre ˜ így már talán érthető miért ment el ügyvédekre az a rengeteg pénz. A Narancs cikkére visszatérve, a lap szerint 6 év után pont kerül az örökösödési jogügylet végére: a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb – és családjaik – között. Ezek feltehetően: Tyka Nelson, Sharon Nelson, Norrine Nelson. Hogy ki a másik három, konkrétan már lövésünk sincs, de eme felületes kutatás után is maximálisan egyetértünk a hagyaték elosztásával foglalatoskodókkal: annnyian vannak a történetben, hogy ehhez idő kell...

 

 

 

 

 

Prince, hagyaték, vagyon, család, végrendelet

 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek