Új trend alakulgat: piamentes bulik, színjózan partizók

2019/12/31  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A 24.hu szerint ez is Amerikából indult el, ahol a fiatalok egy csoportja a józan élet mellett tette le a voksát, részben vagy teljesen kizárva az alkoholt az életükből.

Fotó: Cleyton Ewerton/Pexels

Mindeközben megnyílt a Másnaposság múzeuma Zágrábban. A kiállításon több terem van, az egyikben olyan tárgyak vannak, amelyekre emberek bukkantak egy-egy italozós este után, egy másikban reflexeket lehet tesztelni és van olyan helyiség is, ahol a saját legjobb és legrosszabb történeteinket oszthatjuk meg. A CNN-nek nyilatkozó Dubokovics azt mondja, a jövőben arra szeretnék figyelmeztetni az embereket, hogy az alkoholhoz számos rossz dolog kötődik. 24.hu

Az új trend neve a "sober curious", amit bár nehézkes lefordítani, mégis megpróbáljuk. A szexualitásukat kereső, biszexualitást próbálgatókra használt "bi-curious" kifejezésből kiindulva az emberek a józanságot próbálgatják ilyen formán ki. Az új trend a közösségi médiát is meghódítja lassan, 1,2 millió Instagram-posztban használták a #soberlife-ot, több mint fél millióan pedig a #soberissexy címkét.

Egy New York-i alkoholmentes bár tulajdonosa szerint bár a társas-, illetve az éjszakai élet az alkohol köré szerveződik, a piamentes bulihelyek viszont új alternatívát kínálnak ebben az egysíkúságban. Az alkoholmentes életnek van ipara, elég csak a sörgyártók által forgalmazott alkoholmentes termékekre gondolni. Az alkoholmentes termékek piacának bevétele előreláthatólag 2024-re 25 milliárd dollárral nőhet, lassan a röviditalok is kaphatóak lesznek alkoholmentes változatban...

A közösség egyre több új tagot szerez, minthogy az egyre-másra nyíló józan bárok valójában egészen jó helyek, ahol sokan rájönnek, hogy alkohol nélkül nemhogy ugyanolyan jól, de még jobban érzik magukat egy buliban. Az alkoholmentes élet hatásait számos kutatás vizsgálja, és az eredmények a józanságot választók világképét támasztják alá: a szeszmentesség pozitív hatással van a mentális egészségre, márpedig a mentális egészség az utóbbi évek egyik olyan témája, amiről látványosan egyre többet beszélünk, a mai húszas-harmincas generációnak ez az egyik hívószava.

A hír forrása

 

alkohol, alkoholmentes buli, trend, mentális egészség

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek