Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok?

2020/10/24  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az ABBA nemcsak zenekar volt, hanem két párból álló család, akik egy évtizedig énekeltek és dolgoztak együtt – de vajon a zenekar tagjai még mindig házasok?

Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok?

Az ABBA-t 1972-ben alapította a négy ismert tag, Agnetha, Björn, Benny és Anni-Frid. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit.

Agnetha Fältskogot 1971-ben vette feleségül Björn Ulvaeus, 1978-ban Anni-FridLyngstad pedig hozzáment Benny Anderssonhoz, akivel 1969 óta voltak már kapcsolatban. Ebből is kitűnik, hogy nem az ABBA hozta össze a tagokat, már előtte is ismerték egymást  – és előtte is zenéltek különböző formációkban.

Ezek a kapcsolatok bizonyára nagyon sokat segítettek abban, hogy a formáció berobbanhatott a könnyűzene világába, a romantikus történeteket nagyon szeretik a rajongók. A dolgok azonban megromlottak – a zenekar a sikerlistákat ostromolta, miközben házasságukban nehézségek és szakadások támadtak. Az ABBA tíz évvel a megalakulás után – egyes vélemények szerint részben a magánéleti problémák miatt, részben azért, mert az idő túllépett a stíluson – hagyta abba a zenélést.

Björn egyszer azt mondta: „Azt hiszem, a válás előtt írtam a „Knowing Me Knowing You ”-t. „Bizonyos szempontból a válásunk barátságos volt, csak más úton fejlődtünk, és úgy döntöttünk, hogy szétválunk.


A The Winner Takes It All című dala a válásukról szólt, Agnetha pedig elénekelte a dalt.


Agnetha a You magazinnak adott interjúban beszélt erről:
„Az, hogy pontosan akkor írta, amikor elváltunk, nagyon megható. Fantasztikus volt ezt a dalt megcsinálni, s nem bántam, hogy megosztom az életem a nyilvánossággal. Nem éreztem rosszul magam tőle. Annyi minden van abban a dalban... Keveréke volt annak, amit én éreztem – és amit Björn, de Benny és Frida is."

Björn és Agnetha 1979-ben váltak el, míg Benny és Frida két évvel később, 1981-ben jelentették be házasságuk végét.
Minden tag újraházasodott.
Agnetha feleségül ment Tomas Sonnenfeld svéd sebészorvoshoz, de három év után, 1993-ban elváltak. Björn 1981-ben, egy évvel az Agnethától való válása után vette feleségül Lena Källersjöt, ami valószínűleg nem "segítette" a zenekar dinamikáját a későbbi években. Két lánya született, Emma és Anna, feleségével most egy Stockholm melletti szigeten élnek.
Fridát 1992-ben vette feleségül Heinrich Ruzzo Reuss plaueni herceg, az énekesnő a mai napig viselheti a grófnő címet. Sajnos, a magánéletére tragédiák árnya vetül: lánya, az akkor harmincéves Lise-Lotte 1998-ban autóbalesetben meghalt, férjét pedig 1999-ben legyzte a rák. Anni-Frid  jelenleg Svájcban él.
Mint Björn, Benny szintén 1981-ben házasodott újra, Mona Nörklitet vette el, ami valószínűleg szintén problémákat okozott, mivel a Fridával való szakítása sokkal kevésbé volt barátságos, mint a másik páré. A mai napig együtt vannak, fiuk, Ludvig 1982-ben született.

A minden téren megtörtént szétválás ellenére az együttes az elmúlt években együtt stúdiózott, ami arra utal, hogy az összetalálkozásuk élőben is megvalósult, nem csak a hologramjaikon, az Abbatarson keresztül.
Forrás: EXPRESS, Wikipédia
ABBA, házasság

Képtár

  • Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok? kép 86631
 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek