Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok?

2020/10/24  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az ABBA nemcsak zenekar volt, hanem két párból álló család, akik egy évtizedig énekeltek és dolgoztak együtt – de vajon a zenekar tagjai még mindig házasok?

Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok?

Az ABBA-t 1972-ben alapította a négy ismert tag, Agnetha, Björn, Benny és Anni-Frid. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit.

Agnetha Fältskogot 1971-ben vette feleségül Björn Ulvaeus, 1978-ban Anni-FridLyngstad pedig hozzáment Benny Anderssonhoz, akivel 1969 óta voltak már kapcsolatban. Ebből is kitűnik, hogy nem az ABBA hozta össze a tagokat, már előtte is ismerték egymást  – és előtte is zenéltek különböző formációkban.

Ezek a kapcsolatok bizonyára nagyon sokat segítettek abban, hogy a formáció berobbanhatott a könnyűzene világába, a romantikus történeteket nagyon szeretik a rajongók. A dolgok azonban megromlottak – a zenekar a sikerlistákat ostromolta, miközben házasságukban nehézségek és szakadások támadtak. Az ABBA tíz évvel a megalakulás után – egyes vélemények szerint részben a magánéleti problémák miatt, részben azért, mert az idő túllépett a stíluson – hagyta abba a zenélést.

Björn egyszer azt mondta: „Azt hiszem, a válás előtt írtam a „Knowing Me Knowing You ”-t. „Bizonyos szempontból a válásunk barátságos volt, csak más úton fejlődtünk, és úgy döntöttünk, hogy szétválunk.


A The Winner Takes It All című dala a válásukról szólt, Agnetha pedig elénekelte a dalt.


Agnetha a You magazinnak adott interjúban beszélt erről:
„Az, hogy pontosan akkor írta, amikor elváltunk, nagyon megható. Fantasztikus volt ezt a dalt megcsinálni, s nem bántam, hogy megosztom az életem a nyilvánossággal. Nem éreztem rosszul magam tőle. Annyi minden van abban a dalban... Keveréke volt annak, amit én éreztem – és amit Björn, de Benny és Frida is."

Björn és Agnetha 1979-ben váltak el, míg Benny és Frida két évvel később, 1981-ben jelentették be házasságuk végét.
Minden tag újraházasodott.
Agnetha feleségül ment Tomas Sonnenfeld svéd sebészorvoshoz, de három év után, 1993-ban elváltak. Björn 1981-ben, egy évvel az Agnethától való válása után vette feleségül Lena Källersjöt, ami valószínűleg nem "segítette" a zenekar dinamikáját a későbbi években. Két lánya született, Emma és Anna, feleségével most egy Stockholm melletti szigeten élnek.
Fridát 1992-ben vette feleségül Heinrich Ruzzo Reuss plaueni herceg, az énekesnő a mai napig viselheti a grófnő címet. Sajnos, a magánéletére tragédiák árnya vetül: lánya, az akkor harmincéves Lise-Lotte 1998-ban autóbalesetben meghalt, férjét pedig 1999-ben legyzte a rák. Anni-Frid  jelenleg Svájcban él.
Mint Björn, Benny szintén 1981-ben házasodott újra, Mona Nörklitet vette el, ami valószínűleg szintén problémákat okozott, mivel a Fridával való szakítása sokkal kevésbé volt barátságos, mint a másik páré. A mai napig együtt vannak, fiuk, Ludvig 1982-ben született.

A minden téren megtörtént szétválás ellenére az együttes az elmúlt években együtt stúdiózott, ami arra utal, hogy az összetalálkozásuk élőben is megvalósult, nem csak a hologramjaikon, az Abbatarson keresztül.
Forrás: EXPRESS, Wikipédia
ABBA, házasság

Képtár

  • Vajon az ABBA együttes tagjai még mindig házasok? kép 86631
 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest