Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

2020/12/05  ·   Dalsztori   ·  koncert.hu, MTI

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.

Fotó: Global News

A bluest Van Morrison írta és Eric Clapton adja elő. A szám Morrison Save Live Music kampánya keretében született, a dalból befolyó bevételek a karantén következményeinek enyhítését célzó pénzügyi támogatási alapba kerülnek, amely a nehéz helyzetbe került zenészeket segíti.

Az északír Van Morrison, aki az elmúlt évtizedekben olyan slágereket szerzett, mint a Brown Eyed Girl, a Domino vagy a Wild Night, idén ősszel három dalt (Born to Be Free, As I Walked Out, No More Lockdown) közzétett már a karanténnal kapcsolatban.

Clapton a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, a koncertek elmaradását mélyen elkeserítőnek nevezte.(Eric Clapton legközelebb 2021. május 14-én lép fel a londoni Royal Albert Hallban, Van Morrisonnak kicsivel korábban, május 9-én lesz jelenése Belfastban.)

"Sokan támogatjuk Vant és erőfeszítéseit, hogy sikerüljön megmenteni az élő zenét. Ki kell állnunk ezért az ügyért, mert kiutat kell találnunk ebből a nehéz helyzetből. Nincs más út előttünk, máskülönben az élő zene soha nem lesz képes felépülni" – hangsúlyozta a zenész.

Morrison szerint szívszorító látni, hogy a brit kormány nem nyújtott számottevő támogatást a tehetséges zenészek sokaságának.

"Meg akarjuk nyugtatni őket, hogy keményen dolgozunk az élő zene visszatéréséért, a zeneipar megmentéséért" – hangsúlyozta.

 

A dallal "együtt" megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.

 

 

Billie Eilish lemondta a világkörüli turnéját

Eric Clapton, Van Morrison, zeneipar, zenészek, válság, élőzene, covid, pandémia

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek