10 dolog, amit szerettünk a Balaton Soundon

2015. július 13.  ·   Fesztivál   ·  Görögh Atus

A pozitív gondolkodás jegyében arra kértük Görögh kollégát, hogy ezúttal próbáljon csak a jó dolgokra koncentrálni. Utólag bevallhatjuk, hogy csak a botrányt akartuk elkerülni :)

10 dolog, amit szerettünk a Balaton Soundon

1. Ahogy a mondás is tartja: Kevés vagy, mint Soundon a zenekari beállás. Igen, szerethető, hogy szinte folyamatos a műsor, és a hangzás a színpadokon mindig cédéminőségű. Nyilván elgondolkodunk, hogy miért, de ez ott a helyszínen senkit nem érdekel. Ott engem sem érdekelt. Most meg már nem érdekel.

2. Nincsenek stílusbeli különbségek, sem a színpadokon, sem a közönségben. Mindenki egy azon stílusért van jelen, és így a közös buli egy nagy csapatot alkot. Ezért van az, hogy a leghátsó, eldugott sorokban is ugyanúgy megy a buli és a tánc, mint ez első sorokban. Ezért kellenek a tematikus fesztiválok.

3. A víz az úr! Az egyik legjobb fesztiválhelyszínnel a Balaton Sound büszkélkedhet, nem véletlen, hogy más fesztivált is oda vittek. A vízparti helyszínek a Sound óta egyszerűen kötelezőek. Megtapasztalta a nép, hogy milyen is vízparton bulizni, és azóta szépen lassan elhalnak a "szárazföldi" fesztiválok. Kivéve Sziget és Volt. A Rockmaraton is idén víz mellé költözött és az EFOTT sem teheti már meg, hogy utazó fesztiválként ne víz mellett legyen.

4. A legkisebb italmérő helyeken is állnak az asztalon az emberek, és tolják fel a kezükkel az eget. Nincs pihenés sehol.

5. Az 1 négyzetméterre jutó szépségkirálynők száma meghaladja a plázákban mért mennyiséget. És a minőséget is, mert hát vízparton vagyunk, így a textilek zsebkendő méretűek.

6. Sosincs por, mert az év vihara csap le rendszerint a Soundra, és felélénkül a hazai gumicsizma-eladás.

7. Az aktuális nyári divatrendek felvonultatásával megtudhatjuk, mennyire követjük a világ alakulását. Már, akit ez érdekel. A tapasztaltak szerint engem semennyire.

8.  A külföldi vendégek (beszélgetéseim alapján) végleg beleszeretnek a magyar tengerbe. Ma már nem a tihanyi visszhang vagy a csárdák halászleve az, ami elcsábítja a turistákat, hanem fesztivál kell – és persze a világon a  legszebb magyar lányok mosolya.

9. Lehet vitatkozni az elektronikus zene minőségén és értékén, de amíg a XXI. században vagyunk és kitermelt egy teljes generációt és létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, addig a Sound egy megkerülhetetlen fesztivál és jó, hogy van hol hódolniuk az elektronikus zene szerelmeseinek kedvenc előadójukra. Ahogy Jim Morrison nyilatkozta 1969-ben: "a jövőben az elektronika fog uralkodni, és lesznek olyan előadók, akik hangszerek helyett csak "gépeket" használnak"

10. Ár-érték arányban még mindig Európa egyik legolcsóbb elektronikus zenei fesztiválja, holott nem rosszabb náluk. Sőt! Nem nagy, de nem is kicsi. Pont olyan, hogy áttekinthető és bejárható legyen.

+1. A sörcsapnál nincs végeláthatatlan sor és kedvemre tesznek vele, hogy 3 perc alatt megkapom a korsónyi mannát. 

FOTÓK MÉG ITT


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek