Év koncertje - szavazás

10 dolog, amit szerettünk a Balaton Soundon

2015. július 13.  ·   Fesztivál   ·  Görögh Atus

A pozitív gondolkodás jegyében arra kértük Görögh kollégát, hogy ezúttal próbáljon csak a jó dolgokra koncentrálni. Utólag bevallhatjuk, hogy csak a botrányt akartuk elkerülni :)

10 dolog, amit szerettünk a Balaton Soundon

1. Ahogy a mondás is tartja: Kevés vagy, mint Soundon a zenekari beállás. Igen, szerethető, hogy szinte folyamatos a műsor, és a hangzás a színpadokon mindig cédéminőségű. Nyilván elgondolkodunk, hogy miért, de ez ott a helyszínen senkit nem érdekel. Ott engem sem érdekelt. Most meg már nem érdekel.

2. Nincsenek stílusbeli különbségek, sem a színpadokon, sem a közönségben. Mindenki egy azon stílusért van jelen, és így a közös buli egy nagy csapatot alkot. Ezért van az, hogy a leghátsó, eldugott sorokban is ugyanúgy megy a buli és a tánc, mint ez első sorokban. Ezért kellenek a tematikus fesztiválok.

3. A víz az úr! Az egyik legjobb fesztiválhelyszínnel a Balaton Sound büszkélkedhet, nem véletlen, hogy más fesztivált is oda vittek. A vízparti helyszínek a Sound óta egyszerűen kötelezőek. Megtapasztalta a nép, hogy milyen is vízparton bulizni, és azóta szépen lassan elhalnak a "szárazföldi" fesztiválok. Kivéve Sziget és Volt. A Rockmaraton is idén víz mellé költözött és az EFOTT sem teheti már meg, hogy utazó fesztiválként ne víz mellett legyen.

4. A legkisebb italmérő helyeken is állnak az asztalon az emberek, és tolják fel a kezükkel az eget. Nincs pihenés sehol.

5. Az 1 négyzetméterre jutó szépségkirálynők száma meghaladja a plázákban mért mennyiséget. És a minőséget is, mert hát vízparton vagyunk, így a textilek zsebkendő méretűek.

6. Sosincs por, mert az év vihara csap le rendszerint a Soundra, és felélénkül a hazai gumicsizma-eladás.

7. Az aktuális nyári divatrendek felvonultatásával megtudhatjuk, mennyire követjük a világ alakulását. Már, akit ez érdekel. A tapasztaltak szerint engem semennyire.

8.  A külföldi vendégek (beszélgetéseim alapján) végleg beleszeretnek a magyar tengerbe. Ma már nem a tihanyi visszhang vagy a csárdák halászleve az, ami elcsábítja a turistákat, hanem fesztivál kell – és persze a világon a  legszebb magyar lányok mosolya.

9. Lehet vitatkozni az elektronikus zene minőségén és értékén, de amíg a XXI. században vagyunk és kitermelt egy teljes generációt és létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, addig a Sound egy megkerülhetetlen fesztivál és jó, hogy van hol hódolniuk az elektronikus zene szerelmeseinek kedvenc előadójukra. Ahogy Jim Morrison nyilatkozta 1969-ben: "a jövőben az elektronika fog uralkodni, és lesznek olyan előadók, akik hangszerek helyett csak "gépeket" használnak"

10. Ár-érték arányban még mindig Európa egyik legolcsóbb elektronikus zenei fesztiválja, holott nem rosszabb náluk. Sőt! Nem nagy, de nem is kicsi. Pont olyan, hogy áttekinthető és bejárható legyen.

+1. A sörcsapnál nincs végeláthatatlan sor és kedvemre tesznek vele, hogy 3 perc alatt megkapom a korsónyi mannát. 

FOTÓK MÉG ITT


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek