Menopauza 1170x180

100 százalék rockzene – TÁBOR fesztivál Alsóörsön

2020/06/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a bulik, amelyeket nem átpakoltak és újrahúroztak, hanem eleve is augusztus végére hirdettek meg, csakúgy, mint az ezt megelőző években. Ilyen (volt) a Zorall Sörolimpia is (Alsóörs, augusztus 26-29.), amelynek most megváltozott a neve. Mi még a régi néven beszélgettünk velük.

Fotó: Zorall Sörolimpia

Mennyire megnyugtató számotokra az, hogy a fesztivál amúgy is a nyár végén van, ami most a "biztonsági" zónába esik? Teljes a nyugalom a szervezőkben?

Folyamatosan követjük a járványügyi helyzetet, a legfontosabb a fesztiválozók biztonsága. Jelenleg azt látjuk, hogy országosan egyre több lazítás van, így a szórakozásra is egyre több lehetőség nyílik. Az esetek száma csökkenő tendenciát mutat, bízunk benne, hogy ez így is marad.

Aki a szórakoztató ipar bármely területén dolgozik (vagy épp dolgozott…), három hónappal ezelőtt – egyik pillanatról a másikra – egy kész rémálom kellős közepén találta magát, és ebből nem lehetett felébredni. Bizonytalanság, kilátástalanság, félelem jellemezte sokunk lelki állapotát. A történtek elején szomorú párbeszédek zajlottak barátok, kollégák között, elég borús volt a helyzet – viszont amióta látjuk az alagút végét, a szervezők, a zenészek no meg persze a fesztiválozók is teljesen belelkesedtek. Mi maximálisan pozitívak vagyunk, hiszünk benne, hogy a Sörolimpia hatalmas koncertnyitó és egyben nyárzáró bulija lesz mind a fellépőknek, mind a közönségnek. Sok zenekar első koncertje a veszélyhelyzet bejelentése óta Alsóörsön lesz!

Mennyire érint benneteket a nyár végi fesztiváltorlódás?

Az augusztus utolsó hetei mindig is eseménydús időszaknak számítanak. Valóban néhány nagy nevű fesztivál áttette a rendezvényét egy miénkkel megegyező vagy hozzánk közeli időpontba, de ezek nagy része eltérő zenei felhozatallal rendelkezik. Ha mégis vannak „közös pontok”, ami a a fellépőket illeti, a közönségbázis akkor is teljesen más összetételű. Mi a 100% rockzenét játszó bandákat léptetjük fel, ezekből lényegesen kevesebbel találjuk magunkat szembe, ha ránézünk a fesztiválnaptárra. Az érdeklődések alapján pedig azt látjuk, hogy a visszajáró fesztiválozók ragaszkodnak hozzánk.

Igényel-e részetekről másfajta szervezést ez a mostani Sörolimpia? Van A, B, C terv? Lesznek-e bármilyen korlátozások?

Eddig még nem született kormánydöntés arról, hogy milyen szabályok szerint tarthatók meg ezek a rendezvények. Biztos, hogy az általános higiéniai szabályok betartására még nagyobb hangsúlyt fektetünk, mint az eddigiekben, de találgatásokba nem mennénk bele, hogy mire lehet számítani ezen a téren. A szervezés gőzerővel zajlik, teljesen nem álltunk meg az elmúlt két-három hónapban sem, de vannak lemaradásaink bizonyos területeken

Érzékeltek némi óvatosságot a jegyvásárlásokban?

Biztató, hogy a fesztiválozók hatalmas érdeklődést mutatnak, amióta közlemény formájában bejelentettük, hogy kitartunk, és ha a koronavírus nem szól közbe (nem fog…), megtartjuk a fesztivált. Iszonyatosan sok erőt ad, hogy nap mint nap kapjuk a támogató üzeneteket, kérdésekkel bombáznak minket – azaz újraindult az élet a fesztivál körül. Idén az Open Road Festtel és a Rockmaratonnal volt közös bérletünk, nagyon sajnáljuk, hogy nekik kimarad az idei év, kitartást és sok erőt kívánunk. Mivel mindkét fesztivál időben korábban lett volna megtartva, mint a Sörolimpia, így a saját jegyrendszerükön belül megkezdték a visszatérítéseket a kombi hetijegy vásárlóknak.

Van-e olyan zenekar, aki lemondott a turnézásról a nyáron, így a Sörolimpiára sem megy (ld. Ákos/SZIN)?

Nincs.

A névadó Zorallnak hány koncertje maradt el? Túlélhető-e ez a helyzet?

Nagyjából 50 koncert szerepelt tavasz elején a zenekar naptárában augusztus közepéig. Vérzik a szívünk, nagyon hiányzik a fellépés, a zenésztársak, a szuper stábunk és természetesen a közönségünk. Pontosan a vészhelyzet bejelentésekor készültünk el az új Fémforgácsok albumunkkal, amit májusban már teljes egészében kiadtunk volna. Ez most folyamatosan tolódik, de bízunk benne, hogy hamarosan meg tudjuk jelentetni. A zenekar ezt az időszakot a pihenésre, fejlődésre, zeneírásra használja ki. Ahogy zöld lesz a lámpa a koncertezés sztrádáján, újra nekivágunk, és bizton állíthatjuk, hogy nagyon ütősek lesznek a bulik.

Ami pedig a fesztivált illeti, elkészült a napi bontás, ami bizonyítja, hogy ebben a pár napban Alsóörsöt elfoglalja rockzene :)

 

Amire pedig a bevezetőben utaltunk, azt az egykori sörolimpiások, most táborozók magyarázzák el – de bátran és előre kijelenthetjük, hogy nem a néven múlik. Az olimpia szóval saját elmondásuk szerint évek óta harcolnak, most győzött az ellenfél, de már József Attila is megmondta, és így, kiemelve olyan, mintha egy rockballada szövege lenne :) :

"Le vagyok győzve, (győzelem ha van)
de nincs, akinek megadjam magam..."

 

 

Zorall Sörolimpia, vezsélyhelyzet, fesztivál, augusztus, nyárzáró, rockzene

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek