2 sima, 2 fordított: Norvégminta Fesztivál a Colorral és a Parnóval a Dürlinben

2015/06/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A június 26-27-én a Dürlinben megrendezésre kerülő Norvégminta Fesztiválon esténként ingyenes koncerttel várják a civil szerepvállalást fontosnak tartó előadók a fesztiválozókat. A Parno Graszt, a colorStar és Marge és az estéket záró Tilos DJ-k egyaránt örömmel vették, hogy egy olyan alkalmon zenélhetnek, amely a hazai civilek munkájára hívja fel a figyelmet.

2 sima, 2 fordított: Norvégminta Fesztivál a Colorral és a Parnóval a Dürlinben

Norvégminta Fesztivál napközben 80 civil szervezet sokszínű programjaival várja a látogatókat. Esténként pedig az ország és Európa eltérő pontjairól érkezők szórakozását zenei programokkal biztosítják a szervezők. A fellépők épp oly sokszínűek, mint a fesztiválon megjelenő szakmai csoportok, ugyanakkor közös bennük, hogy fontosnak tartják a civil szerepvállalást.

„A rasszizmus ellen úgy küzdhetünk a leghatékonyabban, ha megmutatjuk a cigány kisebbség értékeit, és annak képviselőit, a feltörekvő nemzedéket pedig megerősítjük abban, hogy büszkék lehetnek származásukra” – jelentette ki Oláh József, a Parno Graszt együttes vezetője. A zenekar az Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően nevelhette ki utánpótlás csapatát, akikkel most lépnek először közösen színpadra.

A Tilos Rádió is a támogatásnak köszönhetően taníthatta meg hátrányos helyzetű sajókazai fiataloknak a közösségi rádiózás alapjait, és számolhat be jelenleg rendszeresen a civilek munkájáról. Részükről önkéntes DJ-k: Zeus, In:Form, Clairv és Szeiffert zenél majd a fesztiválozóknak.

„Számunka minden civil terület fontos. A mai társadalomban az emberek igazi kérdéseit, igényeit csak a ezek szervezetek tudják hitelesen megfogalmazni – erre a pártpolitika a mai formájában nem alkalmas” – nyilatkozta Keleti András a colorStar frontembere, aki szombaton lép fel csapatával a Norvégmintán.

Marge boldog kismamaként és énekesnőként sem feledkezik meg arról, hogy a családon belüli erőszak súlyos probléma. „Pszt!” című számával is arra hívja fel a figyelmet, hogy nem hallgathatjuk el a számtalan magyar nőt és gyereket érintő bántalmazásokat. 

Bár sok kényes témát, fontos kérdést és problémát vetnek fel a civil társadalom szereplői, aki eljön a fesztiválra biztos, hogy izgalmas új ismeretekre tehet szert, és kitáncolhatja magából a rossz érzéseket.

Egy boldog társadalomért ugyanis a rossz érzéseinket elengedve tehetünk a legtöbbet.

 


Képtár

  • 2 sima, 2 fordított: Norvégminta Fesztivál a Colorral és a Parnóval a Dürlinben kép 43825
  • 2 sima, 2 fordított: Norvégminta Fesztivál a Colorral és a Parnóval a Dürlinben kép 43826
  • 2 sima, 2 fordított: Norvégminta Fesztivál a Colorral és a Parnóval a Dürlinben kép 43827
 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek