Menopauza 1170x180

A Broken Brass Ensemble THRIFT SHOP-ja minden visz!!! Nem akárkik lépnek fel a VUF-on...

2017/07/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Veszprémet újra ellepik az utcazenészek, betölti a királynék városát a muzsika. Július 19-én indul a hazai fesztiválpaletta egyik legkedvesebb eseménye, a Veszprémi Utcazene Fesztivál.

A Broken Brass Ensemble THRIFT SHOP-ja minden visz!!! Nem akárkik lépnek fel a VUF-on...

Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai pop-ipar szereplőinek hiszen tavaly például az a Lóci játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. 

A versenyben idén is a jelentkezőkből 20 zenekart/előadót választottak ki, akiket július 19-22. között Veszprém vendégül lát, és közülük 500-500 ezer forintot visz majd haza - a dicsőség mellé - egyrészt a közönség, másrészt a zsűri kiválasztottja.

A zsűriben pedig most is ott van egy nemzetközi szaktekintély, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója, Stefano Bottoni, zsűritag lesz ismét Horváth Gergely, akit a Petőfi Rádió műsorvezetőjeként ismert meg az ország, döntnök lesz Petruska András, aki 2009-ben a szakmai zsűri győztese volt, és természetesen ott lesz a zsűriben Muraközy Péter, a VUF megálmodója is.

A jelentkezés már lezárult: a színes kínálatban ott lesz például a Broken Brass Ensemble. A zenekar a tradicionális New Orleans-i zenét hip-hop, funk, soul, dance és jazz elemekkel ötvözve adja elő. Érkezik Mr Alboh, akinek zenei karrierje úgy kezdődött, hogy megunta állását a bankban, nyakkendőjét gitárra cserélte és új irodája Európa lett.

Hugo Barriol francia gitáros-énekes annyira utcazenész, hogy tavaly nyerte meg a „Metro Music Awards" fődíját, most őt is meghallgathatjuk Veszprémben. A Magnifico zenéjét épp úgy inspirálta az egykori Jugoszlávia slágerzenéje, mint a Balkán Beat mozgalom vagy a klassszikus rock, ez kiderül hamarosan. Az is kiderül az OTP Bank Utcazene Fesztiválon, hogy az ide érkező Daniel Docherty játéka alternatív gitárhangok széles választékával gyönyörködtei a közönségét. Izgalmasnak ígérkezik a The Trouble Notes, akik az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvözik klasszikus cigányzenei és jazz elemekkel.

A Ceux Qui Marchent Debut igazi koncertzenekar párizsból, groove alapú progresszív tánczenével érkeznek Veszprémbe. A Budzillus az őrület szinonímája, a megzenésített káosz, a King Size Slim zenekarának játéka pedig nem más, mint stílusok kavalkádja, nem érdemes lemaradni róluk. Érkezik a Moonshiners is. A portugál zenekar dalai az utcáról, az utcasarkokról, sikátorokról vörös lámpás negyedekről, tavernákról, italokról és az elrontott szerelmekről szólnak.

A Kraków Street Band az elmúlt évek legnépszerűbb turistalátványossága Krakkóban, most Veszprémbe tartanak. Jön a The Tibbs is, ők egy nyolctagú zenekar, élükön egy szuperszexi énekesnővel. Zongora, bakelit és elektronikus kütyük: majd meglátjuk mit hoz ezekből ki a Lyre le temps. Az Echo Town zenéjében a hagyományos hangszerek mellett számos egzotikusabb hangszer is előkerül, izgalommal várjuk.

A Will and The People tagjainak közös zenei nevezője a Beatles, a Doors, a Supertramp, a Police, Bob Marley és Jerry Lee Lewis, ezekből az alapanyagokból állították össze menüjüket. A Roots Rising raggae, hip-hop, balkán népzenei és ska elemeket ötvöz zenéjében, szívmelengető vidámsággal. 

A Hillybilly Moonshiners lousianai bluegrass zenekar gitárral, nagybőgővel, bendzsóval dolgoz fel mai slágereket,  CC Smugglers - az angol királyi palotában is koncertező zenekar – pedig folk, swing, jazz, country, ragtime és bluegrass elemeket ötvöző örömzenét játszik majd Veszprém közönségének. Son of Dave egy egyszemélyes zenekar, aki a blues műfaján belül a saját útját járja és Lovely Quinces pedig magas hőfokú, teljes átéléssel előadott folkrockos dalokkal jön a VUF-ra. Talán legnagyobb durranásként említhetjük, hogy itt lesz a városban két estét is a Francia L'entourloop. A formáció azt a fajta hip-hop alapú, francia hangulattal átitatott zenét játssza, amitől bárhol egyből kisüt a nap.

És persze még sokan mások...

Nem csak a díjazottak lesznek a nyertesei a versengésnek: nyer a város is egy csomó repkedő hangjegyet, jó hangulatot, zenében felszabaduló vidámságot. Hajrá, lehet hozzájuk csatlakozni!


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek