A Broken Brass Ensemble THRIFT SHOP-ja minden visz!!! Nem akárkik lépnek fel a VUF-on...

2017/07/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Veszprémet újra ellepik az utcazenészek, betölti a királynék városát a muzsika. Július 19-én indul a hazai fesztiválpaletta egyik legkedvesebb eseménye, a Veszprémi Utcazene Fesztivál.

A Broken Brass Ensemble THRIFT SHOP-ja minden visz!!! Nem akárkik lépnek fel a VUF-on...

Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai pop-ipar szereplőinek hiszen tavaly például az a Lóci játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. 

A versenyben idén is a jelentkezőkből 20 zenekart/előadót választottak ki, akiket július 19-22. között Veszprém vendégül lát, és közülük 500-500 ezer forintot visz majd haza - a dicsőség mellé - egyrészt a közönség, másrészt a zsűri kiválasztottja.

A zsűriben pedig most is ott van egy nemzetközi szaktekintély, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója, Stefano Bottoni, zsűritag lesz ismét Horváth Gergely, akit a Petőfi Rádió műsorvezetőjeként ismert meg az ország, döntnök lesz Petruska András, aki 2009-ben a szakmai zsűri győztese volt, és természetesen ott lesz a zsűriben Muraközy Péter, a VUF megálmodója is.

A jelentkezés már lezárult: a színes kínálatban ott lesz például a Broken Brass Ensemble. A zenekar a tradicionális New Orleans-i zenét hip-hop, funk, soul, dance és jazz elemekkel ötvözve adja elő. Érkezik Mr Alboh, akinek zenei karrierje úgy kezdődött, hogy megunta állását a bankban, nyakkendőjét gitárra cserélte és új irodája Európa lett.

Hugo Barriol francia gitáros-énekes annyira utcazenész, hogy tavaly nyerte meg a „Metro Music Awards" fődíját, most őt is meghallgathatjuk Veszprémben. A Magnifico zenéjét épp úgy inspirálta az egykori Jugoszlávia slágerzenéje, mint a Balkán Beat mozgalom vagy a klassszikus rock, ez kiderül hamarosan. Az is kiderül az OTP Bank Utcazene Fesztiválon, hogy az ide érkező Daniel Docherty játéka alternatív gitárhangok széles választékával gyönyörködtei a közönségét. Izgalmasnak ígérkezik a The Trouble Notes, akik az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvözik klasszikus cigányzenei és jazz elemekkel.

A Ceux Qui Marchent Debut igazi koncertzenekar párizsból, groove alapú progresszív tánczenével érkeznek Veszprémbe. A Budzillus az őrület szinonímája, a megzenésített káosz, a King Size Slim zenekarának játéka pedig nem más, mint stílusok kavalkádja, nem érdemes lemaradni róluk. Érkezik a Moonshiners is. A portugál zenekar dalai az utcáról, az utcasarkokról, sikátorokról vörös lámpás negyedekről, tavernákról, italokról és az elrontott szerelmekről szólnak.

A Kraków Street Band az elmúlt évek legnépszerűbb turistalátványossága Krakkóban, most Veszprémbe tartanak. Jön a The Tibbs is, ők egy nyolctagú zenekar, élükön egy szuperszexi énekesnővel. Zongora, bakelit és elektronikus kütyük: majd meglátjuk mit hoz ezekből ki a Lyre le temps. Az Echo Town zenéjében a hagyományos hangszerek mellett számos egzotikusabb hangszer is előkerül, izgalommal várjuk.

A Will and The People tagjainak közös zenei nevezője a Beatles, a Doors, a Supertramp, a Police, Bob Marley és Jerry Lee Lewis, ezekből az alapanyagokból állították össze menüjüket. A Roots Rising raggae, hip-hop, balkán népzenei és ska elemeket ötvöz zenéjében, szívmelengető vidámsággal. 

A Hillybilly Moonshiners lousianai bluegrass zenekar gitárral, nagybőgővel, bendzsóval dolgoz fel mai slágereket,  CC Smugglers - az angol királyi palotában is koncertező zenekar – pedig folk, swing, jazz, country, ragtime és bluegrass elemeket ötvöző örömzenét játszik majd Veszprém közönségének. Son of Dave egy egyszemélyes zenekar, aki a blues műfaján belül a saját útját járja és Lovely Quinces pedig magas hőfokú, teljes átéléssel előadott folkrockos dalokkal jön a VUF-ra. Talán legnagyobb durranásként említhetjük, hogy itt lesz a városban két estét is a Francia L'entourloop. A formáció azt a fajta hip-hop alapú, francia hangulattal átitatott zenét játssza, amitől bárhol egyből kisüt a nap.

És persze még sokan mások...

Nem csak a díjazottak lesznek a nyertesei a versengésnek: nyer a város is egy csomó repkedő hangjegyet, jó hangulatot, zenében felszabaduló vidámságot. Hajrá, lehet hozzájuk csatlakozni!


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek