Menopauza 1170x180

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

2018/05/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

A tíz éve indult Fekete Zaj azokban az években sem maradt el teljesen, amikor nem tartották meg a fesztivált: a törzsközönség és a korábbi fellépő zenekarok Fekete Zaj Osztálykirándulás néven évről évre megszerveztek maguknak egy közös hétvégét a Sástó mellett. Az elmúlt években több klubrendezvény, köztük a Fekete Zaj Klub és a Fekete Zaj Tél is életben tartotta a koncepciót.

A VHK fellépése a fesztiválon már hagyománynak tekinthető, idén koncertet ad a francia post metál csapat, az Alcest, amely shoegazing és black metál elemeket ötvöz, jön a svéd Anna von Hausswolff, akinek zenéje egyfajta rituáléként élhető meg, amely a lélek és a vér hangjait sugározza magából. Szintén fellép a szintipop/EBM vonalat képviselő Los Angeles-i Aesthetic Perfection, az experimentális rockot játszó svéd/angol Crippled Black Phoenix és az izlandi szinti-punk darkwave lánytrió, a Kaelan Mikla.

A budapesti klubélet népszerű csapatai közül műsort ad a Middlemist Red, a Gustave Tiger, a Black Bartók, a Dope Calypso, a Képzelt Város, az Entrópia Architektúra, a Pyoba, a Zivatar, a Perihelion, az Agregator, a Shapat Terror, a divideD, az Arkhé vagy Csihar Attila is.

A megújult helyszínen több új épület és szolgáltatás várja a fesztiválozókat. A régi motel mellett elkészült az új hotelépület, lesznek két- és négyszemélyes faházak és apartmanok, de sátorozni is lehet. Megújult vizesblokkok, közös főzőhelyiség és tűzrakóhely szintén található a kempingben, és egy wellness részleg is elkészült.

Mi voltunk annak idején a Mátrában, akkor készült az interjú az azóta már eltávozott kedves zenész barátunkkal:

Villáminterjú a VHK szólógitárosával, Németh László Fritz-cel

 Ebben az évben így nézett ki a buli:

Fekete Zaj fesztivál 2012

 


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek