Menopauza 1170x180

A Firkin rúgja be a motort a Garázsband fesztiválon

2018/04/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Müpa mélygarázsában megrendezett nyárindító házibuliba 16-26 éves fiatalokból álló, amatőr pop-rock zenekarok jelentkezését várják, akik éreznek magukban elég bátorságot, hogy tehetségüket élőben, közönség előtt is megmutassák.

A Firkin rúgja be a motort a Garázsband fesztiválon

Az elmúlt két évben közel 100 zenekar jelentkezett az évente meghirdetett pályázatra, közülük a szakmai zsűri döntése után minden évben öten mutatkozhattak be az ingyenes fesztiválon. A közönségdíjas zenekarok közül többen azóta már visszajáró vendégei a hazai kluboknak és koncerthelyszíneknek.

A tavalyi közönségdíjas

A beérkezett pályaműveket most is a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri pontozza majd: Pásztor Anna (Anna & the Barbies), Delov Jávor (Random Trip), Kéri András „Columbo” (Brains, Irie Maffia), Markó Ádám (Special Providence), Szepesi Mátyás (Magashegyi Underground, Konyha).

Az öt legmagasabb pontszámot elérő zenekar 40-40 perces önálló koncertet adhat majd a június 2-i Garázsband Fesztiválon, ahol nem csak professzionális háttértechnika és stáb, de a különleges helyszínnek köszönhetően semmihez sem hasonlítható hangulat is várja majd őket. Egy estére ugyanis az amúgy unalmas teremgarázs igazi underground bulihelyszínné avanzsál, élő zenével, csapolt sörrel és zsíros kenyérrel. A közönség szavazhat is kedvenceire, akik így olyan további értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak, mint egy nap a Müpa profi hangstúdiójában, profi fotózás és további fellépési lehetőségek.

Az idei évben új elem, hogy most lesz egy házigazdája is az eseménynek, mégpedig a Firkin zenekar, akik egy ingyenes koncerttel melegítik majd be a közönséget, és egész este ők vezénylik le a pályázaton nyertes zenekarok koncertjeit.

Jelentkezni április 23-ig a garazsband@mupa.hu e-mail címre beküldött kitöltött jelentkezési lappal lehet, ami itt érhető el.


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek