A Green Dayt is láthatjuk az idei Novarockon (is)!

2017/01/30  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

Aki a ‘90-es években élte lázadó punk-korszakát, vagy szimplán ekkor volt tini, annak valószínűleg volt egy Green Day-es korszaka. Igen, nekem is. De a Green Day 2017-ben még mindig (vagy már megint?) az egyik legnagyobb név a punk szcénában.

A Green Dayt is láthatjuk az idei Novarockon (is)!

Szerintem kijelenthetjük, hogy a 2004-es American Idiot a leghíresebb albumuk. Ha valaki csak egy dalt ismer tőlük, szinte biztos, hogy az erről a lemezről van. Amikor megismertem őket, (azt hiszem hetedikes voltam), órákig hallgattam ezt a CD-t a discmanemről, újra meg újra, és kívülről fújtam az összes dalt.

Azóta megjelent 4 (négy!) lemezük is, a 2009-es 21st Century Breakdown, és a 2012-es ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! sorozat. Számomra egyik sem volt az a lemez, ami egyből rákerült az ipodomra, hogy újrahallgassam, de néha betoltam 1-1 dalt róluk. Viszont a 2016-ban megjelent 12. stúdióalbumuk, a Revolution Radio nagyon elnyerte a tetszésemet. Ezt az anyagot viszonylag sokan hasonlítják az American Idiot-hoz, a Dookie-hoz, és sok másik régebbi albumhoz: ez talán le is írja, hogy igazából minden eddigi lemez jellegzetes hangzása felfedezhető az új dalokban. Szerintem nagyon “greendayes” lett, nem összecsapott, hanem jól kigondolt és összerakott lemez. Vannak rajta egészen elgondolkodtató dalszövegek is, de mégsem veszik magukat túl komolyan. Mintha újra huszonéves lázadók lennének, akik önmagukból kiírva őszinte gondolataikat ismét az élre törnék a punk zenében. Az American Idiot-os korszak óta lassan 13 év telt el, és ők ezzel az albummal újra a csúcson vannak.

A Troubled Times címe igen árulkodó: a dalszöveg és a klip is igen kifejezően hozza a “nehéz időket élünk” hangulatot. Nem is lehet csak egy sort kiemelni a dalszövegből, sőt, ezt a dalt is nehéz volt az albumról, hiszen -magukhoz hűen- most sem áll tőlük távol a politika és a társadalomkritika.

 

 

Az egyik legkedveltebb és legpopulárisabb dal a Revolution Radio-ról a Still Breathing, már videó is jött ki hozzá. Billie hangja nem sokat változott az évek során, mi sem bizonyítja ezt jobban ennél a dalnál:

 

 

A 2017-es turné során ellátogatnak Budapestre is, a Papp László Arénában adnak majd egész estés koncertet, valamint láthatjuk őket a NOVAROCK fesztiválon is!

Jegyek már kaphatóak mindkét alkalomra!

Ti melyikre mentek?

A borítókép forrása

System Of A Down, Green Day, Linkin’ Park, Blink-182...

Ott lesznek a Novarockon: Blink-182

A repülőszerencsétlenség, ami megváltoztatta a dolgokat – a blink 182-sztori folytatása

Metal a Novarockon: Architects

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek