A hamburger és az oldalas versenye sok-sok blues-zal

2022/09/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Harmadik alkalommal, idén szeptember 9-én és 10-én kerül megrendezésre a Bánya BBQ & Blues fesztivál. Míg a hamburger és oldalas verseny zsűrijét Szeged legnevesebb gasztro szakemberei alkotják, a fesztivál idei headlinere az ország egyik legnevesebb blues zenésze, Ripoff Raskolnikov.

A hamburger és az oldalas versenye sok-sok blues-zal

A Bánya BBQ & Blues 2020-ban azért jött létre, mert a szervezők – látogatóként – nem találtak hasonló fesztivált, az első két év pozitív fogadtatása után pedig nem is volt kérdés, hogy folytatják a munkát. A második alkalommal már két naposra duzzadt fesztivál idén is pénteki és szombati programokkal tervez.

Pénteken 18.00-tól zenei kavalkáddal készülnek a szervezők: a látogatók betekintést kapnak a jazz világába a Csillag Júlia Quartet jóvoltából, valamint fellép az idén alakult Bánya Blues Band, amit a főszervező hívott életre a fesztivál látogatóiból.

Szombaton a 16.00-tól nyitó színpadra régi barátként tér vissza a Simple Blues Band, a Flóra és a Blues 4 You Band, valamint Benkő Zsolt, aki ezúttal fiával együtt fog zenélni. Az idei év fő fellépője az ország egyik legnevesebb blues zenésze, Ripoff Raskolnikov lesz, akit az ország bármely fesztiváljára tárt karokkal várnak.

A szombati napon a zene mellett a hamburger és oldalas versenyé a főszerep. Összesen 20 csapat fog reggel nyolctól azon dolgozni, hogy a legjobb fogásokat készítse el, amelyeket Szeged legnevesebb gasztronómiai szakemberei fognak értékelni.

 

Helyszín: Monti Sándor park, Szőreg

Dátum: 2022.09.09-10.

 

 

Bánya BBQ & Blues fesztivál, Szeged

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek