A legmenőbb kamionok Szegeden – koncertekkel, feljelentgetéssel

2021/07/02  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Ne mondd, hogy még nem ábrándoztál egy "csőrös" kamionról... :) A legszebb és legerősebb kamionokat is megcsodálhatják az érdeklődők mától vasárnapig Szegeden, ha ellátogatnak a Nemzetközi Kamionos Country Találkozóra, Sziksósfürdőre. Amennyiben rendelkeznek védettségivel.

A legmenőbb kamionok Szegeden – koncertekkel, feljelentgetéssel

Az immár harmincegyedik alkalommal megrendezett fesztivál egykor baráti találkozóként indult. Az első összejövetelen néhány tucat zenész és – akkor még főként Rábákkal járó – kamionos találkozott egy Szegedhez közeli tanyán, ahol egy bogrács mellett beszélgettek szakmájukról.

A ma már több ezer vendéget vonzó rendezvénnyé nőtt fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék. A kamionok találkozója idén kétkerekűekkel is kiegészül, különleges motorokat is láthatnak a látogatók.

Kis üröm vegyül az örömbe, mert a találkozó szervezői arról számoltak be, hogy még az indulás előtt egy "egy másik rendezvény 'kedves' szervezője szólt a hatóságnak hogy az övére miért kell ha erre nem", a hatóság ennek következtében visszavonta azt az engedélyt, amely nem tette kötelezővé a védettségi igazolást a jelenlévőknek. Így már az. A kamionosoknak is. Vannak, akik messzebbről jöttek volna és már a szállást is lefoglalták – most lemondhatnak a kamionos hétvégéről.

A szabály viszont szabály – és elég egyértelműen fogalmaz (?). Az enyhítések majd 5,5 millió beoltottnál lépnek életbe és jelenleg a számláló 5 493 609 -on áll, de amúgy sem vonatkoznak az efféle eseményekre:

"Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken."

Mi valahol megértjük a titokzatos másik rendezvény szervezőjét is, bár a dögöljön meg a szomszéd tehene is-hozzáállás nem annyira szimpatikus, de joga van ragaszkodni az egyenlő pályákhoz, bár, őszintén szólva, mi már rég elvesztettük a fonalat a szabályok és a valóság által alkotott kusza labirintusban. Néha olyan érzésünk van, hogy nem a járványterjedés rizikófaktora, hanem a rendezvény elnevezése dönt a szabályokról, de ez csak egy erősen szubjektív gondolat.

Az immáron védettségihez kötött programok pénteken délelőtt gyermekprogramokkal kezdődnek (nekik, ugye, nem kell), amit délután zenés kamion- és motormosás-bemutató követ, este pedig koncerteket rendeznek.

Szombaton elkezdődnek a hagyományosan sokat vonzó vetélkedők. Kuriózumnak számít a kamionos terepügyességi-verseny, melyen a sofőrök szinkronpályán egymással és az órával versenyezve bizonyíthatják, az országútra tervezett járművek - ügyes vezetővel a kormány mögött - a buckák között is megállják helyüket. Déltől Szeged központját is érintő kamionos és motoros felvonulást tartanak, majd motorblokkdobó-, kamionhúzó- és szkanderversenyt is rendeznek. A napot szombaton is koncertek zárják.

Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt – így szólt eredetileg a közlemény, de a FB-on most azt olvastuk egy posztban, hogy ez is elmarad, a szervezők ellenben azt közölték, hogy a program nem változik.

 

Nemzetközi Kamionos Country Találkozó, Szeged, védettségi

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek