A Múzeumok éjszakájával közösen rendezik a Kaláka Fesztivált Egerben

2016/06/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Június 23. és 26. között rendezik meg a 37. Kaláka fesztivált Egerben; az idei rendezvény egyik különlegessége, hogy egybe esik a Múzeumok éjszakájának várbéli programjaival.

A Múzeumok éjszakájával közösen rendezik a Kaláka Fesztivált Egerben

A mások mellett a Kaláka együttest, Palya Beát, ifj. Ökrös Csabát, Lajkó Félixet is felvonultató idei programról rendezvény és a június 25-i Múzeumok éjszakájának programjainak jóvoltából gazdag és színvonalas kínálat várja majd az érdeklődőket Egerben.

A programok sorát a  bélapátfalvi apátságban tartandó csütörtöki verskoncert nyitja meg Szabó T. Anna és Lackfi János, illetve a Kaláka együttes közreműködésében. Péntektől három napon át várja a látogatókat a Kaláka Eger belvárosába és a várba.

Az Eszterházy téri ParkSzínpadon pénteken 14 órakor az Ethnofil együttessel tartják a fesztiválnyitót. Szombaton és vasárnap délelőtt családi programok, délutánként pedig az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében rendezett koncertek, valamint kézműves vásár, mesterség-bemutatók és foglalkoztató programok kínálnak itt kikapcsolódást.

A három nap alatt kora estétől éjszakába nyúlóan két színpadon váltják egymást a zenekarok a várban. Pénteken ifj. Ökrös Csaba, majd Lajkó Félix és zenekara ad koncertet. Szombaton a Cimbaliband, utána pedig  Palya Bea és zenekara lép fel, míg a Kaláka együttes koncertjét - mint a megelőző 36 évben mindig - a fesztivál záró napján, vasárnap hallhatja a közönség.

Az idei programsorozat egyik különlegessége lesz a Betyárjáték, a Nemzeti Színház első szabadtéri bemutatója Ferenczi György és a Rackajam, valamint Kovács Norbert és táncosai közreműködésével. A pénteken 22.30-kor kezdődő előadást a Kossuth-díjas Szomjas György rendezte.

Az egri Ciszterci templomban szombaton délután a Sumonyi Zoltán verseire Gryllus Dániel által komponált A hegyi beszéd című dalciklust adja elő Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos.

Programok a koncerteken kívül:

A Templom Galériában a Bükki Nemzeti Park területén élő, "nemzeti parki védjegyes" népművészek, népi iparművészek alkotásaiból, valamint az ott dolgozó termelők termékeiből nyílik tárlat, illetve vásár, Az én szívemben boldogok a tárgyak címmel.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szintén készül egy különlegességgel: 25-én 10 órakor az Eszterházy téren farkasbemutatót tartanak.

A Vitkovics-házban az Íme az ember című III. Egri Tematikus Tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás zárásán, szombaton este fél kilenctől Gryllus Dániel ad koncertet.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban péntek délelőtt 11 órától Arcok címmel Molnár István Géza fotóművésznek a könyvtár gyűjteményében lévő képekeiből összeállított válogatást láthatják az érdeklődők. A Múzeumok éjszakáján a könyvtár Shakespeare 400 címmel is kínál programot este nyolc órától.

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek