Menopauza 1170x180

A női Lenny Kravitz is koncertezik a Barlangfesztiválon

2019/03/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A második alkalommal megrendezendő SopronDrum nemzetközi ütősfesztivállal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A fesztivált június 10. és 17. között a Soproni Ünnepi Hetek keretében rendezik meg.

Fotó: Funktopia

Az ütősfesztiválon a meghívott világsztárok és a hozzájuk csatlakozó nemzetközi hírű zenészek, oktatók nemcsak koncerteket adnak, hanem mesterkurzusokat is tartanak magyar és külföldi diákoknak, tanároknak, a műfaj iránt érdeklődőknek és a nagyközönségnek is.Mesterkurzust tart többek között a Santanával is turnézó Dennis Chambers és Tommy Campbell. Ők ketten hosszú pályafutásuk során most először együtt is színpadra lépnek június 16-án este.

Június 10-én a Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea, Tóth Vera valamint Náray Erika Ella Fitzgerald előtt tisztelgő, Ella 100 című műsora nyitja meg a fesztivált.

Az ezt követő egy hétben fellép Fertőrákoson az Incognito együttes, a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Amadinda ütőegyüttes és a Nik West Band is. Westet napjaink legjobb női basszusgitárosai közé sorolják, játszott Prince zenekarával, Dave Stewarttal a Eurythmics-ből, és gyakran nevezik a funk Lady Gagajának és a "női Lenny Kravitznek" is.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban már június 2-án délután is lesz koncert. A Soproni Szimfonikusok kamarazenekara Dohnányi Ernő előtt tisztelegve ekkor indítja útjára Ötórai Hangoló címmel vasárnap délutáni klasszikus kamarazenei koncertsorozatát. Dohnányi Ernő volt az, aki elsőként ruházta fel kulturális funkcióval a kőfejtőt.

A szezonban látható lesz Puccini Bohémélete a Kassai Állami Opera előadásában július 5-én, Mozart Figaro házassága  című operája a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként július 6-án, és a 100 Tagú Cigányzenekar műsora is augusztus 9-én és 10-én. Fellép még az ExperiDance, az Orosz Nemzeti Balett, a Csík Zenekar, Badár Sándor és Aranyosi Péter humoristák, valamint a Budapest Bár.

A Soproni Petőfi Színház a Valahol Európában című musicalt hozza el Fertőrákosra, az előadást öt alkalommal láthatják a nézők.

A szezont szeptember 14-én Zorán Ti kértétek című dupla koncertje zárja.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, új évad, SopronDrum, Nik West

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek