Év koncertje - szavazás

A sztyeppe legyen veletek! - XVII. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál

2015. augusztus 17.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

„Fények, színek, zenék”. Ezzel a mottóval indul útjára augusztus 26-án a XVII. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál, mely hat különleges helyszínen várja az érdeklődőket.

A sztyeppe legyen veletek! - XVII. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál

A zenei és színházi programokból válogattunk:

2015. augusztus 26. szerda 10:00-12:00
Beharangozó vígasság
Micsik Béla – Vajdaság, Bella Péter, Kováts Marcell – Felvidék
Régi barátaink, a barátság, a harmónia, a megbékélés nagykövetei, akik egy évben egyszer, a fesztiválunkon találkoznak, hogy elhozzák szeretetüket és remek muzsikájukat.
Helyszín: Hűvösvölgyi végállomás

2015. augusztus 26. szerda 19:30-21:00
A kelet varázslata – Vendégünk Kazahsztán – Kok Turkiler Együttes
Kazahsztán - Magyarország kulturális csereprogram nyitó előadása
A Kok Turkiler instrumentális türk zenét játszó együttes 2012-ben alakult meg Kazahsztán fővárosában, Asztanában. A formáció neve jól reprezentálja zenéjét is, a Kok Turikler „égi törököket” jelent, valamikor ezzel a gyűjtőnévvel illették a türk népek közös ősét.
A képzett fiatal zenészekből álló együttes az ősi keleti nomád dallamokat európai és modern pszichedelikus ritmusokkal ötvözi, ezzel korszerű egységbe hozza a különböző kultúrák zenei folklórját. A hallgató időutazáson vehet részt azokba az időkbe, amikor nomád törzsek uralták Közép-Ázsia végtelen sztyeppéit. Az együttes régészeti értékű hangszereket is felvonultat, hiszen játékukban felcsendülnek rég elfeledett idők zeneszerszámai, mint a nomádok „csellója”, a kobyz, és a lantok őse, a dombra.
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Szabadtéri nagyszínpad

2015. augusztus 27. csütörtök 10:00-12:00
Beharangozó vígasság
Micsik Béla – Vajdaság, Bella Péter, Kováts Marcell – Felvidék
Helyszín: Hűvösvölgyi végállomás

"Jöjj kedvesem..." – Tolcsvay László-koncert

Dalok az ezredfordulón innen és túl.
Igazi élő koncert a Fonográf és a Tolcsvay jegyében, melyen a régi és az új barátok játszanak együtt. A koncerten Tolcsvay László zenei pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el (Az első villamos, Jöjj kedvesem, Békét és reménységet….)

Zenészek:
Anti Tamás – gitárok, mandolin, szájharmonika, ének
Bartha Tibor – pedal-steel gitár, hegedű, furulya, ének
Csurgai Attila – dob
Födő Sándor – basszusgitár, ének
Móricz Mihály – gitárok, ének

A koncertet eső esetén a színháztermünkben tartjuk. A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a Kultúrkúria információján lehet (392-0860).
Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad

2015. augusztus 27. csütörtök 21:00-22:15
Arany János: Nagyidai cigányok
A kassai Csavar Színház előadása
A mű a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, mely Arany lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, hogy őrizzék, védjék, míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyarok, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem?
Kiderül ez Gál Tamás legújabb feldolgozásából. A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven illetve magyarul hangzanak el.
Gál Tamás ezzel az előadással 2010 júniusában megkapta a XXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján Kisvárda Polgármesterének díját, nominálva volt a Magyar Színikritikusok Díja 2010-re illetve megkapta 2011-ben a 6. Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját
Elmesélő:  Gál Tamás
Zene:  Bodonyi András
Zenész: Mester László
Időtartam: 70 perc
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
Helyszín: Óperenciás udvar

2015. augusztus 28. péntek 10:00-12:00
Beharangozó vígasság
Micsik Béla – Vajdaság, Bella Péter, Kováts Marcell – Felvidék
Helyszín: Hűvösvölgyi végállomás

2015. augusztus 28. péntek 11:00-12:00
Mi van a ládikóban? - a Holdfű Színház előadása
Magyar népmese feldolgozás Benedek Elek nyomán
Hát, kinek mi! Vagyishogy az attól függ. Mitől is? Nos, hát tőlünk. A ládikó nem más, mint cselekedeteink tükröződése, „jutalma”.
Borka és Terka, a jó és a rossz lány. A két véglet. Mégis testvérek, s e testvérek ott lakoznak mindnyájunkban. Talán mert a „jó és a rossz mindig együtt jár”.
A népmese szerint a szerénység, a szívbéli jóság, a segítőkészség végül elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig büntetését. Ez így van. Bár a világ néha az ellenkezőjét mutatja. Mégsem szabad elfeledkeznünk erről a népmesei tanításról, még akkor sem, ha nem mindig tudunk e szerint élni.
De nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy életünk majd’ minden kis történése egy-egy próbatétel. A próbákat pedig kiállhatjuk Borka-ként, felvállalva és megoldva a feladatot, de viselkedhetünk Terka-ként is, elodázva, kibújva a felelősség alól. Rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk, s így az is, hogy melyik ládikát kapjuk a végén.
Az igényes látványvilágú, élőszereplős, bábos, humorban is bővelkedő előadást ajánljuk 3 éves kortól mindenkinek, páratlan népmesekincsünkben való gyönyörködésre.
Helyszín: Vásárszínpad

2015. augusztus 28. péntek 14:00-18:00
Megnyílik a Mesekert
Tündérhinta – Égig érő domb, Tóni csúzlizda – Sárkányfal, Űrállomás – Griffmadár fennsík,
Ős jurta, őseink játékai – Óperenciás udvar, Mindentudó szövő-fonó asszonyok – Régi mesterségek sátra, Toma mester varázslatai, Tintaló Cirkusz, Tekergőtér
 
A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát. A minivilágban mívesen faragott bábok kelnek életre, melyeket Grosschmid Erik látványtervei alapján készítettünk. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, egy rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.
A Tekergőtér egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

2015. augusztus 28. péntek 15:00-16:00
Százszorszép Bóbiska – Majoros Ági Bábszínháza
A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek gyermeke születik. Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot?
Szerző: Szász Ilona
Tervező: Mátravölgyi Ákos
Zeneszerző: Nagy Szabolcs
Rendező: Bartal Kiss Rita
Játssza: Majoros Ágnes
Helyszín: Óperenciás udvar

2015. augusztus 28. péntek 16:00-17:00
Két népmese
A kassai Csavar Színház előadása
Asszooony!!!
A világ mesekincsének javarészét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni  a másikat, aki egyszerre ugyanolyan, mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat.  A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.
Két mesét dolgoztunk fel: egy magyar (Buták versenye), illetve egy ráadás-meglepetés cigány (Tél) népmesét, melyek segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható!
Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz.


2015. augusztus 28. péntek 17:30-18:30
Körforgás - Szalóki Ági családi koncertje
A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei.
A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton színes, izgalmas zenei világot hoztak létre. A dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, mindig találnak benne újat...
A zenekar tagjai:
Dés András - ütőhangszerek, Csókás Zsolt - gitár, Kovács Zoltán - nagybőgő, Szalai Péter - tabla, Rácz Krisztián - gitár
Helyszín: Óperenciás udvar
A belépés díjtalan.

2015. augusztus 28. péntek 19:30-21:00
Fény, szín, zene - Virtuózok
Rendhagyó prímástalálkozó
A Rendhagyó Prímástalálkozó története 2005 májusában kezdődött, amikor Lakatos Róbert összehívta zenészbarátait egy révkomáromi koncertre. Akkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ez ne csupán egyszeri alkalom legyen, hanem folytassák, hiszen a produkció hihetetlen energiákat képes felszabadítani a színpadon.
A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, a világ egyik legjobb cimbalmosaként számon tartott Balogh Kálmán, valamint Bede Péter (szaxofon) és Both Miklós (gitár), Doór Róbert nagybőgős, Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.
A Rendhagyó Prímástalálkozó lemezét a neves világzenei szaklap, a brit Songlines 2010-ben beválogatta Top of the World listájára. A zenekar 2011-ben megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.
Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad
Jegyár: 2000 Ft

2015. augusztus 28. péntek 21:30-22:00
Tűzparádé
tűzzsonglőrök
Helyszín: Vásártér

2015. augusztus 29. szombat 08:00-09:45
Fürge Família Családi Futóverseny
...Ófalu utcáin.
Gyülekezés és regisztráció a Kultúrkúria játszótere melletti 4. kapunál.
Eredményhirdetés 9:30-kor a Szabadtéri nagyszínpadon.

 
2015. augusztus 29. szombat 10:30-11:00
Fény, szín, zene és a fúvósok kalandjai
Méhes Csaba és a Brass in the Five
Méhes Csaba, az Európa-szerte ismert, kiváló komikus, pantomimművész, a vizuális humor mestere szuggesztív játékával és humorával majd’ 30 éve bűvöli el a felnőtt és gyermek közönséget Magyarországon és a világ számos pontján – szavak nélkül. A Brass in the Five rézfúvós kvintett tagjai (Simai László – trombita, Monoki Attila – trombita, Koppányi Béla – harsona, Soós Péter – kürt, Takács Tibor – tuba) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, világot járt, professzionális zenészek, hangszereik virtuóz mesterei.
Gyermek előadásaikon egy varázslatos világba viszik kis közönségüket, amit egyedül csakis ők ismernek…!
Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad

2015. augusztus 29. szombat 11:30-12:30
Csiteri, csiteri csütörtök
Korpás Éva gyermekműsora
A műsorban az erdélyi, felvidéki magyar népzene legszebb dallamai csendülnek fel. Korpás Éva közös énekléssel, tánccal, mondókákkal, játékkal vonja be a gyerekközönséget a koncertbe.
Helyszín: Óperenciás udvar

2015. augusztus 29. szombat 12:30-13:30
Borvetélkedő koccintással, muzsikával és nyereményekkel
Bella Péter, Kováts Marcell, Micsik Béla és a borgazda: Korom Péter
Helyszín: Vásártér


2015. augusztus 29. szombat 15:00-16:00
Lakoma Mátyás király udvarában
Reneszánsz táncok – Szekérszínház és a Tabulatura régizene-együttes
Helyszín: Óperenciás udvar

2015. augusztus 29. szombat 16:00-17:00
Az Eszter-lánc mesezenekar koncertje
„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)
A zenekar tagjai:
Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)
Becze Gábor (nagybőgő)
Clemente Gábor (ütőhangszerek)
Molnár György (gitár, ének)
Veér Csongor (hegedű)
Helyszín: Vásárszínpad
A belépés díjtalan.


2015. augusztus 29. szombat 17:15-18:15
Kozma Orsi Quartet koncertje
2014-ben új stúdiólemezzel jelentkezik a Kozma Orsi Quartet, melynek címe Soulprints. Ezekből a "léleklenyomatok"-ból kapnak ízelítőt a hallgatók, de mellette felcsendülnek a zenekar előző két albumának (Hide and Seek, Embrace) legjobb dalai is.
A Quartet harmadik stúdió albumán Cseke Gábor-Hárs Viktor szerzemények lesznek és egy feldolgozás, a Love Dance, amit többek között George Benson és Diane Schuur is feldolgozott.
Erős hangulatú, szép vonós hangszereléssel kibővített Quartet lemez lesz.
A zenekar állandó tagjai a hazai jazzélet élvonalbeli, sokat foglalkoztatott művészei.
Kozma Orsi elismert énekesnő aki  komoly színházi múltra is tekint vissza. Színésznőként az Operett Színház Valahol Európában Évájaként debütált, majd Székesfehérváron a Dzsungel könyvében. Egerben együtt játszott Molnár Piroskával, Bodrogi Gyulával és Hegedűs D.Gézával Brecht Koldusoperájában és részt vett a TÁP Színház Űrzrínyiász című előadásában is.
A nagy áttörést és országos ismertséget a Jazz+ Az hozta meg számára, később 2000-től a Cotton Club Singers tagja lett. 2007-ben Orsi megvált a vokálcsapattól  hogy szólókarrierjére koncentráljon. Vendégként többek között olyan előadókkal és zenekarokkal dolgozott, mint Presser Gábor, Tolcsvay László, Koncz Zsuzsa. Szólókarrierje kezdetén két pop zenei albumot adott ki Szakos Krisztián dalszerzővel közösen.
2008-ban megalakult a Kozma Orsi Quartet és decemberben jelentették meg első stúdióalbumukat, a Hide and seek-et, mely azonnal Fonogram-díj jelölt lett jazz kategóriában, 2010.október 6-án megjelent Japánban is. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját, 2010-ben a Pécs Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el. 2010. október 21-én jelent meg a zenekar második lemeze az Embrace, melynek sztárvendége Tony Lakatos – szaxofonművész. A Kozma Orsi Quartet folyamatosan jelen van nagyobb hazai és külföldi fesztiválokon /klubokban. 2011-ben a Művészetek Palotájában a Jazztavasz keretében játszott a zenekar Vince Mai kanadai trombitaművész vendégszereplésével. 2012-ben több külföldi fellépésre kapott felkérést.

A zenekar tagjai :
 
Kozma Orsi - ének
Cseke Gábor - zongora, billentyűs hangszerek
Hárs Viktor - basszusgitár, baritongitár
Pusztai Csaba - dob, ütőhangszerek
Helyszín: Vásárszínpad

2015. augusztus 29. szombat 18:15-19:15
Zöld Marci, a körhintás betyár
a Kabóca Bábszínház előadása
Zöld Marci élettörténetét vásári képmutogatók segítségével, kis és nagy bábokkal, eleven muzsikával játsszuk el.
Számos népdal és ballada őrzi Zöld Marci emlékét, a ponyvairodalom pedig országosan ismertté tette. Őkelme előszeretettel fosztogatta a postakocsikat és az uraságokat, szép szókkal, kackiás bajuszával elbűvölte a lányokat, s asszonyokat. Hírhedt és népszerű figura, az egyik leggyakrabban ábrázolt betyár irodalmunkban. (1845-ben Petőfi Sándor még drámát is írt róla, melyet azonban a Nemzeti Színház visszautasított, ezért aztán dühében tűzbe dobta.)
 „Akasztófa mellett hollók károgása/ Nem volt Zöld Marcinak két országban mása”— így emlékezett róla egy későbbi versében.
A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójának központi eleme egy igazi, vásári körhinta lesz, melyet egy bizonyos Zöld Marci nevű, rovott múltú személy üzemeltet: felhőtlen és békés a hangulat, a néhai skandalumok már csak baráti borozgatások alkalmával elevenednek meg Róka Rozi közeli csárdájában. Akiről meg az a hír járja, hogy néhanap jómaga is hozzájárult az akciók sikeréhez, méghozzá tevőlegesen!
A hórihorgas betyárok kedvéért a színészek még gólyalábra is szállnak!
A kalandos betyártörténetet Rumi László, okl. bandagazda vezényletével a Kabóca Bábszínház társulatának utcaszínházi előadásában láthatja a publikum.
Kicsiknek-nagyoknak egyaránt jó szívvel ajánljuk!

2015. augusztus 29. szombat 18:30-19:30
Grazioso Budapest Vonósnégyes koncertje
Válogatás J.S. Bach és A.Vivaldi műveiből
Előadják:
Szekeres Gizella - hegedű
Detvay M. Marcella - hegedű
Zsoldos János - cselló
Granik Anna - zongora (csembaló)
Helyszín: Peshidegkút Ófalui templom

2015. augusztus 29. szombat 19:30-22:00
Eisemann Mihály – Szilágyi László: Tokaji aszú
zenés vígjáték
Veszprémi Petőfi Színház
1940 legnagyobb zenés színházi sikere kétség kívül Eisemann Mihály és Szilágyi László új operettje, a Tokaji aszú volt, amely még három évvel később, a háború végén is műsoron maradt, sőt meg is filmesítettek. A rendkívül népszerű szerzőpáros korábban többek között az Én és a kisöcsém, a Hyppolit, a lakáj és a Zsákbamacska révén lett országosan ismert. Eisemann Mihály most sem fukarkodott tehetségével, olyan slágerei szerepelnek az operettben, mint a Pénz beszél, a Fáj a szívem, a Május van, Az orgona virágzik, vagy a Rózsa, rózsa, bazsarózsa, no meg sok más ismert dallam, amely most az új átdolgozás során került a darabba.
Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad
Jegyár: 2500 Ft

2015. augusztus 29. szombat 22:00-23:30
Táncolj velem…
A nap zárása tánccal és zenével
Vásárszínpad

2015. augusztus 30. vasárnap 10:00-10:30
Vetélkedő játékok és utcaszínházi előadás
Gulyás László vándormuzsikussal
Helyszín: Vásártér

2015. augusztus 30. vasárnap 10:30-11:30
Ellis Kaut: Pumukli
Egy szertelen kobold kalandjai… az orrod előtt!
az egri Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója
Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad

2015. augusztus 30. vasárnap 11:30-12:00
Paprikajancsi gondűző színháza
Bartha Tóni előadása
Bartha Tóni ízig-vérig bábművész; egyéni stílusa, humora, emberségről szóló bölcsessége mindannyiunkat lenyűgöz. Paprikajancsi régi vásári figura, Európa számos országában ismert. Mai mehjelenítője Bartha Tóni, a bábfigura és a művész szinte eggyé vált tudatunkban.
Helyszín: Óperenciás udvar

2015. augusztus 30. vasárnap 12:30-13:30
Békebeli térzene délidőben
Mondschein zenekar
Helyszín: Vásárszínpad

2015. augusztus 30. vasárnap 14:00-15:00
Süssünk, süssünk valamit!
az Álomzug Társulat előadása
“Backe, backe, Küchelchen!”
Anekdotamesék egy sváb konyhából  gyerekeknek, nagyszülőknek
 
Dolgosak és vidámak a reggelek a kicsiny sváb konyhában, ahol Khádi asszony a nap legnagyobb részét tölti. Opa és Oma fába faragott mosollyal nézik a szorgoskodást.
Ha Khádinak vendége akad, szívesen mesél Omáról és Opáról, az almás lánykérésről, a takarítás közben elalvó háziasszonyról, meg a 30 éve eljárt Brauttanzról.
Mindeközben végül elkészül a finom krumplis pflutni is...
Helyszín: Vásárszínpad
A belépés díjtalan.

2015. augusztus 30. vasárnap 15:00-15:45
„Réz-fény” – avagy zenei utazás népszerű melódiákkal a mába a Daniel Speer Brass együttessel
Helyszín: Vásárszínpad

2015. augusztus 30. vasárnap 15:45-16:30
Az égig érő fa
A MárkuSzínház előadása Benedek Elek meséje nyomán
Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.
Helyszín: Óperenciás udvar
A belépés díjtalan.

2015. augusztus 30. vasárnap 16:40-17:20
Garabonciások gólyalábas csínytevései
Helyszín: Vásártér

2015. augusztus 30. vasárnap 17:00-19:00
Ötórai tea
Gyógytea bemutató, kóstoló, személyes tanácsadás, hangulatos élőzenével fűszerezve.
Helyszín: Zöldág terasz

2015. augusztus 30. vasárnap 17:20-18:00
A világ kenyere
Écsi Gyöngyi meseszínháza
Közreműködik: Kováts Marcell (Hetény – Felvidék)
Helyszín: Óperenciás színpad

2015. augusztus 30. vasárnap 18:00-19:00
Az Úr az én fényem…
A Szent Efrém Férfikar hangversenye
Művészeti vezető: Bubnó Tamás
Helyszín: A remetekertvárosi Szentlélek templom (Máriaremetei út 34.)

2015. augusztus 30. vasárnap 18:15-19:15
Kolompos vigadalom és táncház
Gyermeknapi mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja.
Tagok:
Nagy Zoltán - ének
Szántai Levente - ének
Barna György - hegedű
Tímár Sándor - hegedű
Végh Gábor - nagybőgő
Helyszín: Vásárszínpad

2015. augusztus 30. vasárnap 20:00-22:00
Móricz Zsigmond: A boszorkány
a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadása
A dráma vezérfonala a világszép Báthory Anna és Bethlen Gábor fejedelem szerelme egy olyan korban, ahol politikai intrikák, állandó háborúskodások, hitviták, érdekházasságok döntenek Erdély sorsa felől. Túl a történelmi tényeken és a keringő legendákon, a szerző itt két nagyon erős egyéniség küzdelmére helyezi a hangsúlyt. Báthory Anna, a világszép, de minden társadalmi konvenciót mellőző fejedelmi dáma az Erdély-trilógiában gonosz, csábító és megrontó asszonyként szerepel. A darabban Anna nem erkölcstelen nő, akit föltétlenül el kell ítélni, hanem inkább az a fajta vadóc, titkokat kereső, független, szabad, öntörvényű asszony, aki ismeri a gyógyító füveket, virágénekeket dúdolgat, nem jár templomba, és a társadalmi kapcsolatokat is másként értékeli, mint kortársai, akik emiatt gyűlölik és boszorkánynak nevezik. Bethlen Gábor fejedelem iránti szerelme őszinte, mindent elsodró szenvedély, míg korábbi kapcsolatait sőt még a házasságait sem vette komolyan. De nem tudni, hogy a fejedelem érzelmei őszinték-e, vagy csak Anna vagyonát akarja, amire nagy szüksége van a hadviselés szempontjából. Annát ismét a politika oltárán akarják feláldozni. Boszorkányperbe fogják. Ítélkeznek felette. Megmenti-e a szeretett férfi, vagy valami boszorkányos praktikával szabadul a börtönből? – erre próbál választ adni az előadás.
A produkció időtartama 1 óra 20 perc, szünet nélkül.
Helyszín: Színházterem
Jegyár: 1500 Ft

Nem fesztiválprogram, elmaradt előadás pótlása:
2015. augusztus 31. hétfő 20:00-22:00
Joe Dipietro: A folyón túl Itália
TISZTELT NÉZŐINK!
A JÚNIUS 9-EI NAGY VIHAR OKOZTA ÁRAMSZÜNET MIATT ELMARADT ELŐADÁST 2015. AUGUSZTUS 31-ÉN TARTJUK MEG. A MEGVÁLTOTT JEGYEK ÉRVÉNYESEK. JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN 2015. JÚLIUS 1-JÉTŐL MÉG KAPHATÓAK.
Orlai Proodukció
Négy amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül... Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.
Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.
Jegyár: 3000 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A nagy örömködésben lelőtték az énekest

Valójában nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a sztorin, amit a 444.hu talált, de legyünk inkább együttérzők, hiszen zenészről van szó...

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek