A tiszavirág életű fesztivál – a természet semmihez sem hasonlítható közreműködésével

2019/06/14  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Ha le kellene írnunk egy zenei fesztivált, akkor elsőként a hatalmas színpadok, fényáradat, óriási hangerő, egymás sarkát taposó tömeg jut az eszünkbe. Azt sokan már aligha tartják elképzelhetőnek, hogy egy fesztivál beköltözhet egy város szívébe, egy folyóparti sétány árnyas fái közé, szökőkutak és virágágyások szomszédságába. Pedig a Tiszavirág Fesztivál június 18. és 22. között pontosan ezt teszi évről évre.

Fotó: Tiszavirág Fesztivál
Kultikus, közösségteremtő, korosztálytól függetlenül népszerű, igényes nemzetközi forgataggá nőtte ki magát ez a rendezvény. Olyan, mint a Tiszavirág Fesztivál, egyszerűen nincs sehol. Ennek csak egyik apropója a világszerte párját ritkító kérészrajzás, vagy más néven a Tisza virágzása. Itt minden különleges és egyedi – és minden olyan megszokott. A belváros évszázados gesztenyefái, parkjai ezreknek válnak átmeneti otthonává, ahol minőségi zene, hagyományőrző gasztronómiai kínálat, míves portékák, nagyszerű borok és pálinkák teszik teljessé a kikapcsolódást.
Idén már a XIV. évadába lép a rendezvény, ahol zenei programok mellett kitűnő színházi darabokkal is ismerkedhet a közönség, a Park Moziban pedig olyan kultfilmeket vetítenek, mint a Pogány madonna, a Bridget Jones naplója, az Üvegtigris, a Csinibaba vagy a Ponyvaregény. Aki a természetet kedveli, annak ideális program a hajótúra – a folyó páratlan természeti szépségeinek felfedezésére egy rövid 1 órás sétahajózás keretében. Amennyiben a kérészek is alkalmazkodnak a fesztivál időpontjához, úgy szemlélői lehetünk rövid násztáncuknak is.
Lesz még fényfestés, kézműves vásár, borok minden mennyiségben, a gasztonómia szerelmesei pedig a Maláta téren csillapíthatják étvágyukat.
A zenei élményekről olyan neves előadók gondoskodnak majd négy színpadon, mint a Random Trip, Little G Weevil, a Mystery Gang, a Tom Stormy Trio, GAB, Stoned, Lead Zeppelin, vagy a Woodstock 50 csapata.
A hazai könnyűzene ösztönzésére, és népszerűsítésére létrehozott sokoldalú támogatási rendszer a Hangfoglaló program már évek óta a fesztivál partnere. Együttműködésüknek köszönhetően a program olyan előadókat hoz el a Tiszavirág Fesztiválra, mint Dánielfy Gergő és az Utazók, a Carson Coma, a DLRM, a Sharon’s, vagy az Árnyéknyúl.
További információ, és részletes programbontás ide kattintva: Tiszavirág Fesztivál
Tiszavirág Fesztivál, Szolnok, fesztivál, 2019, koncert, Hangfoglaló Program, NKA, Random Trip, Little G Weevil, Dánielfy Gergő és az utazók, Mystery Gang, Árnyéknyúl, Carson Coma, Tom Stormy Trio, GAB, DLRM, Stoned, Lead Zeppelin, Woodstock 50

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek