Akár tízezren is beférnek majd a Sziget partiarénájába

2024/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A világ legismertebb party brand-jei váltják egymást „házigazdaként” a Sziget legnagyobb elektronikus party helyszínén.

Fotó: Sziget Fesztivál

2000-ben egy nagy mérföldkőnek számított a hazai parti szcénában, hogy a Szigeten megjelent az Aréna, az ide „ellátogató, világélvonalbeli lemezlovasok ilyen méretű és szintű részvétele egyedülálló Magyarországon” – írták akkor. A helyszín népszerűsége azóta töretlen, a világ legnagyobb sztárjai adják át egymásnak itt a DJ-pultot és az utóbbi években a legnagyobb nemzetközi party-sorozatoknak is kihagyhatatlan helyszíne ez a Szigeten. Az Aréna idén új névvel, de a megszokott igényességgel jelentkezik. (A BOLT tavaly a dropYard színpad mellé állt be, idén, egy nagyot lépve a Party Arénának adták a nevüket.)

Nyáron ezek a partiarcok érkeznek a Szigetre:

elrow

Védjegyük a brutális látványvilág, és mégis minden évben más tematikával jelentkezik a spanyolországi székhelyű elrow csapata, akik legutóbb 2022-ben zárták egy extravagáns bulival az Aréna helyszínét. Idén egy nyitó partival robbantják be a helyszínt, a tőlük megszokott, jól megkülönböztethető, művészien megkomponált vizuállal és a techno és house legjobb zenéivel indítva az elektronikus tánczene ünnepét.

Q-dance 

Másnap jön a holland csapat, akik megjelenésével egy új műfaj került a köztudatba: a keményebb stílusokat összefoglaló hardstyle az egyik legnépszerűbb zenei műfajjá vált szerte a világban, a Q-dance pedig az egyik legnépszerűbb party brand a rajongók körében.

 Awakenings

Több mint 25 éve szerveznek techno rendezvényeket, melyek azóta a világ legjobbjaiként váltak ismertté. Évente több mint 300.000 látogatóval az Awakenings bebizonyította, hogy minden alkalommal olyan tökéletes technoélményt nyújt, amilyet senki más nem tud.

 STMPD

Az elektronikus tánczene folyamatosan fejlődő világában kiemelkedik a Martin Garrix nevéhez köthető, innovatív és határokat feszegető kiadó, az STMPD, mely sikerének egyik kulcsa az az elkötelezettség, amivel a feltörekvő tehetségeket támogatja, bemutatva zenéiket a világ legnagyobb fesztiváljain is, idén például a Szigeten.

 Next Level, Rampage

Augusztus 11-én a hazai partiarcok nagy kedvence, a sokszínűséget, az „elektronikus zenei stílusokon túlmutató egységet” és annak erejét képviselő Next Level érkezik a Szigetre, a belga klubrendezvényből indult, és ma már az Univerzum legnagyobb drum&bass és dubstep partijaként ismert Rampage közösségével, akik 2019-ben létrehozták az azóta monumentálissá nőtt Rampage Open Air fesztivált. Aki azonban nem jut el oda, találkozhat a csapattal akár a Tomorrowlanden, de jelen esetben főleg a Sziget party-központjában.

Be Massive

A Sziget zárónapján ezen a helyszínen Magyarország egyik legnevesebb underground zenei party-sorozata sorakoztatja fel az előadókat. Az idén 21 éves Be Massive-et az állandó megújulás és a maximális minőségre való törekvés jellemzi, fellépői közt pedig nem ritkák az azóta már nemzetközi listás sztárok.

A csapat egyébként május elsején majálist rendez az Akvárium Teraszon, ahol már 15 órától indítják a napot, és egészen 22 óráig táncolhattok a szabad ég alatt  – a város közepén.

 

Sziget 2024, parti, party aréna

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek