Menopauza 1170x180

Akár tízezren is beférnek majd a Sziget partiarénájába

2024/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A világ legismertebb party brand-jei váltják egymást „házigazdaként” a Sziget legnagyobb elektronikus party helyszínén.

Fotó: Sziget Fesztivál

2000-ben egy nagy mérföldkőnek számított a hazai parti szcénában, hogy a Szigeten megjelent az Aréna, az ide „ellátogató, világélvonalbeli lemezlovasok ilyen méretű és szintű részvétele egyedülálló Magyarországon” – írták akkor. A helyszín népszerűsége azóta töretlen, a világ legnagyobb sztárjai adják át egymásnak itt a DJ-pultot és az utóbbi években a legnagyobb nemzetközi party-sorozatoknak is kihagyhatatlan helyszíne ez a Szigeten. Az Aréna idén új névvel, de a megszokott igényességgel jelentkezik. (A BOLT tavaly a dropYard színpad mellé állt be, idén, egy nagyot lépve a Party Arénának adták a nevüket.)

Nyáron ezek a partiarcok érkeznek a Szigetre:

elrow

Védjegyük a brutális látványvilág, és mégis minden évben más tematikával jelentkezik a spanyolországi székhelyű elrow csapata, akik legutóbb 2022-ben zárták egy extravagáns bulival az Aréna helyszínét. Idén egy nyitó partival robbantják be a helyszínt, a tőlük megszokott, jól megkülönböztethető, művészien megkomponált vizuállal és a techno és house legjobb zenéivel indítva az elektronikus tánczene ünnepét.

Q-dance 

Másnap jön a holland csapat, akik megjelenésével egy új műfaj került a köztudatba: a keményebb stílusokat összefoglaló hardstyle az egyik legnépszerűbb zenei műfajjá vált szerte a világban, a Q-dance pedig az egyik legnépszerűbb party brand a rajongók körében.

 Awakenings

Több mint 25 éve szerveznek techno rendezvényeket, melyek azóta a világ legjobbjaiként váltak ismertté. Évente több mint 300.000 látogatóval az Awakenings bebizonyította, hogy minden alkalommal olyan tökéletes technoélményt nyújt, amilyet senki más nem tud.

 STMPD

Az elektronikus tánczene folyamatosan fejlődő világában kiemelkedik a Martin Garrix nevéhez köthető, innovatív és határokat feszegető kiadó, az STMPD, mely sikerének egyik kulcsa az az elkötelezettség, amivel a feltörekvő tehetségeket támogatja, bemutatva zenéiket a világ legnagyobb fesztiváljain is, idén például a Szigeten.

 Next Level, Rampage

Augusztus 11-én a hazai partiarcok nagy kedvence, a sokszínűséget, az „elektronikus zenei stílusokon túlmutató egységet” és annak erejét képviselő Next Level érkezik a Szigetre, a belga klubrendezvényből indult, és ma már az Univerzum legnagyobb drum&bass és dubstep partijaként ismert Rampage közösségével, akik 2019-ben létrehozták az azóta monumentálissá nőtt Rampage Open Air fesztivált. Aki azonban nem jut el oda, találkozhat a csapattal akár a Tomorrowlanden, de jelen esetben főleg a Sziget party-központjában.

Be Massive

A Sziget zárónapján ezen a helyszínen Magyarország egyik legnevesebb underground zenei party-sorozata sorakoztatja fel az előadókat. Az idén 21 éves Be Massive-et az állandó megújulás és a maximális minőségre való törekvés jellemzi, fellépői közt pedig nem ritkák az azóta már nemzetközi listás sztárok.

A csapat egyébként május elsején majálist rendez az Akvárium Teraszon, ahol már 15 órától indítják a napot, és egészen 22 óráig táncolhattok a szabad ég alatt  – a város közepén.

 

Sziget 2024, parti, party aréna

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek