Alfától ómegáig: búcsút inthetünk egy magyar fesztiválnak

2018/01/25  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Szomorú, hogy a kisebb hazai fesztiválok sorra tűnnek el a felhozatalból. Ezúttal a Várpalotai Alfa Fesztivál szervezője közölte a rossz hírt a közösségi oldalukon.

Alfától ómegáig: búcsút inthetünk egy magyar fesztiválnak

A botrányos végjátékú Pannónia Fesztivál utódjaként is emlegetett, jobb sorsa érdemes Alfa Fesztivál főszervezője, Goreczki Szabolcs szerdán tette közzé az alábbi közleményt a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán:

"Kedves Fesztiválozók!

Egy kellemetlen, de mégis jó érzéssel megfogalmazott döntést, gondolatot szeretnék megosztani Veletek.

2013-ban útnak indítottunk egy rendezvényt, amelyről hittük, hogy méltó utódja lehet elődjének, és hittünk benne, hogy bizonyos szempontból túl is szárnyalja azt. Bebizonyosodott, hogy tisztességes alapokon nyugvó rendezvényt lehet csinálni, lehet élvezni akkor is, ha az nem tud az első időszakban rentábilis lenni. Komoly akadályokat kellett leküzdeni, bizalmat szerezni, közösséget építeni, minőséget biztosítani. Fáradságot, időt, pénzt nem kímélve dacoltunk az időjárás viszontagságaival is, de Veletek közösen mindig jó szívvel és reménnyel búcsúztunk minden évben az utolsó éjszakán.

Így volt ez tavaly is, bizakodva néztünk a jövőbe, de mostanra bebizonyosodott, el kell engedjük 2018-ban az Alfa Fesztivál megrendezésének lehetőségét. Van egy pont, amikor a jó ízlés határait betartva a saját és a Ti igényeitekhez igazodva ésszerűbb és korrektebb sok jó emlékkel visszagondolni a múltra, mintsem méltatlan helyzetbe hozva egy labilis, bizonytalan kimenetelű homályos jövőképet alkotni. Úgy érezzük, hogy rengeteg jó élmény részesei lehettünk, hálásak vagyunk Nektek a kitartó és támogató hozzáállásért, fantasztikus érzés volt évről évre egy kicsit várpalotainak lenni. Nagy szavaknak tűnnek, de leírom, mert szeretném, ha tudnátok, hogy amikor átutazóban elhaladok a Cseri Parkerdő mellett, mindig azt érzem, hogy hazajöttem, ugyanúgy megdobban a szívem, mint amikor a szülővárosomat pillanatom meg.

A korábbi fesztivállal együtt tíz évig dédelgettem egy álmot, sok beteljesült és rengeteg megvalósítani kívánt álmot. Egyetlen dologgal tartozom, hogy megköszönjem alapítóként minden Társam, Szervező Partnerem nevében a lehetőséget, a segítséget és szeretetet az elmúlt években. Nélkületek nem ment volna, Ti tartottátok életben és ti tartjátok emlékeitekben mindazt, amiért küzdöttünk.

Ugyanakkor bízom benne, hogy eljön az idő, amikor újra benépesül és zenétől lesz hangos az ország egyik leghangulatosabb fesztivál helyszíne.

Búcsúzóul, mintegy emlékként fogadjatok szeretettel egy kisfilmet tőlünk a 2017-es Alfa fesztiválról.
Tisztelettel és üdvözlettel,
Goreczki Szabolcs"

Sajnáljuk a történteket, és reméljük, egyszer újra találkozhatunk Várpalotán, az Alfa Fesztiválon!

Alfa Fesztivál, Várpalota

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek