Év koncertje - szavazás

AlteRock nagygyűlés az S8-ban

2015. július 01.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az alternatív és rock zene híveit várja július 4-én az S8 Underground Club, a Blaha Lujza tér közvetlen közelében. Fellép a Fél7, a Mono-Tonic, a Public Smokers az estet pedig a Sezlony zárja. Akinek szüksége van a további talpalávalóra, annak lesz hajnalig tartó rockdiszkó. Annak is, akinek nincs.

AlteRock nagygyűlés az S8-ban

A Sezlony egy 6 tagú budapesti zenekar. Az együttes 2008-ban alakult a mai formájában. Az eredeti zenei irány a rock volt, de ehhez nem mindig ragaszkodnak, inkább próbálnak változatosak maradni. A hangszerelésben olyan meglepetés vár minket, mint a trombita, de énekesekből sem akad hiány, mert szám szerint három is található a formáción belül, melyből egyikük bőgőzik is közben.

A Fél7 egy alternatív zenekar, magyar nyelvű szövegekkel. „A dalok úgy az utóbbi 3-4 évemet foglalják össze, nemrég sikerült hozzá találnom olyan tagokat, akik képesek az ötleteik és a tudásuk révén saját magukat is integrálni ebbe a történetbe, így egy szerves egésszé érik a kis zenei világom, egészen kitágul. Nyáron, ha minden jól megy, egy lemezzel ünnepeljük a közös munkát és nagyon reméljük, hogy lehetőségünk lesz így a dalainkat terjeszteni. Egyelőre csak demókat találhattok tőlünk a neten, de azokat is tessék hallgatni, ha érdekel!” – mesélte Fábry Pál, a zenekar alapítója.

A Mono-Tonic első felállása 2012 szeptemberében alakult meg. Ekkor még dobos nélkül. Két koncert tapasztalatai, és a visszajelzések hatására dobost keresett a brigád és 2014 augusztusában alakult ki a mostani felállás. A műfaj? Még besorolásra vár. Alternatívnak szokták hívni. De, mi is az, az alternatív? Zenében az átlagostól eltérő, széles körben nem elterjedt rétegzenére szokták mondani. Akkor miért vár besorolásra a stílus? „Véleményem szerint az alternatív nem egy stílus, hanem maga stílustalanság, vagy mondhatjuk úgy is, hogy többféle műfaj egyedi keveréke. Talán ez jellemző ránk legjobban, mert a zenekar tagjai más-más zenei stílusból érkeztek, és így alakult ki ez a sajátos, néha dalonként változó stílusú egyedi hangzás. Csak saját dalokat játszunk, magyar nyelvű szöveggel.” – tudtuk meg Nagy Sándortól, a zenekar basszusgitárosától.

Lendületes, elvont zenét játszik a budapesti Public Smokers. Kocsmákban, pubokban szoktak fellépni, ahol mindig jó hangulatot teremtenek. Olyan zenekarok inspirálták őket, mint a Quimby, Kispál és a Borz, The Doors vagy épp a Dire Straits. Most az S8 klubbot hódítják meg a dohányosok, és mutatják meg mi is az igazi erejük. "Naplopók vagyunk ez nem vitás, nagy a gatyánkon a szakadás..."


AlteRock Boulevard II.
2015. július 04. (péntek)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 19.30
Program: Sezlony | Fél7 | Mono-Tonic | Public Smokers | Rockdiszkó
Belépő: 690 Ft


Képtár

  • AlteRock nagygyűlés az S8-ban kép 43963
  • AlteRock nagygyűlés az S8-ban kép 43965
  • AlteRock nagygyűlés az S8-ban kép 43966
  • AlteRock nagygyűlés az S8-ban kép 43967
 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek