Az AWS nem babonás: a második elődöntőben a 13. fellépő lesz az Eurovízión

2018/04/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében tizenharmadikként szerepel a Magyarországot képviselő AWS produkciója Lisszabonban - jelentették be a szervezők.

Fotó: AWS/FB

A fiatalokból álló, korábban a nagyközönség előtt kevéssé ismert metálzenekar több mint tíz évvel ezelőtt alakult. A Viszlát nyár című dal zenéjét Kökényes Dániel és Brucker Bence gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerezte, a szöveget az énekes Siklósi Örs írta.

A dalfesztivált május 8. és 12. között rendezik meg a portugál fővárosban. A két elődöntő közül a magyar versenyző a második csoportban szerepel május 10-én a 13. fellépőként a Viszlát nyár című számmal.

Az idei dalfesztiválon 43 ország vesz részt. Automatikusan döntős a rendező ország - amely az előző évi győztes, azaz idén Portugália -, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság.  

Mindkét elődöntőből tíz-tíz jelölt jut tovább, így a fináléban összesen 26 ország jelöltje versenyez majd a győzelemért. A következő évi verseny megrendezésének jogát az első helyen végző versenyző országa kapja. Az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége által szervezett verseny, évről évre mintegy 200 millió ember nézi.

Valami miatt úgy érezzük, idén több magyar néző fog bekapcsoldóni a műsorba, mint tavaly.

 

Az AWS tagjait leültették Portugáliában – egy metálkoncerten...


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek