Balaton Sound: eső nem lesz, ha mégis, pocsolya nem lesz

2015/06/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A tavalyi évi esőzések után a szervezők teljesen mértékben helyreállították, újrafüvesítették és parkosították a fesztiválnak otthont adó Zamárdi szabadstrandot. Úgy alakították ki a területet, hogy az esetleges csapadék könnyebben szivároghasson el és ne állhasson meg a víz. Ez csak egy momentum az idei vízparti fesztivál újításaiból.

Balaton Sound: eső nem lesz, ha mégis, pocsolya nem lesz

Megújul és bővül a főbb programhelyszínek szinte mindegyike. A MasterCard Nagyszínpad és küzdőtere extra showelemekkel bővül, a Telekom Aréna alapterülete 700 m²-rel nő, így immár egy 5000 m²-es megasátor várja a partyzókat. A Telekom Relax “pihenő szektor” 1500 m²-es területen, egyedileg gyártott bútorokkal várja a chill-ezőket, DJ programokkal, hűsítőkapukkal, bárral és egy 50 m²-es interaktív “digitális kerítéssel”. Új építmény, új “öltözetben”: a B my Lake Terasz speciális virágdekorációval és 100 m²-nyi LEDráccsal, valamint a már megszokott exkluzív vízparti koktélbár-komplexummal készül a nyári nagy bulira. Elszeparált, szexi boxok, kényelmes nyugágyak, varázslatos panoráma, ragyogó napsütés, homokos tánctér. Idén ez a Jana Stég, mely napközben a nyugalom szigete, este azonban az önfeledt bulik színterévé válik.

Új programelemként mutatkoznak be az idei Soundon az aktív pihenést szolgáló sport- és szabadidős programok, a vízben és a parton egyaránt. 6 strandsport, 8 fitnesz sportág lesz jelen, illetve a fesztivál látogatói egyedi versenyeken és bemutatókon vehetnek részt: lesz foci, röplabda, tollas, csocsó, ping-pong, extrém sportprogramok, köztük bag jump, katapult, bungee jumping is. És természetesen lesznek vízi játékok, szörf és kite szörf, SUP és katamarán kölcsönzési lehetőség is.

Az idei évben a Balaton-part, illetve a víz kerül nagyobb fókuszba, 6 stéget építenek a szervezők, köztük egy élethű yachtot, összesen 2500 m²-en. Az esti programok végén a Nagyszínpadon extra látványvilág várja a látogatókat, melyhez ott sorakozik majd 500 kg konfetti, 15 db lánggép, 10 lézer, 5000 kg CO tartály a speciális effektekhez, pirotechnikához. Extra dekorációt is kap a Sound: lesz összesen 30 km hosszúságú fényfüzér, 5000 m²-nyi színes műfű borítás, óriásszobrok, építmények és egy szuperlátványos Balaton Sound felirat is feltűnik majd a Balaton vizében

300 ember 8 napon át dolgozik azon, hogy a MasterCard Balaton Sound teljes pompájában felépüljön. 80 kamionnyi fémszerkezet szolgál alapanyagul a Sound színpadainak felépítéséhez, s a fesztivál területét 15 km kerítés veszi majd körül. 50 km hosszan fektetnek elektromos kábelt, 2500 kanapé, fotel és bútor segítségével pihenhet meg a partizó és 400 db mobil wc, és 400 db konténeres wc biztosítja a fesztiválozók kommunális ellátását. A szervezők 14000 m² ideiglenes aljzatot, talajtakaró eszközt raknak le a minél nagyobb komfort érdekében. A rendre és biztonságra 350 fős biztonsági szolgálat ügyel, lesz a fesztiválon 5 mentőautó és egy többtucat fős egészségügyi szolgálat valamint 3 tűzoltóautó és 300 tűzoltó készülék, a biztonság kedvéért. A Sound teljes területén és a környék utcáin 450 takarító dolgozik azon, hogy tiszta legyen a fesztivál

Változatos szálláslehetőségeket kínál az idei Sound a kényelmes, hotelszobákat idéző Flexhoteltől vagy a helyszűkét praktikusan kihasználó Kapszula Hotelig, a hagyományos kempingtől az előre telepített sátras, lakókocsis vagy faházas VIP kempingig. Akik saját lakókocsival érkeznek, a karavánkempingben bérelhetnek maguknak területet és, aki mindent otthon hagyott, az a helyszínen vásárolhat “kemping csomagot”, benne sátrat, matracot és pokrócot.

Többféle transzferszolgáltatás is segíti a fesztivál megközelítését. Lesz transzferbusz Budapest és Zamárdi között, valamint a Zamárdi-Siófok viszonylatban. Természetesen állandó taxi szolgálat is áll a rendelkezésre és riksával is lehet közlekedni, de egy vízi-transzfer is készen áll majd: aki vitorlással érkezik, azt a vízen keresztül hozzák be a fesztivál területére.És természetesen lesz biciklikölcsönző, csomagmegőrző, értékmegőrző, telefontöltési lehetőség, akár elvihető akkumulátorral is.

Fotó innen


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek