Beatboxos japán buddhista szerzetes, Sam Smith, Queens of the Stone Age – alakul a Colours of Ostrava line-upja

2023/11/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Immáron 21 éve rendezik meg a Colours of Ostrava fesztivált a Budapesttől mintegy 500 kilométerre lévő, Csehország harmadik legnagyobbjának számító Ostrava nevű város egyedülálló, megújult, Dolni Vitkovice ipari területén.

Fotó: Colours of Ostrava

Minden évben több mint 100 előadó lép fel nyolc zenei színpadon, a Meltingpot vitafórum 11 színpadára pedig több mint 200 előadó érkezik a világ minden tájáról. 

A 21. Colours of Ostrava 2024. július 17. és 20. között várja majd a fesztiválozókat. A fellépők listáján a brit Sam Smith mellé most csatlakozott a rocklegenda Queens of the Stone Age is, akiket idén két Grammy-díjra is jelöltek.

A kaliforniai Queens of the Stone Age megalkuvás nélkül zúzza szét a rockzene határait. Egy viharos, elsöprő, személyes kihívásokkal teli időszak után a zenekar visszatért a gyökereihez, elhagyva a legutóbbi albumjaira jellemző letisztultságot, és előásta a korábbi nyers, autentikus hangzást. A jellegzetes gitárriffeket ezúttal egy nagy adag blues és egy kis elektronika keverékével töltötték meg, melankolikus színt adva a gyakran sötét, de közvetlen dalszövegeknek.

A fesztivál szervezői más kiemelt programokat is közzétettek a jövő évre vonatkozóan. 2024-ben fellép a brit multiinstrumentalista, zeneszerző és énekes Bat for Lashes, a mesterséges intelligenciával kísérletező énekesnő Sevdaliza és a német elektronikus legenda, a Tangerine Dream. A fesztiválon fellép még az izraeli sztár, Dennis Lloyd is.

A Colours of Ostrava eddig bejelentett fellépői között van a brit Sam Smith, a japán buddhista szerzetes, Yogetsu Akasaka a beatbox meditációs zene lenyűgöző és teljesen újszerű formájával, a héttagú holland Son Mieux zenekar, akik a 70-es évek diszkós zenei hangszerelését és jelmezeit veszik elő, és ezekből komponálják meg kortárs popslágereiket. Szintén fellép a Klangphonics trió, akik az elektronikus zenét és az élő hangszereket ötvözik dallamos technóvá és energikus deephouse-zá.

A Colours without Barriers projekt keretében a fesztivál speciális szolgáltatásokat kínál a fogyatékkal élő látogatók számára. 2023-ban 850 fizikai, látás- vagy hallássérült, valamint autizmus spektrumzavarral élő ember élt a felkínált lehetőségekkel. A fesztivál ráadásul szombatonként már hagyományszerűen ingyenes belépést biztosít a 65 év felettieknek is. Respect!

FRISSÍTÉS

A szervezők Lenny Kravitz mellett további új neveket is bejelentettek a jövő évi fesztiválra. A New York-i punk legenda, a Gogol Bordello 18 év után tér vissza Ostravaba, de érkezik majd a brazil Bixiga 70 afrobeat zenekar és a galíciai díva, Mercedes Peón is. Ausztráliából érkezik Genesis Owusu rapper, Lengyelországból a Kwiat Jabłoni duó és a glasgow-i nyers hangú énekes-dalszerző, Murdo Mitchell. 2024-ben fellép még a korábban bejelentett Sam Smith, a rocklegenda Queens of the Stone Age, a brit producer és énekes James Blake, a multiinstrumentalista Dennis Lloyd és a texasi Khruangbin trió. 

 

Sam Smith, Queens of the Stone Age, Colours of Ostrava, Yogetsu Akasaka

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek