Borúra derű: indul a Balaton Sound

2013/07/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Wu-Tang Clan, a Prodigy, Calvin Harris, a Crystal Castles, Armin van Buuren, Steve Aoki és Justice is fellép többek között a csütörtökön kezdődő Balaton Sound elektronikus zenei fesztiválon Zamárdiban. A július 14-ig zajló rendezvényre a bérletek már elfogytak és a szombati napra szóló jegyek is elkeltek. A meglebegtetett dj-razzia résztvevői nyilván ingyen jutnak be.

Borúra derű: indul a Balaton Sound

A négynapos rendezvényen fellép továbbá Nas, a New York-i hiphop sztár, a trance-t játszó Above & Beyond trió, a drum'n'basst képviselő Dj Friction is. Visszatér a Balaton Soundra a MiniCoolBoyz, azaz Raffaele Manicone és Michele Colombo milánói minimál techno dj- és producer-projektje, amely tavaly már sikerrel lépett fel Zamárdiban. Itt lesz a dinamikus dubstepjéről ismert négytagú londoni Modestep, a Stuart McMillan és Orde Meikle által alkotott Slam is, amely két évtizede meghatározó szereplője a brit techno színtérnek. Fellép Dixon (Steffen Berkhahn), a berlini dj és producer, az Innervisions kiadó alapítója és vezére deephouse, illetve funky house anyagaival. Hallható lesz Amon Tobin legújabb víziója, a Two Fingers, valamint Brodinski, az egyik legígéretesebb francia dj és producer, akinek szettjei elsősorban basszusközpontú house-ra és technóra épülnek, de a minimál műfajokra is nyitott.

Először lesz jelen a bizarr svéd electrohouse duó, a Dada Life, vagyis Olle Corneer és Stefan Engblom. Jön Hardwell, azaz Robbert van de Corput holland progresszív electrohouse dj és producer, valamint az olasz electrohouse és dance-punk projekt, a Bloody Beetroots.

A Swedish House Maffia svéd dj kollektíva egyik tagja, Axwell is ott lesz a Balaton partján, és szintén előadja műsorát Henrik Schwarz berlini dj, valamint Iggy Azaela, a Sydney-ben született, de Los Angelesben élő alkotó.

Május végén jelentették be, hogy CeeLo Green lemondta júliusi koncertjeit, köztük a Zamárdiba tervezett fellépését is, helyette július 12-én az egyik legnevesebb holland DJ, Afrojack zenél.

A magyar fellépők sorát gazdagítja Karányi: a dj eddigi tízéves pályafutását foglalja össze Zamárdiban Anthology című koncertjén, amelyen vendégénekesként Pásztor Anna (Anna & the Barbies), Judie Jay és Columbo (Irie Maffia, Brains) is színpadra lép. Szintén tizedik születésnapját ünnepli idén a pécsi Punnany Massif, amely dalait teljesen áthangszerelve, elektronikus zenei alapokon nyugvó szettel készül a fesztiválra. A hazai színtérről koncertet ad még mások mellett az Akkezdet Phiai, a Brains, Budai, a Carbonfools, Beri Ary új formációja, az E.V.A, Ganxsta Zolee és a Kartel, az Irie Maffia, Matt-U & Mc Kemon, Naga & Beta, Palotai & MC Fedora, Sena, Sterbinszky és a Vad Fruttik.

A Balaton Soundot a közepes méretű fesztiválok között januárban a legjobbnak választotta az Európai Fesztiválszövetség.

S hogy egy másik szövetségről is szó essen, az index.hu információi szerint a - tavalyi VOLT-oshoz hasonlóan -  a NAV razziát tervez - "de mivel náluk a mindent tudó zenebuzik aránya viszonylag alacsony" (by index), a magyar DJ Szövetség  és a MAHASZ segít nekik vájni a fület -, mely során azt ellenőrzik - de hogyan???? -, ki nem fizet jogdíjat az általa feltekert és kipörgetett nóták után. Mi azért bízunk abban, hogy a dolog nem lesz komoly, és a hírharang megkongatása csak arra szolgált, hogy a berezelt dj-k fussanak a csekkel a postára, de bármi lehet. A legális zenehallgatás, letöltés és egyebek lelkes híveinként nekünk ezzel semmi gondunk nincs, csak amióta ezt olvastuk, olyan furán hangzik ez az egész fairplay-es cucc.


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek