Caro Emerald jövőre Paloznakra látogat

2019/12/16  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Az év végi hajrában az egyre népszerűbb Paloznaki Jazzpiknik is megvillantotta három tuti fellépőjét a 2020-as fesztiválra. Köztük a most már szinte évente visszatérő, jazz-swing-pop ötvözettel hódító, egyedi hangú énekesnő, Caro Emerald mellé csatlakozik JP Cooper és az MF Robots is.

Caro Emerald jövőre Paloznakra látogat

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2020-ban már kilencedik alkalommal rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 30 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemük előtt, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellett fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. A 500 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek.

És hogy milyen koncertekre számíthatunk 2020-ban? Az első három bejelentett fellépő neve láttán biztosan fergetes hangulatú, és a minőségi zenét kedvelők számára csalódásmentes produkciókra.

Július 31-én lép színpadra a brit fenegyerek JP Cooper, aki 2012-ben vált közismertté a világ számára, amikor közreműködött Don Diablo "The Artist Inside" című dalában. A nagyközönség mégis inkább a 2016-os "Perfect Strangers" szerzeménnyel azonosítja, ahol a jövőre a Balaton Soundra érkező angol Dj Jonas Blue partnereként alkotott maradandót.

2017-es debütáló albuma a "Raised Under Grey Skies" az albumok top tízes listáján szerepelt, a számok letöltése pedig már a kiadás évében átlépte a két milliárdot! JP Cooper azóta sem pihen, sorra adja ki kislemezeit, egyik legutolsó nagy siker várományosa a "Sing it with me", mely már most a rádiók kedvence.

Augusztus elsején lép színpadra az MF Robots formáció, ami tulajdonképpen a 3 millió albumot eladó The Brand New Heavies alapítója, dalszerzője és zenei rendezője, Jan Kincaid valamint Dawn Joseph énekesnő párosa. A hölgy nem mellesleg vokalistája volt Rod Stewartnak, Phil Collinsnak, Michael Bublénak, Craig Davidnek sőt még Rick Astley mellett is feltűnt a Paloznaki Jazzpikniken. A csapat zenéje eklektikus és egyedi keveréke a funk, elektronikus, acid jazz, smooth soul és pop zenei stílusoknak.

No és a számunkra legkedvesebb fellépővel zárjuk a névsort, aki nem más, mint Caro Emerald. A hölgy az évek alatt szinte az összes hazai nagyfesztivált bevette már, tavaly Veszprémben adott fullos koncertet, idén pedig Paloznakon várható ugyanez. A holland énekesnő előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywood-i aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legszerethetőbb énekesnőjévé teszi. Tulajdonképpen ennél többet nem is kell mondani róla, hisz az olyan dalok, mint a "Back It Up", "A Night Like This", a "That Man", vagy a "Quicksand" szinte minden rádióban hallható a mai napig. Táncos cipellőket ne tessenek otthon hagyni, mert ezen az estén biztosan szükség lesz rá! ;)

Paloznaki Jazzpiknik, 2020, fesztivál, koncert, Caro Emerald, JP Cooper, MF Robots

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek