Menopauza 1170x180

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

2024/05/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

A fesztiválhétvégén, május 10-11-12-én a koncertek négy helyszínen zajlanak: az Óváros téren, a Hangvilla előtti téren, a Vár Áruház előtti téren és a Fortuna udvarban. A Follow The Flow, a 4S Street, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, a Honeybeast, Horváth Tamás és Charlie mellett többek között a Szabó Balázs bandája, a Napfonat, a Jazzbois és a Söndörgő is színpadra lép.

A fesztiválszínpadokon idén is helyet kapnak a veszprémi és helyi kötődésű előadók, fellépnek a Hangár Könnyűzenei Központ növendékei, a Sofi & The Funktazi, az LGT Emlékzenekar, a Fix Alibi, az Ancient Spaceships, a Caroline Street és a The Crazy Rogues.

A város ikonikus vendéglátó helyének számító Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a fesztiválhétvége előtt és alatt is különleges produkciók váltják egymást, érkezik a Kéknyúl, Szűcs Krisztián és a Balázs Elemér Group is.

A Gizella Napok hagyományos, Gizella királyné alakjához kapcsolódó programelemeinek idén is Veszprém történelmi belvárosa ad helyet. A Gizella-díjak átadása és a Honvéd Férfikar ünnepi koncertje az Óváros téren, az Ünnepi szentmise pedig a Szentháromság téren kerül megrendezésre. A látványos történelmi felvonuláshoz a hagyományőrzők, zászlóforgatók, gólyalábasok, Passaui vendégek, a helyi közösségek és nemzetiségek csoportjai és a pálinka lovagrendek mellett idén harmadik alkalommal Veszprém városrészeinek képviselői is csatlakoznak.

A veszprémi Színházkert májusban már harmadik alkalommal változik át Gizella királyné udvarává, és várja a családokat és a gyerekeket egy feledhetetlen mesés mulatságra. A GyereKert három hétvégén kínál izgalmas kalandokat, játékos programokat koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, kalandjátékkal. A legkisebbeket és kicsit nagyobbakat kacagtató meglepetésprogramok várják Veszprém szívében, a Színházkert ligetének minden szegletében. 

A részletes program itt

Gizella napok, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek