Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

2013/06/20  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Augusztus 5-én, a Sziget Mínusz egyedik napján zenésztársai újra a legendássá vált énekesre emlékeznek dalain keresztül.

Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

A magyar rockzene háborgó tengerén különleges sziget voltál, amelyen sokan találtak vigaszt és menedéket költészetbe forduló szövegeid segítségével. […] Ösztönös tehetség volt, aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát. […] Igazad volt. Emberek millióinak lelkében keltettél rezonanciát dalaiddal. Maradandó műveket alkottál, ahogyan a nagy és korszakos művészek szoktak” – Bródy János ezen szavai Cipő sírjánál hangoztak el, idén márciusban.

Lehullt a lepel a Sziget Fesztiválköztársaság Mínusz egyedik napi programjáról is. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly neves hazai zenészek társaságában jelentette be, hogy augusztus 5-én az idén tragikusan fiatalon elhunyt Bódi Lászlóra Cipőre, a Republic együttes legendás frontemberére emlékeznek pályatársak, barátok, művészek. Ezen a napon kizárólag Cipő szerzeményei hallhatóak majd olyan híres zenészek/zenekarok/művészek tolmácsolásában, mint például Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László, a United, és a névsor még bővülni fog.

Egymás után sorjáznak majd a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában

A koncertfolyam este 7 órakor kezdődik, és mintegy 4 órán keresztül tart, s a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek teszik teljessé a műsort.

A tervek szerint a koncertről kép és hangfelvétel is készül, ami a későbbiek folyamán lemez formátumban lesz kapható. Az eladott példányokból származó bevételt pedig jótékony célra kívánják fordítani, ami egy újonnan létrehozandó alapítványt jelentene, természetesen Cipő nevével fémjelezve.

Mindez elővételben 4900 forintos, a helyszínen pedig 5900 forintos jegyárért. Az ottalvós Sziget bérlettulajdonosok számára a koncert az idén is grátisz!


Képtár

  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14494
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14495
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14497
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14498
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14499
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14500
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14501
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek