Év koncertje - szavazás

Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

2013. június 20.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Augusztus 5-én, a Sziget Mínusz egyedik napján zenésztársai újra a legendássá vált énekesre emlékeznek dalain keresztül.

Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

A magyar rockzene háborgó tengerén különleges sziget voltál, amelyen sokan találtak vigaszt és menedéket költészetbe forduló szövegeid segítségével. […] Ösztönös tehetség volt, aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát. […] Igazad volt. Emberek millióinak lelkében keltettél rezonanciát dalaiddal. Maradandó műveket alkottál, ahogyan a nagy és korszakos művészek szoktak” – Bródy János ezen szavai Cipő sírjánál hangoztak el, idén márciusban.

Lehullt a lepel a Sziget Fesztiválköztársaság Mínusz egyedik napi programjáról is. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly neves hazai zenészek társaságában jelentette be, hogy augusztus 5-én az idén tragikusan fiatalon elhunyt Bódi Lászlóra Cipőre, a Republic együttes legendás frontemberére emlékeznek pályatársak, barátok, művészek. Ezen a napon kizárólag Cipő szerzeményei hallhatóak majd olyan híres zenészek/zenekarok/művészek tolmácsolásában, mint például Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László, a United, és a névsor még bővülni fog.

Egymás után sorjáznak majd a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában

A koncertfolyam este 7 órakor kezdődik, és mintegy 4 órán keresztül tart, s a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek teszik teljessé a műsort.

A tervek szerint a koncertről kép és hangfelvétel is készül, ami a későbbiek folyamán lemez formátumban lesz kapható. Az eladott példányokból származó bevételt pedig jótékony célra kívánják fordítani, ami egy újonnan létrehozandó alapítványt jelentene, természetesen Cipő nevével fémjelezve.

Mindez elővételben 4900 forintos, a helyszínen pedig 5900 forintos jegyárért. Az ottalvós Sziget bérlettulajdonosok számára a koncert az idén is grátisz!


Képtár

  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14494
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14495
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14497
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14498
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14499
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14500
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14501
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek