Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

2013. június 20.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Augusztus 5-én, a Sziget Mínusz egyedik napján zenésztársai újra a legendássá vált énekesre emlékeznek dalain keresztül.

Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

A magyar rockzene háborgó tengerén különleges sziget voltál, amelyen sokan találtak vigaszt és menedéket költészetbe forduló szövegeid segítségével. […] Ösztönös tehetség volt, aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát. […] Igazad volt. Emberek millióinak lelkében keltettél rezonanciát dalaiddal. Maradandó műveket alkottál, ahogyan a nagy és korszakos művészek szoktak” – Bródy János ezen szavai Cipő sírjánál hangoztak el, idén márciusban.

Lehullt a lepel a Sziget Fesztiválköztársaság Mínusz egyedik napi programjáról is. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly neves hazai zenészek társaságában jelentette be, hogy augusztus 5-én az idén tragikusan fiatalon elhunyt Bódi Lászlóra Cipőre, a Republic együttes legendás frontemberére emlékeznek pályatársak, barátok, művészek. Ezen a napon kizárólag Cipő szerzeményei hallhatóak majd olyan híres zenészek/zenekarok/művészek tolmácsolásában, mint például Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László, a United, és a névsor még bővülni fog.

Egymás után sorjáznak majd a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában

A koncertfolyam este 7 órakor kezdődik, és mintegy 4 órán keresztül tart, s a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek teszik teljessé a műsort.

A tervek szerint a koncertről kép és hangfelvétel is készül, ami a későbbiek folyamán lemez formátumban lesz kapható. Az eladott példányokból származó bevételt pedig jótékony célra kívánják fordítani, ami egy újonnan létrehozandó alapítványt jelentene, természetesen Cipő nevével fémjelezve.

Mindez elővételben 4900 forintos, a helyszínen pedig 5900 forintos jegyárért. Az ottalvós Sziget bérlettulajdonosok számára a koncert az idén is grátisz!


Képtár

  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14494
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14495
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14497
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14498
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14499
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14500
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14501
 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek