Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

2013. június 20.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Augusztus 5-én, a Sziget Mínusz egyedik napján zenésztársai újra a legendássá vált énekesre emlékeznek dalain keresztül.

Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján

A magyar rockzene háborgó tengerén különleges sziget voltál, amelyen sokan találtak vigaszt és menedéket költészetbe forduló szövegeid segítségével. […] Ösztönös tehetség volt, aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát. […] Igazad volt. Emberek millióinak lelkében keltettél rezonanciát dalaiddal. Maradandó műveket alkottál, ahogyan a nagy és korszakos művészek szoktak” – Bródy János ezen szavai Cipő sírjánál hangoztak el, idén márciusban.

Lehullt a lepel a Sziget Fesztiválköztársaság Mínusz egyedik napi programjáról is. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly neves hazai zenészek társaságában jelentette be, hogy augusztus 5-én az idén tragikusan fiatalon elhunyt Bódi Lászlóra Cipőre, a Republic együttes legendás frontemberére emlékeznek pályatársak, barátok, művészek. Ezen a napon kizárólag Cipő szerzeményei hallhatóak majd olyan híres zenészek/zenekarok/művészek tolmácsolásában, mint például Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László, a United, és a névsor még bővülni fog.

Egymás után sorjáznak majd a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában

A koncertfolyam este 7 órakor kezdődik, és mintegy 4 órán keresztül tart, s a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek teszik teljessé a műsort.

A tervek szerint a koncertről kép és hangfelvétel is készül, ami a későbbiek folyamán lemez formátumban lesz kapható. Az eladott példányokból származó bevételt pedig jótékony célra kívánják fordítani, ami egy újonnan létrehozandó alapítványt jelentene, természetesen Cipő nevével fémjelezve.

Mindez elővételben 4900 forintos, a helyszínen pedig 5900 forintos jegyárért. Az ottalvós Sziget bérlettulajdonosok számára a koncert az idén is grátisz!


Képtár

  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14494
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14495
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14497
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14498
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14499
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14500
  • Cipőről szól a dal a Sziget -1. napján kép 14501
 

 

Szólj hozzá!


30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

A zenekar fotójára, amelyen a tagok láthatók meglehetősen deres hajjal, a Kreativ.hu oldalán bukkantunk.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek