Csináljuk a fesztivált: Diana Krall, Avicii és sokan mások

2013/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Akármilyen idő is van, visszafordíthatatlanul közelednek a nyári, fesztiválokkal sűrűn teletűzdelt hónapok. Egyre-másra jönnek a hírek, fellépőkről, rendezvényekről, különleges effektekről, úgyhogy biztonsággal kijelenthetjük: a télnek immáron vége!

Csináljuk a fesztivált: Diana Krall, Avicii és sokan mások

Újabb huszonegy fellépőt sorakoztattak fel a Balaton Sound szervezői, köztük a nagyszínpadok legnagyobb DJ-i és egyedi hangzású, kísérletező producerek egyaránt feltűnnek a névsorban. Jön a világ egyik legkeresettebb DJ-producere Avicii, itt lesz a piszkos szájú hip-hop- és R&B-guru, Cee Lo Green, az ikonikus holland DJ, Fedde Le Grand és sokan mások. Jön Zamárdiba Solomun, a délszláv felmenőkkel rendelkező, Németországban élő house DJ, és tiszteletét teszi Loco Dice is, a hip-hopból a tech house stílusba dezertált német DJ. A sort csak itt zárja Kieran Hebden, aki élőprodukcióval érkezik a Balaton-partra, a fesztivál honlapján természetesen ennél sokkal hosszabb a névsor.

A 10. VeszprémFest (július 16-20.) igazán impozáns névsorral csalogatja a királynék városába a zene szerelmeseit. Budapesti, Aréna-beli koncertje után hasonló műsorral – Rag Doll – lép fel Diana Krall; jön és magával hozza Renaissance című albumát Marcus Miller, a hallgatóság szívébe gitározza magát Paco de Lucia, elhúzza majd a nótánkat Nigel Kennedy, az öntörvényű hegedűművész, aki a kimondottan számára kialakított öthúros hegedűi mellett Kennedy a híres cremonai hegedűkészítő, Carlo Bergonzi 1732-ben készült hangszerén is játszik. A magyar fellépők közül többször is koncerteznek a Snétberger Tehetség Központ diákjai, láthatjuk-hallhatjuk majd Kökény Attilát, a Tátrai Trend együttest, az LGT Emlékzenekart, amely egyébként rendszeres kísérője Somló Tamás szólóprodukcióinak is. A koncertekről bővebben a fesztivál honlapján lehet olvasni.

 

Hazai vonatkozású külföldi érdekesség, hogy Európa egyik legpatinásabb könnyűzenei eseményén, a 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon ad koncertet március 29-én a Pannonia Allstars Ska Orchestra. „Nagy megtiszteltetés számunkra ez a felkérés, és főleg azért örülünk, mert a fesztivál látogatói szavazhattak azokra az előadókra, akik a leginkább érdeklik őket. Angliában évek óta komoly rajongótáborunk van, amelynek a tagjai a koncertjeinkhez igazítják a nyaralásaikat, sőt tavaly novemberben Budapestre repültek, csak hogy meghallgathassák a szimfonikus koncertünket a Művészetek Palotájában. Ezen a kivételes estén a Londonban élő magyarokra is számítunk, és nagyon készülünk a találkozásra – nyilatkozta KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

 
 

A Quimbyvel és több jubiláló zenekarral készül Körmend a nyárra – eddigi legnagyobb költségvetéssel és legerősebb zenekari dömpinggel hozakodott elő az idei AlteRába Fesztivál (július17. és 21.).  A program különlegessége lesz, hogy négy hazai zenekar is a Rába-parton ünnepli majd jubileumi évfordulóját: a Punanny Massif 10, az Alvin és a Mókusok, valamint a Secret Valley 20, a Pál Utcai Fiúk pedig 30 éve lépett először a világot jelentő deszkákra. A bandák tagjai meglepetésekkel és különleges koncertekkel készülnek Körmendre. Dicséretes kezdeményezés, hogy a 4. AlteRába kisszínpadán feltörekvő – főleg Vas megyei – zenekarok is lehetőséget kapnak arra, hogy megismertessék magukat a nagyérdeművel.

 

 

Folytatjuk…


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek