Csülökfesztivál Tokaj-Hegyalja kapujában: nem, az ABBA nem lép fel!

2017/07/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Viszont lesz sok más koncert, aztán futóverseny, vásári mulatságok, tüzijáték és istentelenül sok csülök.

Fotó: mezozombor.hu

Mezőzombor a Tokaj-hegyaljai borvidék része, Észak-Alföld legészakibb csücske. Tősgyökeres zsellértelepülés volt, mióta világ a világ. Sertést és marhát tartottak leginkább. Az Árpád-kori település címerében ott a kalász és a szőlő. Nevét az oklevelek 1298-ban említették először. 

Ott lesz például a Hidvégi Band, a Superstation zenekar, az Abrakazabra, a Kiss Kata Zenekar és a Ghetto Funk, valamint lesz Cozombolis koncert és Copacabana Show.

A műsort színesítik még Barsi Csaba és az Agyagbanda, a Feel Good (unplugged), a Bárka színpad (Ezentúl jó leszek) és a nagy nevettető Szomszédnéni Produkciós Iroda (Dumaszínház- SZPI), s hogy a nagyágyúkról se feledkezzünk meg, fellép Korda György, Balázs Klári és a Neoton

 

És a sokszínű tájékoztatás érdekében egy kis gyorstalpaló csülökből :)

Van belőle első és hátsó. Az első általában 60-90 dkg között van, míg a hátsó akár 1,5 kilónál is több lehet. A csülök bőre általában kétszínű. Ez a feldolgozás módjától függ. Ha pörzsölik az állatot, akkor sárgásabb, ha forrázzák, akkor fehérebb a színe. A csülköt csontosan vagy csont nélkül lehet venni. A bőr és hús között komolyabb mennyiségű zsírszövet található. A hátsó csülök a comb és a köröm között leledzik. Ez az állat lábszára. Az első csülök a lapocka és a köröm között van, ez az első lábszár. A csülök készíthető egészben sütéssel, pl.: ropogós csülök, vagy főzéssel, pl.: kocsonya, vagy apróhúsnak, pl.: csülökpörkölt. Apróhúsos ételhez érdemes a csont nélkülit venni, vagy kérjék meg a hentest, hogy csontozza ki, mert akkor nem kell otthon bajlódni vele. A csülökben több érdekes rész van. Ilyen a csülök henger alakú húsrészei és a lapockához közelebb eső húsrészek találkozása, a madárka. Talán ez a csülök legporhanyósabb része.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek