Év koncertje - szavazás

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

2015. szeptember 07.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

2015. október 16-18-ig kerül megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros rendezvényterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget: 3 színpadon 50 együttes 200 fellépővel.

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

A szervezők másodjára rendezik meg Magyarország legújabb gasztro-fesztiválját, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivált. Ezúttal még több programmal, már három kolbász utcával, mégis alacsonyabb belépőjegy árakkal. Sőt! A pénteki napon 999Ft-os kedvezményes belépőjeggyel léphet be mindenki a fesztiválra, a péntekre meghirdetett KOLBÁSZVÁSÁR alkalmából. A pénteki napon főleg a nyugdíjasokra gondoltak a szervezők. Nekik és a mulatós stílus kedvelőknek a Fásy Mulató nyújt kikapcsolódást 17 órától este 10-ig. Szombaton már 09:00-kor nyitja kapuit a budapesti kolbászfesztivál, ahol ingyenes szolgáltatások sora várja a látogatókat: díjmentes parkolás, díjmentes WC használat, valamint díjmentes utazás a „Kolbászfesztivál Busz”-al a rendezvény teljes nyitvatartási idejében, a Vasúttörténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között. Nem kell aggódni hogyan jut majd haza a látogató a fesztiválról, ha inni támad kedve. A Kolbászfesztivál Busz a napi fesztiválzárás után a maradék látogatókat is elviszi a Nyugati-Pályaudvarra. Az autóval érkező látogatók ha nem tudják visszautasítani az invitálást egy italra, akkor nekik az SOS Sofőrszolgálat fog segíteni hazavezetni az autójukat. Természetesen Taxi droszt is lesz a rendezvényen, a CITY TAXI jóvoltából.

Rengeteg ingyenes szolgáltatás lesz a családosoknak: népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, íjászat, kézműves foglalkoztató, furulya oktatás, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukorica morzsoló és hagyományőrző termelő eszköz interaktív kiállítás, stb…

Ingyenes programok felnőtteknek: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és stabil motor bemutatók, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és folklór zenei programok.  (a programok ingyenes igénybevételéhez csupán a Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegyet kell felmutatni) A szervező koncepciója, hogy a belépőjegy megvásárlása után a rendezvény területére lépő látogatók rengeteg ingyenesen igénybe vehető, színvonalas szolgáltatást kapjanak.

Ezen kívül persze -ahogy egy jó gasztro-fesztiválon lennie kell- a fesztivál területén lévő háztáji ételekből és italokból kóstoltatás lesz 3 napon át. A kolbászválaszték egyedülálló lesz Magyarországon! A medvekolbásztól a Csabai Csípősig mindenféle háztáji kolbász megvásárolható lesz, közvetlenül a termelőktől. Csupa olyan háztáji kolbász, ami boltokban nem kapható! A kolbászokon kívül mindenféle disznótoros finomság lesz a tepertőtől a cigánkáig. Ezen kívül kézműves sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb ételkülönlegességek lesznek kaphatók. Italokból is óriási lesz a választék! A minőségi borok, kézműves sörök és a minőségi pálinkák közül kedvére válogathatnak a prémium minőség kedvelői.

A fesztivál két fő területből áll. A kisebbik terület a Víztorony Park, ahol a szabadtéri színpad, az állatsimogató, népi játszótér, veterán traktorok, Csabai Tájház és a vékonykolbász utca található. A nagyobbik park a Vasúttörténeti Park, ahová a Víztorony Parkon keresztül vagy a főbejáraton át lehet eljutni. Itt lesz a vastagkolbász utca és a disznótoros utca, valamint a kézműves utca és a vásártér. A Vasúttörténeti Parkban számos Vasutas interaktív program lesz: gőzmozdonyozás, kerti vasú 5 szerelvénnyel, hajtányozás, sínautó és lóvasút. A második színpad a „Disznótoros sátor”-ban lesz felállítva, ahol folklór zenei programok, valamint este koncertek lesznek. Délutánonként a Disznótoros sátorban hagyományőrző disznó feldolgozás bemutató is lesz. A mozdony fűtőház, más néven Orient csarnok 3.000 négyzetméteres helységben lesz megrendezve a „kolbászgyúró verseny” meghívásos és nyílt kategóriákban, valamit itt fogják elkészíteni a „világ leghosszabb kolbásza”-t is. A nyílt kategóriában mindenki jelentkezhet, aki úgy érzi hogy a részvételi feltételeknek meg tud felelni. A jelentkezéseket a szervezőbizottság bírálja el. Az Orient csarnok színpadán 3 napon keresztül folyamatosan folklór, nosztalgia és neves zenei előadók váltják egymást.

Ismét 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutató lesz a borterasz előtt, a világon egyedülálló kivitelezéssel: a malacot a 115 cséplőgépből kipotyogó szalmán fogják megperzselni a böllérek, majd a malac minden részét feldolgozzák, teljesen hagyományőrző módon. A helyszínen felépített Csabai Tájház udvarán fogják elkészíteni a világhírű Csabai Kolbászt és mindenféle egyéb disznóságot. Természetesen a programban résztvevő aratók, a böllér és a mészáros mind hagyományőrző viseletben mutatják be, hogyan történet 100 évvel ezelőtt egy „disznóvágás.”

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az ország területén lévő ismert jegyirodákban, vagy interneten keresztül. Az internetes jegyvásárlás előnye, hogy nem kell sorban állni a jegypénztáraknál, mert a 2-es és a 3-as bejáratnál vonalkód olvasóval léptetjük be az elővételes jeggyel rendelkezőket. A rendezvény helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is.

Hatalmas zenei kínálattal várjuk a látogatókat, immár 3 színpadon. Pénteken az idősebb korosztálynak szeretnénk kedveskedni a „Fásy mulató”-val, szombaton fiatalos fesztiválnapot tartunk. Vasárnap a nosztalgia jegyében lesz összeállítva a zenei kínálat, magyar és külföldi slágerekkel. Tekintettel a hatalmas rendezvényterületre, nagyobb gondot fogunk fektetni a látogatók helyszíni informálására arról, hogy a három színpadon mikor milyen fellépők következnek. A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon a következő előadók és együttesek fognak fellépni: Digita együttes, Tolnai András nótakirály, Nótár Mary, Kis Grofo, Varga Viktor, Fásy Ádám és Fásy Zsüliett, Bebe, Zoltán Erika, Sláger Tibó, Jolly és Suzy, Handa-Banda gyerekzenekar, Halasi citerások, Fonó Néptánc Csoport, The Apples együttes, Peller Anna nótaénekes, Mága Zoltán zenekara, Room Service együttes, A la Carte együttes, Girán Péter gitárművész, Kolbászfesztivál Big Band, ABBA Sisters, Kökény Attila, LL Junior, Curtis és GWM, Anti Fitness Club együttes, ős P.Box együttes, Hahó gyerekzenekar, Group ’n Swing zenekar, Classic Beat Band együttes, Buda Folk Band, Borra-való folklór együttes, A Madarak együttes, Fatima, Pataki Attila, Bihari Gellért humorista, Soltész Rezső, Grácia hegedűtrió, Aradszky László, Dolly Roll, Varga Miklós és Csongrádi Kata. Ezen kívül a 10 hektáros rendezvényterület számos pontján lesznek utcazenészek és szórakoztatók elhelyezve.

 

A rendezvény nyitva tartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-23:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig.

Ne feledjék, a „Kolbászfesztivál Busz” díjmentesen igénybe vehető minden látogató részére, a rendezvény teljes nyitvatartása alatt. A busz folyamatosan jár a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza. (A busz csak a fesztivállátogatók részére vehető igénybe. A busz a két megálló között sehol sem fog megállni!)

 

A Disznótoros Kolbászfesztivál fővédnöke: Tarlós István, Budapest Főpolgármestere.


 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek