Eggyel kevesebb fellépő a Soundon, viszont nemi erőszaknak nyoma sincs!

2017/07/06  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea, MTI

Elrajtolt a Balaton Sound is a mai napon, de rögtön egy rossz hírrel fogadták a szervezők a fesztiválozó közönséget. Egy fellépővel kevesebb lesz idén a meghirdetettnél. Mindeközben hamarosan lezárul a tavalyi "drogos botrány" nyomozati szakasza.

Eggyel kevesebb fellépő a Soundon, viszont nemi erőszaknak nyoma sincs!

Az idén 10. évét ünneplő fesztivál a Balaton partján, Zamárdiban várja a bulira éhes fiatalokat, ahol az elektronikus zene legnevesebb hazai és külföldi fellépői szórakoztatják a nagyérdeműt.

Aki viszon már biztosan nem lép színpadra, az az amerikai Cheat Codes dj trió. A Balaton Sound szervezői az alábbi üzenetben közölték a rossz hírt a fészen:

"Sajnos most kaptuk a hírt a Cheat Codes managementjétől, hogy egészségügyi okokból nem tudnak fellépni idén a Balaton Soundon. :( Jobbulást kívánunk, reméljük, következő alkalommal itt lesznek majd velünk! Töltsétek le a Balaton Sound appot hogy minden programot a legfrissebben lássatok!"

Mindeközben úgy tűnik, lezárják a tavalyi backstage-botrány utáni nyomozás. Mint ismeretes, a kanadai DVBBS elektronikus zenei formáció bulija után a két DJ, Alexandre Philip V. D. H. és Christopher Roberts Andres V. D. H. öltözőjében eszméletlen állapotban találtak három lányt. A bódult lányokat azonnal ellátták az egészségügyi sátorban, a helyszínt pedig lezárták. Az eset után a szervezők hívták a zenészeket, ők azonban sietősen távoztak a fesztiválról, a reptéren érték utol a duót akik egy rövid kihallgatás után nyomban elhagyták az országot. A történtek után a siófoki rendőrség ismeretlen tettes ellen kezdte meg a nyomozást, szexuális erőszak gyanúja miatt.

"Felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen anyagot fogyasztottak, majd bódult állapotukban sérelmükre szexuális kényszerítés bűntettét valósították meg" – magyarázta a magazinnak Kasznár Gyula alezredes, aki hozzátette: a gyanút az is erősítette, hogy a zenekar csomagjaiban pikáns szexuális segédeszközöket és óvszert is találtak nagy mennyiségben a rendőrök. Az alapos nyomozás azonban megállapította, hogy nem történt szexuális erőszak.

"A nőgyógyászati vizsgálatok semmilyen szexuális cselekményt nem állapítottak meg" – fogalmazott Kasznár, aki hozzátette, a tagokkal és a menedzserükkel szembeni drogteszt pozitív lett, így esetükben bizonyítható volt a kábítószer-fogyasztás.

"A kanadai zenészeket és menedzserüket kábítószer birtoklása vétségével gyanúsítottuk meg, szabadlábon védekezhetnek" – nyilatkozta Szunomár Gábor őrnagy a magazinnak. Az őrnagy hozzátette, ha az ügyészség nem rendel el további nyomozást, akkor az ügyet hamarosan lezárják.

Fotó: Fűrész Zsolt/Balaton Sound

Nem rendezik meg többet Svédország legnagyobb fesztiválját


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek