Egy hét múlva Fishing – Ábel vajon ott lesz?

2022/06/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2022.06.29-én délben nyitja meg kapuit a 14. Fishing on Orfű – amely zsinórban nyolcadszor lett elővételben telt házas. Ez lesz a második fesztiválunk az idén, nagyon várjuk, annál is inkább, mert lesz például új helyszíne, sőt, új ALKOHOLSTRATÉGIÁJA is.

Fotók: Fishing on Orfű

4 nap alatt összesen több, mint 130 zenei produkciót, többek között különleges összeállásokat, más fesztiválon nem látható formációkat is megnézhetünk majd Orfűn, a napi bontás itt tekinthető meg. Aki kigyúrt fesztiválozó, az tudja, hogy ember tervez, aztán nap végén kiderül, hogy mennyit sikerült abszolválni a kijelölt programokból...

A Fishing méltán népszerű szabadidőprogramjai közül már rengeteg betelt, aki a fellépőkkel túrázna, az a P.A.S.O.-val fröccsözhet, Varga Liviusszal, Szűcs Krisztiánnal vagy Leskovics Gábor Lecsóval és Dióssy Ákos Dióval pedig sörtúrára indulhat. Az utolsó jegyek itt érhetők el.

A Fishing továbbra is a legjobb alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvénye. A legfiatalabbaktól (Carson Coma, Krúbi, Esti Kornél, Blahalouisiana, Csaknekedkislány, Elefánt, Bohemian Betyars, Analog Balaton, Deva, Platon Karataev, Ricsárdgír) kezdve az öregeken a régebb óta kedvelt produkciókon (30Y, hiperkarma, Vad Fruttik, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Bëlga) át ott lesznek a legkedveltebb hiphop előadók (Beton.Hofi, HOLI, 6363, De:Nash) is.

Először lép fel a Fishingen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara, a Mitsoura, a KFT, a Muzsikás, a Balaton (akik a Víziszínpadon is játszanak) és a Kontroll Csoport. 

Új helyszín: SEMMI TISZTÁS

A Semmi tisztás a fesztivál feletti erdőben egy olyan új nem zenei helyszín, ahol nyugalom és csendesebb programok várják a közönséget. A nap – természetesen – jógával indul, mélyrelaxációval és handpan hangutazással folytatódik, majd a Szendrői Csaba (Elefánt) nevével fémjelzett közös olvasásra (Olvasni szabad!) invitálják a fesztiválozókat. Az érdeklődők kora délután izgalmas beszélgetéseket hallgathatnak meg a Dalfutár alkotóival, zeneipari háttérmunkásokkal vagy menő kliprendezőkkel. A fesztivál mozija is ide költözött, ahol a közönség sötétedéskor a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak rövidfilmjeiből láthat válogatásokat – minden este egy filmes és egy animációs blokkban.

Új ALKOHOLSTRATÉGIA

A Fishing civil kitelepülőinek fő témája idén az addiktológia, azon belül az ártalomcsökkentés, a függőségekkel való küzdelem, a prevenció. A kibővített Civil Ligetben 7 szervezet (Bázis Addiktológiai Szolgálat, Bulisegély Drogambulancia (Menedék), Egészségliget, Ifjúsági Lelki Elsősegély, INDIT közalapítvány, Mensa, Társadalomklinika) képviselteti majd magát, akik napközben számos tartalmas programmal készülnek a témában. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIÁJÁVALl kapcsolatosan is itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Fishing az első könnyűzenei fesztivál, amely felelős alkoholfogyasztásra buzdítja vendégeit a FOO ALKOHOLSTRATÉGIA program segítségével. A stratégia célja, hogy rávilágítson: a kontrollált és átgondolt alkoholfogyasztás hosszabb bulihoz, több élményhez és kellemesebb másnaphoz vezethet. A kezdeményezés kapcsán a fesztivál szórólapokkal és pultokba kihelyezett táblákkal segíti a látogatókat – hű, ez mondjuk legalább olyan, mintha az étlaphoz az étteremben a BMI indexedet is odaírnák...  Mondjuk, azon már hosszú évek óta tűnődünk, hogy az estéről estére talajrészeg fesztiválozó – bárhol, bármelyik rendezvényen – vajon mire emlékszik az egészből, és ha nem sokra, akkor minek vásárolt bérletet, bérelt szállást, utazott kilométereket, ha mindezt a sarki csehóban is megtehette volna... De ez nyilván a saját egyéni szoc. problémája, ami meg nem az, annak általában a fesztiválozóknak vagy a biztonsági embereknek gyűlik meg a baja, bár erre még kiugró példát Orfűn nem láttunk.

Amúgy megvannak a színpadok elnevezései, a térképen lehet böngészgetni, kire/mire esett a választás:

Tavaly is ott voltunk, így éreztük magunkat (2021-ben a covid miatt áttolták a rendezvényt a nyár végére):

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

 

 

Fishing on orfű, alkoholstratégia, semmi tisztás, foo

 

 

Szólj hozzá!


Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de...

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.

12 órás bulimaratonnal érkezik Szeged első arénás fesztiválja

A Color Aréna Fesztiválon – a szegedi Pick Arénában – fellépnek majd a hazai streaming legnagyobb kedvencei, jön a honi klubélet krémje és itt lesz a világsztár dance-díva, mások mellett a Rampampam és az MMM című slágereivel kedvenccé vált Minelli.
Új koncertek