Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

2015. október 19.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Nemcsak elektronikus zenével, hanem a művészetekhez, technológiához, gasztronómiához és divathoz kapcsolódó programokkal is várja az érdeklődőket az idén először többnapos rendezvénnyé bővült Electronic Beats Festival Budapesten - hangzott el a programsorozatot megnyitó csütörtöki fővárosi sajtótájékoztatón.

Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

A vasárnap estig tartó rendezvény három fő helyszínén, az Akváriumban, az A38 hajón és az Anker'tben az elektronikus zene 16 külföldi és hazai képviselője lép fel, köztük Nina Kraviz, a modern soulprodukciót bemutató svéd Fatima & The Eglo Live Band, az elektronikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, az epikus indie dance-t játszó brit Ten Fé. Fellép még az amerikai Hercules & Love Affair, a magyar zenészek közül pedig a Volkova Sisters és a Bergi és Seres, valamint S. Olbricht technoproducer lesz hallható.

Az immár 15 éves Electronic Beats Festival eddig egy-egy napra látogatott el az egyes városokba, idén először bővült többnapossá a zenei rendezvény, hogy az adott helyszínek kínálta programokkal a helyi közösséget képviselő partnerek is bekapcsolódhassanak. Az éjszakába nyúló bulik és koncertek mellett csaknem 40 helyszínen zajlanak kísérőprogramok – mindemellett különleges kiállítások, divatbemutatók, művészetet, gasztronómiát és zenét ötvöző installációk láthatók a város különböző pontjain. Budapesten lesz először látható például a Telekom Electronic Beats Exhibition, a zenét, képzőművészetet és technológiát ötvöző kiállítás az Anker'tben. Itt a berlini flora&faunavision designstúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó közreműködésében létrejött Floating Sound nevű interaktív hanginstallációt mutatják be. Ennek képi és hanghatásait a mozgás generálja, így a látogatók mindegyike személyre szabott, egyéni élmény részese lehet. Ugyanezen a helyszínen lesz látható a Lorenzo Bravi olasz képzőművész által életre hívott különleges dobgép, amely bármilyen hétköznapi eszközt hangszerré változtat. A kiállítás a fesztivál ideje alatt délutánonként látogatható.


 

 

Szólj hozzá!


Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Nem indul Bulgária a jövő évi tel-avivi Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntést a Bolgár Nemzeti Televízió igazgatótanácsa hozta meg és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

Bár a többszörös Grammy-díjas legendás "lassúkezű" 2015-ben bejelentette visszavonulását, a színpad csak nem engedi, 2019-ben újra visszatér Európába. Egyelőre néhány koncertről tudni Németországban és Ausztriában.

Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

A Grammy-díjas gitárvirtuóz 2019. május 12-én a MOM Kulturális Központba látogat, ahol a tavasszal megjelent Opus című albumának turnéja kapcsán ad koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek