Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

2015. október 19.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Nemcsak elektronikus zenével, hanem a művészetekhez, technológiához, gasztronómiához és divathoz kapcsolódó programokkal is várja az érdeklődőket az idén először többnapos rendezvénnyé bővült Electronic Beats Festival Budapesten - hangzott el a programsorozatot megnyitó csütörtöki fővárosi sajtótájékoztatón.

Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

A vasárnap estig tartó rendezvény három fő helyszínén, az Akváriumban, az A38 hajón és az Anker'tben az elektronikus zene 16 külföldi és hazai képviselője lép fel, köztük Nina Kraviz, a modern soulprodukciót bemutató svéd Fatima & The Eglo Live Band, az elektronikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, az epikus indie dance-t játszó brit Ten Fé. Fellép még az amerikai Hercules & Love Affair, a magyar zenészek közül pedig a Volkova Sisters és a Bergi és Seres, valamint S. Olbricht technoproducer lesz hallható.

Az immár 15 éves Electronic Beats Festival eddig egy-egy napra látogatott el az egyes városokba, idén először bővült többnapossá a zenei rendezvény, hogy az adott helyszínek kínálta programokkal a helyi közösséget képviselő partnerek is bekapcsolódhassanak. Az éjszakába nyúló bulik és koncertek mellett csaknem 40 helyszínen zajlanak kísérőprogramok – mindemellett különleges kiállítások, divatbemutatók, művészetet, gasztronómiát és zenét ötvöző installációk láthatók a város különböző pontjain. Budapesten lesz először látható például a Telekom Electronic Beats Exhibition, a zenét, képzőművészetet és technológiát ötvöző kiállítás az Anker'tben. Itt a berlini flora&faunavision designstúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó közreműködésében létrejött Floating Sound nevű interaktív hanginstallációt mutatják be. Ennek képi és hanghatásait a mozgás generálja, így a látogatók mindegyike személyre szabott, egyéni élmény részese lehet. Ugyanezen a helyszínen lesz látható a Lorenzo Bravi olasz képzőművész által életre hívott különleges dobgép, amely bármilyen hétköznapi eszközt hangszerré változtat. A kiállítás a fesztivál ideje alatt délutánonként látogatható.


 

 

Szólj hozzá!


Az időjárás tönkretette 12 ezer ember szórakozását – elmaradt a Backstreet Boys koncertje

Az időjárás tönkretette 12 ezer ember...

Óriási vihar tombolt, az egyik beengedő kapu a rajongókra is dőlt a népszerű zenekar oklahomai koncertje előtt – írja a CNN értesüléseire...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy ez, de hát szegény ember akkor ír, amikor ideje van, azt, hogy lusta disznó is vagyok mellesleg, most ne feszegessük), de hát talán jobb későn, mint soha.

Könnyeket csal az ember szemébe a tegnap meggyilkolt énekesnő hangja

Megölték a Britain’s Got Talent énekesnőjét. Simone Kerrt Londonban szúrták halálra tegnap – írja az NLC.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek