Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

2015. október 19.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Nemcsak elektronikus zenével, hanem a művészetekhez, technológiához, gasztronómiához és divathoz kapcsolódó programokkal is várja az érdeklődőket az idén először többnapos rendezvénnyé bővült Electronic Beats Festival Budapesten - hangzott el a programsorozatot megnyitó csütörtöki fővárosi sajtótájékoztatón.

Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

A vasárnap estig tartó rendezvény három fő helyszínén, az Akváriumban, az A38 hajón és az Anker'tben az elektronikus zene 16 külföldi és hazai képviselője lép fel, köztük Nina Kraviz, a modern soulprodukciót bemutató svéd Fatima & The Eglo Live Band, az elektronikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, az epikus indie dance-t játszó brit Ten Fé. Fellép még az amerikai Hercules & Love Affair, a magyar zenészek közül pedig a Volkova Sisters és a Bergi és Seres, valamint S. Olbricht technoproducer lesz hallható.

Az immár 15 éves Electronic Beats Festival eddig egy-egy napra látogatott el az egyes városokba, idén először bővült többnapossá a zenei rendezvény, hogy az adott helyszínek kínálta programokkal a helyi közösséget képviselő partnerek is bekapcsolódhassanak. Az éjszakába nyúló bulik és koncertek mellett csaknem 40 helyszínen zajlanak kísérőprogramok – mindemellett különleges kiállítások, divatbemutatók, művészetet, gasztronómiát és zenét ötvöző installációk láthatók a város különböző pontjain. Budapesten lesz először látható például a Telekom Electronic Beats Exhibition, a zenét, képzőművészetet és technológiát ötvöző kiállítás az Anker'tben. Itt a berlini flora&faunavision designstúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó közreműködésében létrejött Floating Sound nevű interaktív hanginstallációt mutatják be. Ennek képi és hanghatásait a mozgás generálja, így a látogatók mindegyike személyre szabott, egyéni élmény részese lehet. Ugyanezen a helyszínen lesz látható a Lorenzo Bravi olasz képzőművész által életre hívott különleges dobgép, amely bármilyen hétköznapi eszközt hangszerré változtat. A kiállítás a fesztivál ideje alatt délutánonként látogatható.


 

 

Szólj hozzá!


Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

A Péterfy Bori & Love Band szokásos, A38-as évzáró-estindító szilveszteri koncertje – friss filmzene-dalokkal, klasszikus balladákkal és nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Az, hogy popos, nem káromkodás – Passenger is visszajön Budapestre

Mike Rosenberg neve talán keveseknek ugrik be azonnal, azonban, ha azt mondjuk, Passenger, hirtelen szinte mindenkinek bevillan a Let Her Go című dal kellemes melódiája.

Esik a hó, te gondolj a nyárra – jövőre négy koncert is lesz a Balaton közepén

A Nagyon Balaton egyik legkülönlegesebb programjai az óriási népszerűségnek örvendő kompkoncertek. A sikerre való tekintettel 2019-ben már négy – szó szerint – balatoni bulival várják az érdeklődőket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek