Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

2015/10/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Nemcsak elektronikus zenével, hanem a művészetekhez, technológiához, gasztronómiához és divathoz kapcsolódó programokkal is várja az érdeklődőket az idén először többnapos rendezvénnyé bővült Electronic Beats Festival Budapesten - hangzott el a programsorozatot megnyitó csütörtöki fővárosi sajtótájékoztatón.

Éjszakába nyúló bulik és koncertek: Electronic Beats Festival

A vasárnap estig tartó rendezvény három fő helyszínén, az Akváriumban, az A38 hajón és az Anker'tben az elektronikus zene 16 külföldi és hazai képviselője lép fel, köztük Nina Kraviz, a modern soulprodukciót bemutató svéd Fatima & The Eglo Live Band, az elektronikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, az epikus indie dance-t játszó brit Ten Fé. Fellép még az amerikai Hercules & Love Affair, a magyar zenészek közül pedig a Volkova Sisters és a Bergi és Seres, valamint S. Olbricht technoproducer lesz hallható.

Az immár 15 éves Electronic Beats Festival eddig egy-egy napra látogatott el az egyes városokba, idén először bővült többnapossá a zenei rendezvény, hogy az adott helyszínek kínálta programokkal a helyi közösséget képviselő partnerek is bekapcsolódhassanak. Az éjszakába nyúló bulik és koncertek mellett csaknem 40 helyszínen zajlanak kísérőprogramok – mindemellett különleges kiállítások, divatbemutatók, művészetet, gasztronómiát és zenét ötvöző installációk láthatók a város különböző pontjain. Budapesten lesz először látható például a Telekom Electronic Beats Exhibition, a zenét, képzőművészetet és technológiát ötvöző kiállítás az Anker'tben. Itt a berlini flora&faunavision designstúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó közreműködésében létrejött Floating Sound nevű interaktív hanginstallációt mutatják be. Ennek képi és hanghatásait a mozgás generálja, így a látogatók mindegyike személyre szabott, egyéni élmény részese lehet. Ugyanezen a helyszínen lesz látható a Lorenzo Bravi olasz képzőművész által életre hívott különleges dobgép, amely bármilyen hétköznapi eszközt hangszerré változtat. A kiállítás a fesztivál ideje alatt délutánonként látogatható.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek