Eléggé irigykedünk, ha bejutottál a Glastonburyre – de azért eláruljuk, mi vár ott

2019/05/05  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A Glastonbury fesztivál június 26 és 30-a között lesz a Worthy Farmon. A rendezők idén is arra törekedtek, hogy a lehető legváltozatosabb előadókat vonultassák fel az eseményen, ami normál esetben azért van, mert így a rendezvény több látogatót vonz be, de a kultikus fesztiválra fél óra alatt alatt elfogytak a bérletek 2018 októberében – a teljes line-up ismerete nélkül is.

Fotó: Glastonbury Festival (2017)

Lássuk, kik és hol lépnek fel a Glastonburyn!

Nagyszínpadok

A nagyszínpadokon (“Pyramid” és “The Other” színpadok) fogod megtalálni a legnagyobb neveket, amelyek idén nem mások, mint Stormzy, a The Cure, a The Killers, Janet Jackson, Miley Cyrus, George Ezra, a Bastille, Billie Eilish (aki 17 évesen első lemezével azonnal a Billboard 200-as lista első helyén szerepelt), Kylie Minogue, Hozier, Vampire Weekend, a Two Door Cinema Club, Anne-Marie, a Snow Patrol, Tame Impala, a The Chemical Brothers és Liam Gallagher.

 

Shangri-La

A Shangri-La a Glastonbury fesztivál késő éjszakai parti-zónája, tele különleges, csodás helyszínekkel és színpadokkal, ahol mindegyiknek külön hangulata és üzenete van. Bár a Shangri-La csupán éjszaka változik át buli-szigetté, napközben is temérdek látnivaló lesz arrafelé. Az Igazság színpadon (The Truth Stage) láthatják majd Craig Charlest és Norman Jay DJ-t is, de fellép itt még a Gojira és Nick Potter is, a Sistxrhood nevű csak női fellépőket felvonultató színpadon pedig előad majd a Dream Nails, Lil C és Yaya Bones.

A Shangri-La fog továbbá otthont adni az aktivistáknak, színházaknak, és művészeknek is (hasonlóképpen lehet elképzelni, mint a Sziget fesztiválos Civil-szigetet).

Glade

Ha táncolni támadna kedved, akkor ez lesz a te helyed. A Glade terület 4 színpadán ugyanis olyan fellépők fogják szórakoztatni a közönséget, mint Fatboy Slim, Carl Cox, Squarepusher, Seth Troxler, George Fitzgerald és Stanton Warriors.

The Common

Ha egy Mike Skinner DJ-szetre akarsz ellazulni, vagy épp egy olyan old-school zenére vágysz, mint Fabio & Grooverider, akkor a The Common-t keresd fel.

Avalon

Két év után visszatér az Avalon helyszíne is, és a szervezők azt ígérték, hogy maga Michael Eavis fogja megnyitni itt a bulit. Rajta kívül fellép még itt majd a Banarama, Morcheeba és Jade Bird is.

Silver Hayes

Ez a helyszín 6 színpadot foglal magába. Megtalálható itt a jazz, a neo-soul, a dance, és még sok más műfaj. Bár a konkrét színpadi felosztás még nem történt meg, azt már tudjuk, hogy ezen a helyszínen fog fellépni Headie One, Four Tet, Daniel Avery és az Easy Life.

A találgatások kora véget ért, úgy tűnik, a LED ZEPPELIN végül nem áll össze a 2019-es Glastonburyn.

További kisebb helyszínekért és a teljes lineup-ért katt ide.

 

Egymillió plasztikpalack helyett csaknem nulla lesz az idei Glastonburyn

 

 

Glastonbury fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek