Menopauza 1170x180

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

2024/06/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

"Sok-sok tervünk volt, szuper fellépőkkel és kempinggel, de elegendő támogatás hiányában nem tudjuk azt a színvonalat, minőséget tartani, amit a Margóktól elvárunk, és amit a Margófeszt látogatóinak nyújtani szeretnénk. Nehezen, de úgy döntöttünk, hogy a zalai Margófesztet, bármennyire is szeretjük, most nem rendezzük meg" – írták.

A fesztivál története nem nyúlik vissza évtizedekre, először 2021-ben rendezték meg az a zalai Szentgyörgyváron – zalai élményekkel, sok-sok irodalommal és még több zenével, kiállításokkal és workshopokkal. A Balatontól negyedórára, az alig 300 fő lakosú település nagyszínpadán, a templomkertben és a kultúrházban tavaly olyanok léptek fel, mint az  Analog Balaton, Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián, az Aranyakkord, a Fran Palermo,Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual és glsch. Éjszakánként filmeket vetítettek, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárták a programokat.

"A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre. Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb, elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva" – mondta akkor Valuska László fesztiváligazgató. 

IDÉN ŐKET VÁRTÁK A  SZÍNPADRA:

Tavaly a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával tudott létrejönni a fesztivál, ebből az első értelemszerűen 2024-ben kiesett, a többiekkel nem tudjuk, mi lett.

A legendás zalai cukorperec elkészítésének titka idén tehát a fiókban marad, őszintén reméljük, hogy a Margófeszt jövőre visszatérhet Zalába.

Aki már vásárolt bérletet, visszatérítik a bérlet és kempingbérlet árát, ennek lépéseiről és időpontjáról, jegyértékesítési partnerük, a Tixa fog e-mailben tájékoztatást küldeni. Amennyiben elakadást tapasztaltok a visszatérítésben, írjatok az info@margofeszt.hu e-mail címre.

A Margó további programjai változatlanul folynak tovább, legközelebb az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál lesz a Nemzeti Táncszínházban, a Millenárison októberben.
A TELJES POSZT ITT:

 

Margó Fesztivál, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek