Menopauza 1170x180

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

2024/06/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

"Sok-sok tervünk volt, szuper fellépőkkel és kempinggel, de elegendő támogatás hiányában nem tudjuk azt a színvonalat, minőséget tartani, amit a Margóktól elvárunk, és amit a Margófeszt látogatóinak nyújtani szeretnénk. Nehezen, de úgy döntöttünk, hogy a zalai Margófesztet, bármennyire is szeretjük, most nem rendezzük meg" – írták.

A fesztivál története nem nyúlik vissza évtizedekre, először 2021-ben rendezték meg az a zalai Szentgyörgyváron – zalai élményekkel, sok-sok irodalommal és még több zenével, kiállításokkal és workshopokkal. A Balatontól negyedórára, az alig 300 fő lakosú település nagyszínpadán, a templomkertben és a kultúrházban tavaly olyanok léptek fel, mint az  Analog Balaton, Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián, az Aranyakkord, a Fran Palermo,Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual és glsch. Éjszakánként filmeket vetítettek, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárták a programokat.

"A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre. Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb, elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva" – mondta akkor Valuska László fesztiváligazgató. 

IDÉN ŐKET VÁRTÁK A  SZÍNPADRA:

Tavaly a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával tudott létrejönni a fesztivál, ebből az első értelemszerűen 2024-ben kiesett, a többiekkel nem tudjuk, mi lett.

A legendás zalai cukorperec elkészítésének titka idén tehát a fiókban marad, őszintén reméljük, hogy a Margófeszt jövőre visszatérhet Zalába.

Aki már vásárolt bérletet, visszatérítik a bérlet és kempingbérlet árát, ennek lépéseiről és időpontjáról, jegyértékesítési partnerük, a Tixa fog e-mailben tájékoztatást küldeni. Amennyiben elakadást tapasztaltok a visszatérítésben, írjatok az info@margofeszt.hu e-mail címre.

A Margó további programjai változatlanul folynak tovább, legközelebb az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál lesz a Nemzeti Táncszínházban, a Millenárison októberben.
A TELJES POSZT ITT:

 

Margó Fesztivál, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek