Előre nem látható szituációk, fesztiválokon felmerülő problémás esetek – Safety First

2022/06/16  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az előre nem látható szituációk, a szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést, amelyet idén, két kimaradt fesztiválszezon után a magyarok mellett külföldi önkéntesek bevonásával és digitális megoldásokkal szeretnének megerősíteni.

 Balaton Sound – Safety First

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a fesztivált megelőző szakaszban az önkéntesek toborzásán és az edukáción lesz a hangsúly. A szakértői edukációs program után a fesztivál idejére bárkit, akiben megvan a fogékonyság, de elsősorban orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia hallgatókat várnak helyszíni segítségnyújtásra Safety First önkéntesnek.

Az idén négynapos fesztiválon akár közel kétszázezer ember fordulhat meg, akik amellett, hogy számos élménnyel gazdagodnak, a szükséges önismeret vagy tapasztalat hiányában akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat.

Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus vezetésével, a szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett az önkéntesek jelenléte is jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz és a problémás területek feltérképezéséhez.

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy háromnapos, angol-magyar nyelven zajló tréningen vehetnek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgathatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani a fesztiválozóknak. A fesztivál ideje alatt pedig a kihelyezett Safety First pontokon ügyeletet ellátva, vagy járőrként segítik a biztonságos Balaton Sound megteremtését.

A Balaton Sound applikáción belül elérhetővé válik majd a fesztivál idején a Safety First funkció is, amely a fesztiválozók biztonságát szolgálja. A Safety First menübe belépve a fesztiválozó az engedélyek megadása után egy automatikusan generált e-mail segítségével kerül be a rendszerbe, amely megosztja az adott mobil pontos helyzetét. A fesztiválozó a térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont. Amennyiben nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül az alkalmazásban is kérhet segítséget a Safety First csapatától akár hívással, akár üzenetben, így a csapatunk is látja a segítségkérő pontos helyzetét. A konkrét segítségkérés mellett az applikációban a tudatos fesztiválozást elősegítő szakértői tippeket és tanácsokat tartalmazó menü is lesz, ahol a tipikusan fesztiválokon felmerülő kérdésekre adnak választ a témában jártas szaktekintélyek.

A fesztivál során az önkéntesek a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben, így akár elsőként hozzájuk is fordulhatnak problémáikkal a fesztivál látogatói.

 

Az önkéntesség menő

 

Idén a Bagossy Brothers Company énekli a Balaton Dalát

 

Több mint 50 új név a Balaton Sound felhozatalában

 

Balaton Sound, Safety First, önkéntesek, applikáció

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek