Menopauza 1170x180

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja Falcora emlékezik

2017/06/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, napi.hu

A 2017. június 23. és 25. között megrendezett Donauinselfest Európa legnagyobb ingyenes fesztiválja.

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja Falcora emlékezik

Minket talán azért nem mozgat meg annyira, mert ez a fesztivál leginkább az osztrákok zenei életét tükrözi. Éppen ezért a fellépők sem annyira ismertek számunkra, bár akadnak köztük ilyenek is: Rainhard Fendrich, Hansi Hinterseer, Jazz Gitti és Virginia Ernst, Amy Macdonald, Mando Diao (ők például fellépnek idén a Szigeten is), Cro, Sportfreunde Stiller, Michael Bolton, Dub FX – és rengetegen még.

Kapcsolódási pont lehet Falco, aki idén ünnepelné a 60. születésnapját. A  Der Komissar és a Rock Me Amadeus előadója azon kevés német nyelven éneklő zenészek egyike volt, aki nálunk is nagy népszerűségnek örvendett, ezek a számai kötelező részei voltak egy magára valamit is adó magyar diszkóknak. Az énekes nagyon fiatalon, 40 évesen halt meg autóbalesetben a Dominikai Köztársaságban. A fesztiválon külön tribute koncerttel emlékeznek meg róla.

A fesztivál részletes programja itt található


 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek