Európában turnézik a SOAD – találgatni sem érdemes, hozzánk nem jönnek

2019/09/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2017 után jövő nyáron újra Európában turnézik majd a System Of A Down – olvastuk a Rockbookon.

Európában turnézik a SOAD – találgatni sem érdemes, hozzánk nem jönnek

Már biztos, hogy fellépnek a finn Provinssi fesztiválon, a német Rock Am Ring-en és az osztrák Nova Rockon, de a zenekar ígérete szerint számos további koncert is várható.

Ami biztos, Magyarországon nem lesz SOAD-koncert :(

A System Of A Down fennállása óta egyetlen egyszer járt nálunk, a Slayer előzenekaraként 1998-ban, de az első lemezük megjelenésekor gyakorlatilag még senki nem ismerte őket. Aztán már de, azonban közbejött egy ügy, amely a politizálástól amúgy sem mentes bandát, úgy tűnik, huzamosan távol tartja Magyarországtól. Bár soha nem adtak ki hivatalos közleményt a témában, sokan úgy tudják és tartják számon, hogy azért nem hajlandóak magyar földre lépni, mert a magyar kormány 2012-ben kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, aki baltával agyonvert egy alvó örmény katonát.

Legutóbbi albumuk egyébként 13 éve jelent meg (Hypnotize, 2005). Attól függetlenül, hogy új zenét nem írnak a SOAD-dal, a turnézástól, mint azt láthatjuk, nem zárkóznak el.

A dobosuk nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a banda “bizonyos tagjai” késleltetik a zeneírás folyamatát.

“Ez egy bonyolult kérdés. Tudod, én bármikor ugrásra készen állok, de a banda pár tagja nem tudja ezt megoldani. És ez egy olyan dolog, hogy ha nem tudtok mind leülni együtt, egyszerre, akkor egyszerűen nem fog megtörténni (az új album). Már nem tudom, hogy egyáltalán lesz-e ilyen még valaha. Nem szeretek ilyesmit mondani, de a valóságban kell élnünk, és minden, amit a Systemen kívül csinálunk, az sosem fog felérni a Systemhez. A System a legjobb dolog, amit valaha is csináltunk. De ettől még csináljuk a többit is” – árulta el Dolmayan.

2020-ban lesz 15 éve, hogy megjelent a Mezmerize és a fentebb is emlegetett Hypnotize album, a Rockbook arra tippel, hogy elsősorban ezek köré épül majd fel a koncertek setlistje.

 

Aki meg kíváncsi Serj Tankian szólóprojektjeire és más kreatív "agymenéseire", annak itt egy jó hír, ő maga mondja el:

 

 

System of a Down, Európa, turné, Novarock, Serj Tankian

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek