Ezt kapja Rihanna ajándékba

2016. augusztus 09.  ·   Fesztivál   ·  mmi

Nem csak ő: minden headliner fellépő. Sőt, a meglepi névre, jobban mondva személyiségre szól, tehát nem mindenki ugyanazt kapja, ráadásul igazi ritkaság és illeszkedik a rendezvény stílusához.

Ezt kapja Rihanna ajándékba

A mára nemzetközi hírnevet szerzett Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött, amikor is a tulajdonosa, Zachary Milaskey úgy döntött, elkészíti az első saját szemüvegkeretét, mivel az akkori kínálat nem felelt meg az igényeinek. (Hát, ezen – szemüvegesként – cseppet sem csodálkozom.)

Rátalált édesapja bakelit lemezgyűjteményére, és az az ötlete támadt, miért is ne használná alapanyagnak? Kezdetben Amerikában gyártotta saját maga a szemüvegkereteket, és az ismerősei körében terjesztette. Az a tény, hogy újrahasznosított anyagból készült, egyedivé tette a vásárlók szemében. 2001-ben Zack Magyarországra települt, és elkezdődött a sorozatgyártás. 2009-re már két kollekciójuk volt, a Cinematique és a Vinylize. Rengeteg híresség vásárolt már tőlük az évek során: Michael Madsen, FloRida, Elton John (egy egész kollekciót megvásárolt), Quentin Tarantino, Dani Alves brazil focista és még sorolhatnánk. Szerencsére Magyarországon is egyre többen keresik fel őket, már büszke Tipton tulajdonos többek közt Herczeg Zoltán, Till Attila és a Punnany Massif tagjai is.

A Vinylize különlegessége, hogy bakelit lemez felhasználásával, különleges kézi technikával készül, természetesen minden darab egyedi. A szemüvegkereten jól kitapinthatóak a lemez barázdái, a zenerajongók számára igazi kuriózumnak számít.

Eddig az idézet.

A Sziget sajtóbejárásán beléphettünk a szentélybe, a nagyszínpad backstage-ébe. (Mi több: előtte felállhattunk a nagyszínpadra is, ahol azért előkerült néhány léggitár. Mit tagadjuk, a látvány még számottevő közönség nélkül is elég impozáns onnan.) Miután egy bezárt ajtó miatt a klotyóba nem nyertünk bepillantást (ez volt állítólag a pápa vécékonténere is), kerestünk más érdekességet. Az egyik sarokban rábukkantunk egybarátságos, bőrkanapékkal berendezett szegletre, amelyről pillanatok alatt kiderült, hogy a Vinylize "helyi kirendeltsége", és enyhe akcentusából arra következtettünk, hogy nagy valószínűséggel maga a tulajdonos képviselte a formabontó vállalkozást, aki legott – roppant kedvesen és készségesen – be is mutatta a kifejezetten Sziget–nagyfellépőkmek készült kollekciót.

Mivel Rihanna óriási Bob Marley-fan, állítólag egy Marley-oltár is van a házában –, az ő szemüvege egy Bob Marley-bakeltiből készült. S noha valószínűleg rendelkezik a lemezzel, a diszdoboz azért tartalmazza ezt is. Csakúgy, mint a Parov Stellarnak szánt okuláré, amely a sztár nagy kedvence, Benny Goodman lemezéből készült, s a fotó is tanúsítja: ott a lemez is. A Muse Nirvánásat kap majd, de akad, aki egy Radiohead-szemüveggel lesz gazdagabb. 

A co-headlinerek egy kislemezből készült szemüvegtartót kapnak –természetesen nem üresen.

Eléggé irigykedtünk.


Képtár

  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52389
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52390
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52391
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52392
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52393
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52394
 

 

Szólj hozzá!


Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes zenekarokkal a Dürer

Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes...

Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án: Magyarországra érkezik a Leaves' Eyes-Sirenia-Forever Still-Lost in...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A csermely halkan zúg majd Tapolcán

A Pisztráng & Borfesztivál immáron kilencedik alkalommal várja a látogatókat szeptember utolsó hétvégéjén Tapolcán, a Malom-tó partján. Szeptember 27-29. között lesz minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! ;)

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek