Ezt kapja Rihanna ajándékba

2016. augusztus 09.  ·   Fesztivál   ·  mmi

Nem csak ő: minden headliner fellépő. Sőt, a meglepi névre, jobban mondva személyiségre szól, tehát nem mindenki ugyanazt kapja, ráadásul igazi ritkaság és illeszkedik a rendezvény stílusához.

Ezt kapja Rihanna ajándékba

A mára nemzetközi hírnevet szerzett Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött, amikor is a tulajdonosa, Zachary Milaskey úgy döntött, elkészíti az első saját szemüvegkeretét, mivel az akkori kínálat nem felelt meg az igényeinek. (Hát, ezen – szemüvegesként – cseppet sem csodálkozom.)

Rátalált édesapja bakelit lemezgyűjteményére, és az az ötlete támadt, miért is ne használná alapanyagnak? Kezdetben Amerikában gyártotta saját maga a szemüvegkereteket, és az ismerősei körében terjesztette. Az a tény, hogy újrahasznosított anyagból készült, egyedivé tette a vásárlók szemében. 2001-ben Zack Magyarországra települt, és elkezdődött a sorozatgyártás. 2009-re már két kollekciójuk volt, a Cinematique és a Vinylize. Rengeteg híresség vásárolt már tőlük az évek során: Michael Madsen, FloRida, Elton John (egy egész kollekciót megvásárolt), Quentin Tarantino, Dani Alves brazil focista és még sorolhatnánk. Szerencsére Magyarországon is egyre többen keresik fel őket, már büszke Tipton tulajdonos többek közt Herczeg Zoltán, Till Attila és a Punnany Massif tagjai is.

A Vinylize különlegessége, hogy bakelit lemez felhasználásával, különleges kézi technikával készül, természetesen minden darab egyedi. A szemüvegkereten jól kitapinthatóak a lemez barázdái, a zenerajongók számára igazi kuriózumnak számít.

Eddig az idézet.

A Sziget sajtóbejárásán beléphettünk a szentélybe, a nagyszínpad backstage-ébe. (Mi több: előtte felállhattunk a nagyszínpadra is, ahol azért előkerült néhány léggitár. Mit tagadjuk, a látvány még számottevő közönség nélkül is elég impozáns onnan.) Miután egy bezárt ajtó miatt a klotyóba nem nyertünk bepillantást (ez volt állítólag a pápa vécékonténere is), kerestünk más érdekességet. Az egyik sarokban rábukkantunk egybarátságos, bőrkanapékkal berendezett szegletre, amelyről pillanatok alatt kiderült, hogy a Vinylize "helyi kirendeltsége", és enyhe akcentusából arra következtettünk, hogy nagy valószínűséggel maga a tulajdonos képviselte a formabontó vállalkozást, aki legott – roppant kedvesen és készségesen – be is mutatta a kifejezetten Sziget–nagyfellépőkmek készült kollekciót.

Mivel Rihanna óriási Bob Marley-fan, állítólag egy Marley-oltár is van a házában –, az ő szemüvege egy Bob Marley-bakeltiből készült. S noha valószínűleg rendelkezik a lemezzel, a diszdoboz azért tartalmazza ezt is. Csakúgy, mint a Parov Stellarnak szánt okuláré, amely a sztár nagy kedvence, Benny Goodman lemezéből készült, s a fotó is tanúsítja: ott a lemez is. A Muse Nirvánásat kap majd, de akad, aki egy Radiohead-szemüveggel lesz gazdagabb. 

A co-headlinerek egy kislemezből készült szemüvegtartót kapnak –természetesen nem üresen.

Eléggé irigykedtünk.


Képtár

  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52389
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52390
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52391
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52392
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52393
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52394
 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek