Ezt kapja Rihanna ajándékba

2016. augusztus 09.  ·   Fesztivál   ·  mmi

Nem csak ő: minden headliner fellépő. Sőt, a meglepi névre, jobban mondva személyiségre szól, tehát nem mindenki ugyanazt kapja, ráadásul igazi ritkaság és illeszkedik a rendezvény stílusához.

Ezt kapja Rihanna ajándékba

A mára nemzetközi hírnevet szerzett Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött, amikor is a tulajdonosa, Zachary Milaskey úgy döntött, elkészíti az első saját szemüvegkeretét, mivel az akkori kínálat nem felelt meg az igényeinek. (Hát, ezen – szemüvegesként – cseppet sem csodálkozom.)

Rátalált édesapja bakelit lemezgyűjteményére, és az az ötlete támadt, miért is ne használná alapanyagnak? Kezdetben Amerikában gyártotta saját maga a szemüvegkereteket, és az ismerősei körében terjesztette. Az a tény, hogy újrahasznosított anyagból készült, egyedivé tette a vásárlók szemében. 2001-ben Zack Magyarországra települt, és elkezdődött a sorozatgyártás. 2009-re már két kollekciójuk volt, a Cinematique és a Vinylize. Rengeteg híresség vásárolt már tőlük az évek során: Michael Madsen, FloRida, Elton John (egy egész kollekciót megvásárolt), Quentin Tarantino, Dani Alves brazil focista és még sorolhatnánk. Szerencsére Magyarországon is egyre többen keresik fel őket, már büszke Tipton tulajdonos többek közt Herczeg Zoltán, Till Attila és a Punnany Massif tagjai is.

A Vinylize különlegessége, hogy bakelit lemez felhasználásával, különleges kézi technikával készül, természetesen minden darab egyedi. A szemüvegkereten jól kitapinthatóak a lemez barázdái, a zenerajongók számára igazi kuriózumnak számít.

Eddig az idézet.

A Sziget sajtóbejárásán beléphettünk a szentélybe, a nagyszínpad backstage-ébe. (Mi több: előtte felállhattunk a nagyszínpadra is, ahol azért előkerült néhány léggitár. Mit tagadjuk, a látvány még számottevő közönség nélkül is elég impozáns onnan.) Miután egy bezárt ajtó miatt a klotyóba nem nyertünk bepillantást (ez volt állítólag a pápa vécékonténere is), kerestünk más érdekességet. Az egyik sarokban rábukkantunk egybarátságos, bőrkanapékkal berendezett szegletre, amelyről pillanatok alatt kiderült, hogy a Vinylize "helyi kirendeltsége", és enyhe akcentusából arra következtettünk, hogy nagy valószínűséggel maga a tulajdonos képviselte a formabontó vállalkozást, aki legott – roppant kedvesen és készségesen – be is mutatta a kifejezetten Sziget–nagyfellépőkmek készült kollekciót.

Mivel Rihanna óriási Bob Marley-fan, állítólag egy Marley-oltár is van a házában –, az ő szemüvege egy Bob Marley-bakeltiből készült. S noha valószínűleg rendelkezik a lemezzel, a diszdoboz azért tartalmazza ezt is. Csakúgy, mint a Parov Stellarnak szánt okuláré, amely a sztár nagy kedvence, Benny Goodman lemezéből készült, s a fotó is tanúsítja: ott a lemez is. A Muse Nirvánásat kap majd, de akad, aki egy Radiohead-szemüveggel lesz gazdagabb. 

A co-headlinerek egy kislemezből készült szemüvegtartót kapnak –természetesen nem üresen.

Eléggé irigykedtünk.


Képtár

  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52389
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52390
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52391
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52392
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52393
  • Ezt kapja Rihanna ajándékba kép 52394
 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek