Fehérváron zeneünneppel indul a tavasz

2022/02/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Március 5-én, 19-én és 26-án programokkal ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral várják a közönséget Székesfehérváron.

 Illusztráció: Vlad Chețan (Pexels)

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezett három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet előadását hallgathatjuk meg. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várja, de termelői és kézműves vásárral is készülnek a szervezők.

Két hét múlva, március 19-én szombaton még nagyobb volumenben tárja ki kapuit a zene és a gasztronómia ünnepe. Székesfehérvár Fő utcájában a Mátyás király emlékműnél vásári forgatag, 15 órától pedig koncertek várnak mindenkit. Az est sztárfellépője 18 órától Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE lesz.

Aki még a továbbiakban is szeretne a gasztronómia és az igényes muzsika adta élvezetekben lubickolni a szabadtéri koncerteket követően 19 órától négy elegáns étterem közül választhat (Pátria Kávéház és Étterem, Caffé Mauro, Dos Puertas Étterem és Hotel Magyar Király étterem), melyekben a Kovács Aliz trió, Horváth Dávid (gitár), a Mai Rumba és a Hász Eszter duó fognak esti koncerteket adni.

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep utolsó eseménye március 26-án lesz. Ezúttal a Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, melyen Pirityi Imre Zenekara, Crescendo Selecta, majd Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban lehet nézelődni ezen a remélhetőleg már napsütéses kellemes tavaszi hétvégén.

A részletes program

Március 5.
Áron Nagy Lajos tér (Fehérvári Civil Központ előtti tér)
15.00 Gesztesi Alexandra / Birta Miklós duó
16.30 Like a bird
18.00 Horváth János Quintet

Március 19.
Fő utca (Mátyás király emlékműnél):
15.00 Kelemen Angelika / Dorogi Ákos duó
16.30 Nagy Lili
18.00 NENE

19.00 órától
Pátria Kávéház és Étterem (Városház tér 1.) - Kovács Aliz trió
Caffé Mauro (Kossuth utca 4.) - Horváth Dávid, gitár
Dos Puertas Étterem (Fő utca 11.) - Mai Rumba
Hotel Magyar Király étterem (Fő utca 10.) - Hász Eszter duó

Március 26.
Palotavárosi tavak, rendezvénytér
15.00 Pirityi Imre Zenekara
16.30 Crescendo Selecta
18.00 Vörös Janka / Oláh Dezső duó

Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, Székesfehérvár, tavasz, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek