Fellép az Oscar-díjas kórus is: újra Bakáts Feszt Ferencvárosban

2017/08/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tavaly rendezték meg először a ferencvárosi Bakáts téren és környékén azt a fesztivált, amely rögtön első alkalommal telt házzal zajlott. 2017. augusztus 24-27 között így sor kerül a második Bakáts Fesztre! A helyszín a Bakáts tér, a Bakáts utca, a Ráday utca és a Kálvin-udvar.

Fellép az Oscar-díjas kórus is: újra Bakáts Feszt Ferencvárosban

A rendezvény programja idén is széles palettán mozog: a klasszikus zenétől az operán át a jazzig, a zenén és táncon keresztül a humorig,  s persze a bor és gasztronómia sem hiányozhat.

A gyerekekre is gondoltak természetesen a szervezők. Őket a ferencvárosi Pinceszínház és a Karaván Színház Lázár Ervin: Négyszögletű Kerek Erdő című közös előadása; Veronaki, azaz Tarján Veronika koncertje; Zalán Tibor: Rettentő görög vitéz című antik mesejátéka (a Stúdió K Színház előadása) és a Brassium Fúvósegyüttes gyerekkoncertje szórakoztatja majd.

A Bakáts téren található Nagyszínpadon csütörtök este fellép a magyar autentikus zenét, a francia manouche swinget és sanzonok világát a tangóval és jazzel vegyítő Swing à la Django. Pénteken az Egyesült Királyság egyik vezető ifjúsági zenekarát, a 19-20. század szimfonikus műveit feldolgozó 85 tagú Ealing Youth Orchestra-t, és az Oscar-díjas „Mindenki” című kisfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusát láthatják. Emellett bemutatják Kodály: Székelyfonó című daljátékát, Cakó Ferenc, Arany Medve-díjas művész élő homokanimációjával (közreműködnek: MÁV Szimfonikus Zenekar, Honvéd Férfikar, Misina Néptáncegyüttes), záró produkcióként pedig Mozart: Figaro házassága című operájából ad elő részleteket Rost Andrea, Kálnay Zsófia és ferencvárosi székhelyű Concerto Budapest közreműködésével.

A Mindenki-kórus

A Bakáts utcában helyet kapó Jazz Színpad műsorában a The Americana Project koncert nyitja a programot Zséda vendégszereplésével; Sándor György „humoralista” estjét hallgathatjuk és nézhetjük meg; a Jazzation, Magyarország első számú jazz-acappella együttese mutatja meg fantasztikus énektudását; az Oláh Dezső Trió Kodály és Bartók műveit dolgozza fel; Berecz András mesél, valamint Malek Andrea és az Octovoice kalauzol a jazz, a swing és a rhythm & blues műfajaiba.

A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban Kodály: Missa Brevis-ét adja elő az Ars Nova Sacra Énekegyüttes.

Idén is lesz Borutca és Gasztroplacc a Bakáts utcában és a Bakáts téren ízletes ételekkel, finom borokkal, és az V. Ferencvárosi Nyílt Lecsófőző Bajnokság és Lecsókóstolóval.

A Kálvin-udvarban színházi előadások lesznek, melyek közül első este Ferencváros testvérvárosa, Királyhelmec színjátszói mutatják be Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című komédiáját, majd másnap HOBO-Viszockij: Ballada a két sebzett hattyúról című zenés játékát tekinthetik meg az érdeklődők. A Pinceszínház repertoárjából pedig Spiró György „PRAH” című komédiája és Háy János „A Gézagyerek” című szatírát láthatják a nézők.

 

 

fesztivál, Bakáts Feszt, Ferencváros

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek