FEZEN: Tódulnak Judas Priestre az emberek

2015. július 29.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A tizennyolc éves Fehérvári Zenei Napok (Fezen) fesztivál ma kezdődik, és rögtön az első napon nézőcsúcsot hozhat a Judas Priest fellépése.

FEZEN: Tódulnak Judas Priestre az emberek

Csak a nyitónapra elővételben tízezer jegyet adtak el, ami szép reményekre jogosít a fesztivál látogatottságát illetően és akár megdönthetik a 2013-as - Deep Purple koncertet is magában foglaló - Fezen nézőszámait is.
A július 29. és augusztus 1. között zajló fesztiválon két beltéri színpad és két szabadtéri nagyszínpad lesz. Utóbbiakon egymástól eltérő zenei stílusú előadók lépnek fel párhuzamosan: a rock-metál színpadot egy pop-alternatív színpad "ellensúlyozza". A Fezen négy napja alatt a Fehérvári KultúrKorzó programját a fesztivál adja: a belvárosi Török-kútnál meglepetés zenekarok fogják szórakoztatni az érdeklődőket, amelyeket több magyar fellépő egy-egy zenésze alkot majd.

A hivatalos fesztiválprogram szerint július 29-én a Judas Priest mellett a Zakk Wylde vezényletével működő amerikai Black Label Society és Gus G. lép fel a nagyszínpadon. A második nagyszínpadon többek mellett fellép a Punnany Massif és a Wellhello.

Másnap a nagyszínpadon a svéd Sabaton és a Soilwork, valamint a kanadai Danko Jones lép fel, miközben a másik kültéri színpadon a magyar alternatív együttesek legnagyobbjai, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Vad Fruttik adnak koncertet.

Július 31-én, pénteken a Magyar napon csak hazai előadók zenélnek a Fezenen: a nagyszínpadon láthatja a közönség Ákost, a Magna Cum Laudét és a Hooliganst is, de itt ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action, illetve a MÁV-pályán búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe.

Augusztus elsején a stílusteremtő finn sikercsapat, a HIM zárja a nagyszínpadot, de Székesfehérvárra érkezik a Lord és a Road is. Rajtuk kívül fellép még az Irie Maffia, Péterfy Bori és az Anna and The Barbies is.

A szervezők igyekeznek napközbeni programokat is kínálni, ennek megfelelően ismét lesz a belvárosba csábító Fezen-turné, strandröplabda és strandfoci pálya várja a látogatókat és a Bajnokok Városa program keretében a Fehérvár KC női kézilabdázóival, a TLI-Alba Fehérvár kosarasaival, illetve a Fehérvár AV19 jégkorongozóival mérhetik össze erejüket, tehetségüket a fesztiválozók. Utóbbi program keretében a 25 éve UEFA-kupa döntőt játszó futballistákkal is találkozhatnak a fesztiválozók.

A rendezvényen először lesz art mozi: a Fezen Klub klimatizált kistermében babzsákokon lesz lehetőség kult- és művészfilmek megtekintésére. A klubhelyiségben beszélgetős programokat szerveznek: a politikamentes közéleti vitanap mellett színjátszókörök kocsmaszínháza, filmesztéták és kritikusok eszmecseréje és fiatal borászok és pálinkaházak bemutatkozása is színesíti a kulturális kínálatot.

 


 

 

Szólj hozzá!


Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

A zenekar különleges kiadványokkal hálálja meg a rajongók szeretetét: egy születésnapi koncert CD/DVD-vel, valamint a "45" című jubileumi album...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek