FEZEN: Tódulnak Judas Priestre az emberek

2015. július 29.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A tizennyolc éves Fehérvári Zenei Napok (Fezen) fesztivál ma kezdődik, és rögtön az első napon nézőcsúcsot hozhat a Judas Priest fellépése.

FEZEN: Tódulnak Judas Priestre az emberek

Csak a nyitónapra elővételben tízezer jegyet adtak el, ami szép reményekre jogosít a fesztivál látogatottságát illetően és akár megdönthetik a 2013-as - Deep Purple koncertet is magában foglaló - Fezen nézőszámait is.
A július 29. és augusztus 1. között zajló fesztiválon két beltéri színpad és két szabadtéri nagyszínpad lesz. Utóbbiakon egymástól eltérő zenei stílusú előadók lépnek fel párhuzamosan: a rock-metál színpadot egy pop-alternatív színpad "ellensúlyozza". A Fezen négy napja alatt a Fehérvári KultúrKorzó programját a fesztivál adja: a belvárosi Török-kútnál meglepetés zenekarok fogják szórakoztatni az érdeklődőket, amelyeket több magyar fellépő egy-egy zenésze alkot majd.

A hivatalos fesztiválprogram szerint július 29-én a Judas Priest mellett a Zakk Wylde vezényletével működő amerikai Black Label Society és Gus G. lép fel a nagyszínpadon. A második nagyszínpadon többek mellett fellép a Punnany Massif és a Wellhello.

Másnap a nagyszínpadon a svéd Sabaton és a Soilwork, valamint a kanadai Danko Jones lép fel, miközben a másik kültéri színpadon a magyar alternatív együttesek legnagyobbjai, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Vad Fruttik adnak koncertet.

Július 31-én, pénteken a Magyar napon csak hazai előadók zenélnek a Fezenen: a nagyszínpadon láthatja a közönség Ákost, a Magna Cum Laudét és a Hooliganst is, de itt ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action, illetve a MÁV-pályán búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe.

Augusztus elsején a stílusteremtő finn sikercsapat, a HIM zárja a nagyszínpadot, de Székesfehérvárra érkezik a Lord és a Road is. Rajtuk kívül fellép még az Irie Maffia, Péterfy Bori és az Anna and The Barbies is.

A szervezők igyekeznek napközbeni programokat is kínálni, ennek megfelelően ismét lesz a belvárosba csábító Fezen-turné, strandröplabda és strandfoci pálya várja a látogatókat és a Bajnokok Városa program keretében a Fehérvár KC női kézilabdázóival, a TLI-Alba Fehérvár kosarasaival, illetve a Fehérvár AV19 jégkorongozóival mérhetik össze erejüket, tehetségüket a fesztiválozók. Utóbbi program keretében a 25 éve UEFA-kupa döntőt játszó futballistákkal is találkozhatnak a fesztiválozók.

A rendezvényen először lesz art mozi: a Fezen Klub klimatizált kistermében babzsákokon lesz lehetőség kult- és művészfilmek megtekintésére. A klubhelyiségben beszélgetős programokat szerveznek: a politikamentes közéleti vitanap mellett színjátszókörök kocsmaszínháza, filmesztéták és kritikusok eszmecseréje és fiatal borászok és pálinkaházak bemutatkozása is színesíti a kulturális kínálatot.

 


 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek