Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban

2012. szeptember 10.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Látszik, hogy beköszöntött az ősz: eddig a koncerteket kísértük borral, most meg már a bort kísérjük koncertekkel. A végeredmény sokszor ugyanaz, bár az élményhez vezető út kissé különbözik. Például nem repohárban mérik a borokat, és hát a minőségben is van némi differencia, igaz, nem is annyiba kerülnek, mint a nyári fesztiválokon.

Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban

Fiatalság borosság”- üzenik nekünk ez alkalommal, mivel a szakmai, a kulturális és a szórakoztató programok idén kicsit jobban odafigyelnek a fiatalok igényeire, de bízunk benne, hogy azért a (nagy) öregek sem szenvednek hiányt semmiben. Külön öröm egyébként, hogy szeptember 16-án a „Magyar Jazz Napja” is felköltözik a  fesztiválszínpadra, amit csak üdvözölni tudunk, hiszen ezt a műfajt általában kiszignálják a bölcsészekre és más értelmiségiekre, pedig ennél sokkal tágabb rétegeket is megmozgat egy jófajta jazzkoncert. Főleg borral a kézben.

Plavac mali, Pošip, Bbabić, Žlahtina, Malvazija, Graševina... Itt vannak a szomszédban, és mégis milyen keveset tudunk róluk. Egyébként ezek horvát borfajták, melyek segítségével a nyár ízeit idézi fel az idei dísznevendég, Horvátország. A díszvendég gasztrostandjánál, az idei fesztivál zenés szigetén,  a régiók jellemző alapanyagait, ételeit kínálják, mi több: a kontinentális és a tengerparti horvát konyhát boronálják össze - egy ételen belül - neves magyar séfek interpretálásában.

Természetesen nem maradhat el a szüreti felvonulás sem. Nálunk, falun is megvolt a hagyománya, minden évben ekkor verekedett össze a Kapás Tóni a Konya Bélával, hogy aztán az év további 364 napját békés egyetértésben töltsék. Itt efféle affér nem lesz (pedig roppant szórakoztató...), lesz viszont 500 fős felvonulási menet, ami szeptember 15-én 13.00-kor indul. A felvonulás után estig tart a táncünnep a Borfesztivál színpadán, és ott mulatnak majd a szüreti felvonulás résztvevői is: a magyarországi borvidékek elöljárói, borrendjei, borbarát egyesületei, valamint a borrégiókat képviselő néptánc együttesek tagjai.

Arra a szervezők is rájöttek, hogy a bornak és a szerelemnek olykor igen komoly köze van egymáshoz, ezért a trendnek megfelelően rapidrandikat szerveznek a vicceseknek és spicceseknek. Gondolom én, hogy józan ember ilyesmire nem vállalkozik, de cáfoljatok meg... A BorÁmor borrandi így megy majd: tíz férfi, tíz nő, 3 perc beszélgetés, aztán csere, majd ismét csere. Korcsoportok, kategóriák segítik a választást. És akkor az unokáknak lesz mit mesélni...

S ha már a gyerekekről van szó: a környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdnei, tehát jó, ha a boldog utód összeszedegeti borkedvelő szülei után a parafadugókat, mert a fesztiválon ezek sem mennek kárba: a Hunyadi szökőkúttal szemben átveszik őket, és el is mesélik, mi lesz velük.

A mi szempontunkból igazán a koncertek érdekesek, ezeket a csatolt esemény leírásában találjátok meg részletesen. Egyébként a fesztiválszínpadon fellép még a Sonkaszeletelés világbajnoka, és sonkaszeletelő verseny is lesz, naná. Nyilván, a zenekarok fellépésével nem egyidőben...

 

 

 

 


Képtár

  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6622
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6624
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6625
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6626
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6627
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6628
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6629
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6630
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6631
 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek