Év koncertje - szavazás

Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban

2012. szeptember 10.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Látszik, hogy beköszöntött az ősz: eddig a koncerteket kísértük borral, most meg már a bort kísérjük koncertekkel. A végeredmény sokszor ugyanaz, bár az élményhez vezető út kissé különbözik. Például nem repohárban mérik a borokat, és hát a minőségben is van némi differencia, igaz, nem is annyiba kerülnek, mint a nyári fesztiválokon.

Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban

Fiatalság borosság”- üzenik nekünk ez alkalommal, mivel a szakmai, a kulturális és a szórakoztató programok idén kicsit jobban odafigyelnek a fiatalok igényeire, de bízunk benne, hogy azért a (nagy) öregek sem szenvednek hiányt semmiben. Külön öröm egyébként, hogy szeptember 16-án a „Magyar Jazz Napja” is felköltözik a  fesztiválszínpadra, amit csak üdvözölni tudunk, hiszen ezt a műfajt általában kiszignálják a bölcsészekre és más értelmiségiekre, pedig ennél sokkal tágabb rétegeket is megmozgat egy jófajta jazzkoncert. Főleg borral a kézben.

Plavac mali, Pošip, Bbabić, Žlahtina, Malvazija, Graševina... Itt vannak a szomszédban, és mégis milyen keveset tudunk róluk. Egyébként ezek horvát borfajták, melyek segítségével a nyár ízeit idézi fel az idei dísznevendég, Horvátország. A díszvendég gasztrostandjánál, az idei fesztivál zenés szigetén,  a régiók jellemző alapanyagait, ételeit kínálják, mi több: a kontinentális és a tengerparti horvát konyhát boronálják össze - egy ételen belül - neves magyar séfek interpretálásában.

Természetesen nem maradhat el a szüreti felvonulás sem. Nálunk, falun is megvolt a hagyománya, minden évben ekkor verekedett össze a Kapás Tóni a Konya Bélával, hogy aztán az év további 364 napját békés egyetértésben töltsék. Itt efféle affér nem lesz (pedig roppant szórakoztató...), lesz viszont 500 fős felvonulási menet, ami szeptember 15-én 13.00-kor indul. A felvonulás után estig tart a táncünnep a Borfesztivál színpadán, és ott mulatnak majd a szüreti felvonulás résztvevői is: a magyarországi borvidékek elöljárói, borrendjei, borbarát egyesületei, valamint a borrégiókat képviselő néptánc együttesek tagjai.

Arra a szervezők is rájöttek, hogy a bornak és a szerelemnek olykor igen komoly köze van egymáshoz, ezért a trendnek megfelelően rapidrandikat szerveznek a vicceseknek és spicceseknek. Gondolom én, hogy józan ember ilyesmire nem vállalkozik, de cáfoljatok meg... A BorÁmor borrandi így megy majd: tíz férfi, tíz nő, 3 perc beszélgetés, aztán csere, majd ismét csere. Korcsoportok, kategóriák segítik a választást. És akkor az unokáknak lesz mit mesélni...

S ha már a gyerekekről van szó: a környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdnei, tehát jó, ha a boldog utód összeszedegeti borkedvelő szülei után a parafadugókat, mert a fesztiválon ezek sem mennek kárba: a Hunyadi szökőkúttal szemben átveszik őket, és el is mesélik, mi lesz velük.

A mi szempontunkból igazán a koncertek érdekesek, ezeket a csatolt esemény leírásában találjátok meg részletesen. Egyébként a fesztiválszínpadon fellép még a Sonkaszeletelés világbajnoka, és sonkaszeletelő verseny is lesz, naná. Nyilván, a zenekarok fellépésével nem egyidőben...

 

 

 

 


Képtár

  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6622
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6624
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6625
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6626
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6627
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6628
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6629
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6630
  • Fiatalság borosság: Borfesztivál a Várban kép 6631
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek