Flower Power: Margaret Island-fesztivál a Parkban

2022/08/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az elfogadás, az összekapcsolódás és a békében együttélés jegyében született meg a Margaret Island Flower Power elnevezésű minifesztiválja, amit augusztus 6-án rendeznek meg a Budapest Parkban. Ez lesz a zenekar egyetlen Parkos koncertje a szezonban.

Fotó: Földi Ádám

Augusztus 6-a éppen a nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja. Így a női tematika mellett a közelünkben dúló értelmetlen vérontás miatt a békére is felhívják a figyelmet. A zenei programok mellett  több, női egészséggel, női jogokkal és érdekképviselettel foglalkozó civil szervezet és alapítvány is helyet kap a Budapest Parkban, akik színes programokkal várják a közönséget. A meghívottak listáján többek között olyan szervezetek találhatóak, mint a Mályvavirág Alapítvány és a Női Egészségért Alapítvány.

Női civil szervezetek és alapítványok bevonásával szervezett eseményen ezúttal három vendégelőadó, Solére, a Pandóra Projekt és Brenka is csatlakozik a zenekarhoz a színpadon, hogy együtt ünnepelhessék a sokszínűséget. 

A több mint másfél órás nagykoncert során a nagy Margaret Island klasszikusok mellett sosem hallott tematikus dalok is felcsendülnek, köztük Lábas Viki egyik fő inspirációjának, Janis Joplinnak egyik száma is.

„Kislányként először a Hair című film és Janis Joplin zenéje gyakorolt rám nagy hatást. Emlékszem, hogy akkoriban hosszú, piros virágos tarisznyát hordtam magammal, tiniként pedig koncerteken töltöttem a szabadidőmet a barátaimmal” – meséli a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki.

„A woodstocki életérzés számomra leginkább a szabadságvágyban nyilvánul meg és abban, hogy emberként fordulunk a másikhoz. Azt jelenti, hogy együtt hozunk létre valamit, ami kilép a korábban megszokott keretek közül.”

Viki úgy látja, talán még soha nem volt olyan fontos, hogy megmutassák, mekkora ereje van a hasonló elveket valló emberek összetartásának, mint most.

„A Margaret Island egy olyan erős közösséggé formált minket, aminek a közönségünk is a szerves részét képezi. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy nem is valósíthatnánk meg jobbkor a Flower Power minifesztivált, amit valójában már évek óta terveztünk.”

A csapat egy olyan eseményt álmodott meg, ahol a hippi életérzés átadása mellett kiemelt szerepet kaphatnak az olyan feminin energiák is, mint a kreativitás, a lágyság, az összefogás, az odafigyelés, az empátia vagy a béketeremtés.

„Mindenkiben van női és férfi minőség. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, de én mégis azt látom, hogy a férfi energiák nyughatatlansága az, ami leginkább közrejátszhat a háborús-, válsághelyzetek kialakulásában” – vallja az énekesnő.

A sokszínűségnek, elfogadásnak, empátiának, közösségi összekapaszkodásnak és békében együttélésnek dedikált napon természetesen a zene kap főszerepet.

„Sok új női előadó jelent meg a popszakmában az utóbbi években, szeretnénk nekik teret adni” – emeli ki a zenekar.

Vikiék a minifesztiválra korábban még sosem hallott dalokkal, közös produkciókkal és a közönségüket is aktívan bevonó műsorral, egyedi látvánnyal és Flower Power merch cuccokkal készülnek. A résztvevőktől pedig azt kérik, ha tehetik, érkezzenek korán, hiszen eseménydús délutánra számíthatnak.

„Idézzétek meg velünk a woodstocki életérzést! Öltözzetek úgy, mintha fesztiválra készülnétek, tűzzetek virágot a hajatokba! Ünnepeljétek velünk a sokszínűséget! A lényeg, hogy merj önmagad lenni” – üzenik mindenkinek.

Az este menetrendje:

18:00 Kapunyitás

18:00 Brenka

18:35 Pandóra Projekt

19:20 Solére

20:10 Margaret Island

 

 

Margaret Island, Flower Power, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek