Fogjál, mert meghalok! - a FOO harmadik napja

2014. június 26.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

A harmadik napon beindult a Fishing on Orfű! Eljutottunk odáig, amikor már rohangálni kell koncertről koncertre, mert nehéz választani az erős felhozatalból, így tömegesen vonulnak a színpadok között az emberek. Ahogy az egy rendes fesztiválon lenni szokott...

Fogjál, mert meghalok! - a FOO harmadik napja

A fesztivál harmadik napján mintha felébredtek volna a magyar alternatív zenészek, energikusan átvették a színpad fölött az uralmat.

A délután a Budapest Bárral kezdődött, ahol bár kicsit megcsappant az énekesek száma, pont megfelelő aláfestés volt a kezdődő nagyszínpadi eseményeknek. A régi bárzenék feldolgozásai kellemesen táncolhatók, és Németh Juci hangjától még mindig kiráz a hideg, annyira jó. Miután befejezték, volt idő belehallgatni a Kozmoszba a MADE IN PÉCS nagyszínpadon, és aki nem akart visszamenni a központi színpadhoz, ott maradhatott Isten Háta Mögött koncertre.

Az este egyik legnagyobb dobása Péterfy Bori volt, aki egymagában csinálta végig a koncert show-ját, és még mindig iszonyat dögös és bevállalós. Stílusa már nem ismeretlen, de így is meg tudja lepni rajongóit. Miután már sokszor bement a tömegbe énekelni, bevágódott bodysurfingbe, és egyre beljebb sodródott a nézőtér közepéig. Amikor megpróbált visszamászni, konkrétan rajongóira bízta magát, és a mikrofonba ordította: „Fogjál, mert meghalok!” Merész volt, határozott, a közönségét is megmozgatta, szövegeit sikította a tömeg. Koncert közben váratlanul megjelent egy hosszú papírkígyó, amit emberek tartottak (nem Péterfyhez tartoztak), és végig kacskaringóztak a tömegen, ezzel is emelve a spontán élményfokozást. Aki fáradtan érkezett oda, Bori energiája felébresztette és feltuningolta a későbbi eseményekre.

Kilenc óra negyven lett és a nagyszínpadon leejtették a Quimby-bombát, ami garantáltan nagyot robbant. Természetesen most is kitettek magukért Kiss Tibiék, Líviusz begipszelt lába pedig szellemesen show-elemként funkcionált. A háttérben vetített klipek és videók meseszerűvé tették a produkciót, elhangoztak a klasszikusok, és zárásként az agyonhallgatott Most múlik pontosan is felcsendült áthangszerelve. Az első sorban quimbys pólókban ugráltak a legnagyobb rajongók és nehezen lehetett volna lemosni róluk a vigyort, hogy ott lehettek.

Ahogy véget ért a nagyszínpadon a Quimby, átvette a figyelmet a 30y Beck Zolival, és lenyomtak egy igen erős másfél órát, amit rendesen meg is hálált a közönség: minden egyes számuknál konkrétan zengett a színpad előtti több száz ember. Sokan azért örültek a fellépésüknek, mert az utóbbi időben nemigen lehetett őket látni, de az biztos, hogy méltón visszavették a helyüket a fesztiváléletben.

A Tisza sátorban pedig a hip-hop szerelmesei egész nap élvezkedhettek, kilenc után kezdett Halott Pénz, akit a pécsiek már jól ismernek, majd Ganxta Zolee és a Kartel emelte a hangulatot, végül a Hősök kedveskedtek rajongóiknak, de az est ékköve az  Akkezdet Phiai volt, akik hajnali egykor kezdték el igényes szövegeikről híres előadásukat, majd ők zárták a Tisza sátor pénteki koncertsorozatát.

Összesítve, a harmadik nap egészében jó volt, az idő is úgy ahogy kedvezett, bár estére megint lehűlt a levegő, és a sátrakban szükséges volt a dupla pulóver.

A szombati, utolsó napon végképp elszabadul az őrület, a nagyszínpadon Anna & the Barbies indít, utána HS7, Vad Fruttik és végezetül a fesztiválzáró Kiscsillag. Egy biztos, a mai napra mindenki 100% odateszi magát és méltóan fog zárulni a 2014-es Fishing, stílusosan a Kiscsillagtól, A Dallal:

FISHING ON ORFŰ, DANCING IN THE NIGHT CLUB!


Fotók itt.

Előző rész meg itt.


 

 

Szólj hozzá!


Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júniusban!

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb...

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast

A szám a Fuller's nevű kocsmalánc brit egységeit takarja, a dalcím a Wham! egyik jól (unásig?) ismert slágerét, a tiltás pedig nem örökre, csak december 25-ig szól.

Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

A Péterfy Bori & Love Band szokásos, A38-as évzáró-estindító szilveszteri koncertje – friss filmzene-dalokkal, klasszikus balladákkal és nagy közös before-partyval – Magyarország egyetlen kacatpoprock zenekarának idei egyetlen bulija az A38 Hajón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek